preskoči na sadržaj

Osnovna škola Garešnica

Login
Energetska obnova

 

Koliko je sati?

Upisi u srednju školuCentar za informiranje i savjetovanje o karijeri

MiniTV

YOUTUBE

Školski pretinci

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Za pomoć u učenju ili rješavanje nekog problema najčešće koristim/pitam...


Sigurnost na Internetu

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

  

   

Korisni linkovi

      Hrvatski akademski spelling checker

 

 

  

 

    

     

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 5. 2010.

Ukupno: 159922
Knjigom protiv ovisnosti
Margareta Šustra / datum: 17. 12. 2018. 10:01

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca. U okviru Školskog preventivnog programa za učenike osmih razreda organiziran je tim povodom književni kviz. Svaki razred sastavio je ekipu koja će ih predstavljati. Učenici su pročitali knjigu Silvije Šesto "Ne, hvala", prezentirali je ostalim učenicima svog razreda na satu razrednog odjela i u petak, 14. prosinca, sudjelovali u kvizu organiziranom u školskoj knjižnici. Prezentacije u razredu su odradili izvrsno, a u natjecanju su najuspješniji bili učenici 8.b razreda. 

Zaključak učenika nakon provedene aktivnosti je bio sljedeći:

Ovisnosti donose probleme u obitelji, prijateljstvu i školi. Ugrožavaju našu budućnost i zdravlje. Ostavljaju tjelesne i psihičke posljedice na nas i ljude oko nas i treba ih se kloniti.

 


[OPŠIRNIJE]Kaligrafija u školskoj knjižnici
Margareta Šustra / datum: 15. 11. 2018. 08:53

Klub ljubitelja Harryja Pottera ove srijede imao je posebnog gosta. U posjet nam je došao Igor Vujatović, učitelj likovne kulture i zaljubljenik u kaligrafiju, umijeće lijepog pisanja. Učenicima je pričao o vrstama kaligrafije, objasnio kako nastaju različite vrste tinte, kako izraditi pisaljku od trske, pokazao razne pisaljke i demonstrirao kako se njima piše. 

Učenici su saznali i kako izraditi slijepo pismo te kako pripremiti papir da izgleda kao list pergamenta. 

Nakon toga, okušali su se i sami u pisanju tintom i perom, baš kao Harry Potter. Napisali su svoje ime i prezime, a nakon toga su ispisivali čarolije iz čarobnjačkog svijeta Harryja Pottera kao i citate iz djela J. K. Rowling koji su ih se posebno dojmili. 

     

Članovima Kluba ova se aktivnost vrlo svidjela pa ćemo je vjerojatno u dogledno vrijeme ponoviti.


[OPŠIRNIJE]Projekt razmjene straničnika
Margareta Šustra / datum: 15. 11. 2018. 09:27

I ove godine naša škola prijavila se za Projekt razmjene straničnika koji organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL). U projektu su sudjelovali učenici drugog razreda koji pohađaju dodatnu nastavu Engleskog jezika  kod učiteljice Nikoline Keleman. Izrađivali su straničnike o šumskim životinjama o kojima su prethodno učili na nastavi. Naši straničnici putuju u Litvu, a straničnici za naše učenike su stigli i bit će podijeljeni učenicima na idućem satu dodatne nastave.


[OPŠIRNIJE]Igre s glagoljicom
Margareta Šustra / datum: 5. 11. 2018. 09:34

Mjesec hrvatske knjige 2018. godine posvećen je hrvatskoj baštini, a osnovni motiv ovogodišnje proslave je glagoljica. Obilježava se diljem Hrvatske pa tako i u našoj školi. 

U petak, 2. studenog, knjižnicu osnovne škole posjetili su Mladi knjižničari Srednje škole "August Šenoa" i zajedno s osnovnoškolskim Malim knjižničarima odradili prvu radionicu o glagoljici koju smo nazvali "Igre s glagoljicom".

Pripravnica Darija Marić za učenike je pripremila kratku prezentaciju o digitalizaciji starih glagoljaških rukopisa na kojoj je radila. Rješavali smo osmosmjerku s  pojmovima vezanim uz ovo staroslavensko pismo, a u studenom nas očekuje još jedna zanimljiva radionica.


[OPŠIRNIJE]Harry Potter Halloween party
Margareta Šustra / datum: 2. 11. 2018. 13:44

Početkom ove školske godine u školskoj knjižnici s radom je započeo Klub ljubitelja Harryja Pottera. Sastanci kluba odvijaju se srijedom od 13 do 14 sati. Budući da je Halloween ove godine bio baš u srijedu, za učenike članove kluba organizirali smo prigodnu zabavu za koju su se učenici maskirali u likove iz knjiga o najpoznatijem čarobnjaku današnjice.

Druženje smo započeli prisjećanjem događaja koji pokreću radnju u prvoj knjizi, a zbivaju se na ovaj datum i pisanjem vijesti za Dnevni prorok, čarobnjačke novine. Odigrali smo igru Prikvači ožiljak Harryju, a potom razgovarali o Harryjevom prvom Halloweenu u Hogwartsu. Nakon toga je uslijedilo crtanje trola prema opisu u knjizi. 

Dobro smo se zabavili i počastili slatkišima kojima smo nadjenuli čarobnjačka imena.


[OPŠIRNIJE]Međuopćinsko natjecanje u čitanju naglas
Margareta Šustra / datum: 25. 10. 2018. 14:13

Međuopćinska razina natjecanja u čitanju naglas održana je 25. listopada u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici "Đuro Sudeta". Natjecalo se dvadeset učenika iz  pet osnovnih škola na ovom području. Osnovnu školu Garešnica predstavljali su Lucija Palijan, Barbara Štandar, Karlo Škreblin i Patricija Udovčić.

