Terenska nastava sedmaša u Zagrebu

Učenici sedmih razreda bili su u utorak 23. travnja 2024.g. na terenskoj nastavi u Zagrebu uz pratnju učitelja Tomislava Brajdića, Andree Gašparec Dražić, Danke Kruh-Vuk i Vlatke Vasik Šoufek. Posjetili su Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog i Cinestar.
Projekt Tjedan glazbe za mlade utemeljen je 2005. godine na inicijativu pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, tadašnjeg umjetničkog ravnatelja Zagrebačke filharmonije.
Od 2005.g. Hrvatska glazbena mladež u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog svakoga proljeća organizira tjedan glazbe kada se izvodi program namijenjen mladoj publici s ciljem da umjetnička glazba dođe na listu njihovih prioriteta. Projekt je društveno odgovoran jer omogućuje doživljaj glazbe djeci s posebnim potrebama, a od ove godine uz moderatora je bio i prevoditelj hrvatskoga znakovnog jezika kako bi se omogućilo gluhoj i nagluhoj djeci praćenje umjetničkog programa.
Učenici su imali priliku slušati glazbu Straussa, Bacha, Stravinskog i Ravela. O skladu u znanosti i umjetnosti, održivom razvoju i ekologiji, glazbi biljaka i pjevanju kitova, od molekule i Bacha do Ravela i Stravinskog govorio im je hrvatski i svjetski znanstvenik Miroslav Radman.
Uz Zagrebačku filharmoniju nastupali su i učenici iz Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba koji su plesali po cijeloj dvorani između publike.
Nakon glazbenog koncerta učenici su gledali izvanrednu filmsku projekciju organiziranu samo za učenike naše škole. Gledali su film Izazov života koji je bio poučan te su učenici mogli spoznati prave životne vrijednosti kao što su upornost i prijateljstvo.
Poslije su imali slobodno vrijeme za jelo i odmor.
Obogaćeni novim iskustvima vratili smo se u poslijepodnevnim satima.
Izvijestila: Andrea Gašparec Dražić, učiteljica likovne kulture

GLASAJTE ZA NAS!

Zadovoljni kvalitetom voća koje nam stiže svakog utorka iz trgovine Kaufland u Kutini i ove godine učiteljica likovne kulture Andrea Gašparec Dražić prijavila je našu školu za projekt „Kaufland škola voća i povrća“ za školsku godinu 2024./2025. 
Za istu trgovinu prijavilo se sedam škola tako da nam trebaju vaši glasovi.
Glasanje je otvoreno od 2 do 21. svibnja 2024. godine.  

Glasati možete putem poveznice:
https://research.kaufland.com/zddovtaufi?l=hr
– odaberi trgovinu Kauflanda u Kutini za koju se naša škola prijavila.
– daj svoj glas našoj školi – OŠ Garešnica.
– klikni Pošalji Glasanje je otvoreno od 2 do 21. svibnja 2024. godine.  

OBAVIJEST – VJEŽBA EVAKUACIJE

Sukladno članku 55. Zakona o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14, 94/18, 96/18.)  Osnovna škola Garešnica, Garešnica održat će dana 10. svibnja 2024. godine vježbu evakuacije.

Vježba će se održati s početkom u 12:20 sati za učenike 1. – 8. razreda. Predviđeno vrijeme trajanja vježbe je do 13:05 sati.

                                                                                              Ravnatelj: Slaven Marenić

Skip to content