O B A V I J E S T

O B A V I J E S T

„Dragi učenici, poštovani roditelji!


U petak, 31. 5. 2024. godine, prema Godišnjem planu i programu rada za 2023./2024. školsku godinu planiran je nenastavni dan i učenici tada ne idu u školu.

Ponovno se vidimo u ponedjeljak, 3. 6. 2024. godine po redovnom rasporedu.

Ravnatelj Slaven Marenić, prof.“

Koncert OGO u Crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije

Koncert OGO u Crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije

U ponedjeljak 27. 5. 2024. u 18.30 sati održan je Koncert u Crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Garešnici. Na koncertu su nastupila čak tri zbora: Zbor Osnovnog glazbenog odjela pod vodstvom i uz klavirsku pratnju prof. Ivane Gereci, Zbor OŠ Garešnice viši uzrast i niži uzrast pod vodstvom i uz klavirsku pratnju prof. Tomislava Brajdića. Zborovi su izveli niz duhovnih crkvenih pjesama. Uslijedile su i instrumentalne polifonijske točke J. S. Bacha na klaviru koje su izveli: Tara Horvat, Anastazija Herek, Ema Žabić i Benjamin Bećirspahić. Na harmonici je polifonijsku  kompoziciju izveo Dario Horvat, koji je poslije u komornoj točki svirao u duetu s Benjaminom Bećirspahićem. Komorne točke izveli su i naši gitaristi Ivan Starčić i Patrik Balja. Učenike su za koncert pripremili:  gitara – prof. Darko Misirača, harmonika – prof. Romana Farkaš i klavir – prof. Ivana Gereci. U koncert nas je uveo nas župnik Vlč. Dejan Tot, a završnu riječ nam je uputio nas gradonačelnik g. Josip Bilandžija. Crkva je bila puna razdragane publike koja je podržala ovaj lijepi  koncert. Zahvaljujemo im na dolasku i zahvaljujemo svima koji su realizirali ovaj lijepi duhovni glazbeni susret. Poslije koncerta smo imali i druženje u Pastoralnom centru. Svima želimo sretan Dan Župe i Dan grada Garešnice! Nadamo se sljedećem susretu i u narednoj školskoj godini.

Izvijestila: Ivana Gereci, prof.

izvor: Krugoval Garešnica

Osnovni glazbeni odjel – Nastup na izložbi

Osnovni glazbeni odjel – Nastup na izložbi

U četvrtak 23.  5. 2024. u 19 sati otvorena je Izložba “Šuma okom šumara” u Centru za posjetitelje – Natura 2000 Garešnica. Organizatori izložbe su grad Garešnica, Šumarija Garešnica, Turistička zajednica Sjeverna Moslavina i Centar Natura Garešnica 2000. Na otvorenju izložbe učenici zbora glazbene škole, uz klavirsku pratnju prof. Ivane Gereci, izveli su  niz pjesama o prirodi i proljeću: Proljeće u srcu, Proljeće i Veselo, veselo! Svojim zvonkim glasovima, uz razdragane posjetitelje, uveli su nas u ovu lijepu izložbu, koja slavi prirodu i skreće pažnju koliko je bitno čuvati naš okoliš. Izložbu je otvorio gradonačelnik g. Josip Bilandžija, a u izložbu nas je uveo g. Mladen Greidl. Zahvaljujemo direktorici Turističke zajednice g. Danijeli Belak na pozivu na sudjelovanju na otvorenju izložbe, kao  i na djeci uvijek primamljivim domjenku koji je slijedio za uzvanike i naše raspjevane izvođače.

Izvijestila Prof. Ivana Gereci

Skip to content