MIA TOKIĆ NA MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI ZA KADETE

MIA TOKIĆ NA MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI ZA KADETE

Hrvatska matematička olimpijada za kadete (HMOK) je matematičko natjecanje za učenike 4., 5., 6. i 7. razreda osnovne škole u Hrvatskoj.  Cilj mu je popularizacija matematike  i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Natjecanje se održalo u dva kruga. Prvi krug bio je 7. listopada online, dok se drugi krug održao 19. listopada po regionalnim centrima u Varaždinu, Koprivnici, Slatini, Čepinu, Zagrebu, Sisku, Rijeci, Zadru, Šibeniku i Splitu.

Mia Tokić, učenica 5.d razreda, koja matematičkim zadatcima pristupa  s velikim zadovoljstvom i radoznalošću,  sudjelovala je na  HMOK-u, budući da je prošle školske godine ostvarila odličan rezultat na Županijskom natjecanju iz Matematike.Kako je s lakoćom prošla prvo kolo, u drugo je pozvana u Sisak.

U iznimno jakoj i pomno odabranoj konkurenciji, među 30 učenika svoje kategorije na razini države,  Mia je zauzela 4.mjesto što je prekrasan i velik uspjeh.

Ponosni i zadovoljni njenim uspjehom, čestitamo joj i želimo još mnogo novih i zanimljivih zadataka i natjecanja!!!!

Garešnica u Domovinskom ratu

Garešnica u Domovinskom ratu

Učenici 8. razreda naše škole su 20. listopada 2023. posjetili izložbu „Garešnica u Domovinskom ratu“ koju je u prigodi obilježavanja 30. obljetnice svoga rada, upriličila Udruga HVIDR- a Garešnica.

Cilj   izložbe je  poučiti djecu i mladež o ulozi  Policijske postaje Garešnica u Domovinskom ratu i približiti im događanja vezana uz obranu ovog dijela Republike Hrvatske. O samom policijskom i vojnom djelovanju u Domovinskom ratu učenicima su, iz osobnog iskustva,  govorili Ivan Marinko Čajsa, ratni zapovjednik Policijske postaje Garešnica i Vlado Jagatić, zapovjednik 1. satnije 73. samostalnog bataljuna.

Solidarnost na djelu

Solidarnost na djelu

Dana 17. listopada, u gradu Garešnici i okolici, provedena je akcija Crvenoga križa “Solidarnost na djelu” s ciljem prikupljanja sredstava za osobe u potrebi. Solidarnost su volontirajući iskazali i naši učenici šestih, sedmih i osmih razreda. Prikupljeno je ukupno 4733,35 €. Prikupljena sredstva predana su Crvenom križu Garešnica koji će novac preraspodijeliti potrebitima. Zahvaljujemo se našim učenicima i vjeroučiteljicama  na uzorno provedenoj akciji.

Ravnatelj, Slaven Marenić.

Natjecanje u čitanju naglas

Natjecanje u čitanju naglas

Nacionalno natjecanje u čitanju naglas provodi se već osam godina u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlade Gotovca iz Siska.  Učenici 3. – 8. razreda čitaju ulomak iz knjige po vlastitom izboru i  predstavljaju sebe i izabrano djelo. Cilj natjecanja je poticati lijepo i izražajno čitanje te razvijati ljubav prema književnosti.

Gradska razina Natjecanja u čitanju naglas održana je 23. listopada 2023. u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici “Đuro Sudeta”. Sudjelovali su učenici osnovnih škola iz Garešnice, Bereka, Velike Trnovitice, Hercegovca i Trnovitičkog Popovca. Osnovnu školu Garešnica su iznimno uspješno predstavili Evelin Evaj, Irina Tomašević, Tena Tutić i Ivan Tutić.

Na Županijsku razinu natjecanja plasirale su se učenice Tena Tutić, osvojivši prvo mjesto u starijoj, te Evelin Evaj osvojivši drugo mjesto u mlađoj kategoriji. Irina Tomašević osvojila je treće mjesto dok je Ivan Tutić pohvaljen zbog vrlo kreativnog predstavljanja knjige.

Skip to content