Iako su svi učenici odradili uspješne nastupe, na iduću razinu plasiralo ih se četvero. Među njima su i učenice naše škole, Barbara Štandar i Patricija Udovčić koje će 9. studenog nastupiti na županijskom natjecanju u Bjelovaru. 


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Margareta Šustra / datum: 23. 10. 2018. 13:07

 

Mjesec hrvatske knjige održava se svake godine 15. listopada – 15. studenog. Tema ovogodišnje manifestacije je Baš baština, a moto (U)čitaj baštinu! Osnovni motiv je glagoljica kao posebnost hrvatske baštine. Tim povodom u knjižnici Osnoven škole Garešnica postavljena je mala izložba o folklornoj baštini garešničkog kraja. Učenici koji posjete knjižnicu saznat će ponešto o narodnoj nošnji Bijele Moslavine u koju Garešnica geografski i kulturološki pripada te o tradicionalnim garešničkim pjesmama i plesovima.

 U ovom razdoblju knjižnicu već tradicionalno prvi put posjećuju i učenici prvih razreda, učlanjuju se i uče ponašati u ovom prostoru. Učenici prvih razreda matične škole posjetili su knjižnicu 16. listopada. Nakon ugodnog druženja uz priče, posudili su i prve slikovnice i naučili kako ih pravilno čuvati. Da bi u tome bili uspješniji, na poklon su dobili straničnike s motivima čipke i zlatoveza koje su za njih izradili članovi skupine Malih knjižničara. 18. listopada  školsku knjižnicu su posjetili i učenici 1.-4. razreda Područne škole Tomašica.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u čitanju naglas
Margareta Šustra / datum: 19. 10. 2018. 14:44

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

 

Školska razina natjecanja u čitanju naglas održana je 19. listopada u knjižnici Osnovne škole Garešnica. Sudjelovalo je trinaest učenika naše škole. Učenici su se natjecali u dvije kategorije: mlađa kategorija za učenike 3., 4. i 5. razreda i starija kategorija za učenike 6., 7. i 8. razreda. 

Na gradsku razinu su se plasirali ovi učenici: Lucija Palijan, 4. razred PŠ Kaniška Iva, Barbara Štandar, 5.c, Karlo Škreblin, 6.a i Patricija Udovčić, 8.a.

Gradska razina održat će se 25. listopada u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici "Đuro Sudeta". Čestitamo svim učenicima koji su se okušali u ovom natjecanju, a pobjednicima želimo puno uspjeha na idućoj razini!

 


[OPŠIRNIJE]Noć knjige u našoj knjižnici
Maja Mišinec / datum: 18. 4. 2018. 10:47

I ove godine u našoj je školi održana Noć knjige. Manifestacija koja se organizira povodom Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Ove godine tema je Budućnost knjige, pa smo razgovarali o lektiri iz budućnosti , a učenici su i nacrtali knjigu iz budućnosti. Na kraju susreta pogledali smo film Wall-E o robotu koji nakon što je stotinama godina radio ono za što je napravljen, Wall-E otkriva novu svrhu u svom životu kad upozna istraživačkog robota EVE.

Radove učenika nastale na ovome čitateljskome susretu možete pogledati u rubrici Dječji radovi.

   


[OPŠIRNIJE]Međuškolski književni kviz
Maja Mišinec / datum: 13. 4. 2018. 12:46

12. travnja 2018. osmu godinu za redom povodom Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja) održan je Međuškolski književni kviz za učenike petih razreda Bjelovarsko-bilogorske županije. Domaćin je bila OŠ Mato Lovrak, Veliki Grđevac.


Ove godine sudjelovalo je 16 škola, a pitanja su bila iz lektirnog djela Trojica u Trnju čiji je autor poznati pisac Pavao Pavličić.

Našu školu predstavljali su Korina Zdunajić, Patrik Repić i Lana Belak i osvojili 3. mjesto. Prvo mjesto osvojili su učenici II. OŠ Bjelovar, a drugo mjesto učenici OŠ Trnovitički Popovac.

Nakon kviza učenici i njihovi mentori posjetili su uz stručno vodstvo Lovrakovu Spomen sobu gdje su čuli zanimljivosti iz njegovoga života i Lovrakov centar gdje su vidjeli vlak sličan onome iz filma u koji su mogli ući i razgledati ga.


[OPŠIRNIJE]Uskrsni sajam
Maja Mišinec / datum: 27. 3. 2018. 13:31

Skupina Mali knjižničari započela je s prodajom uskrsnih dekoracija izrađenih na radionicama održanima u knjižnici pretekla dva tjedna. 

Na sajmu na prvome katu naše škole mogu se pronaći različite dekoracije koje mogu krasiti blagdanski stol ili interijer doma. Tako se na sajmu prodaju uskrsni aranžmani, pisanice izrađene u kolaž i salvetnoj tehnici, ukrasne boce i zdjelice, ukrasne drvene kutijice i druge dekoracije.

Sredstva prikupljena na sajmu namijenjena su kupnji knjižnične građe za našu školsku knjižnicu.

  

                 


[OPŠIRNIJE]Intergrirani dan u PŠ Hrastovac
Maja Mišinec / datum: 26. 3. 2018. 11:29

Intergrirani dan na temu Mate Lovraka u PŠ u Hrastovcu započeo je lektirom na drugačiji način. Obradili smo djelo Družba Pere Kvržice. Učenici su, poput likova iz djela, uredili stari mlin. Mlin izrađen od kartona ispočetka je bio običan, no učenici su mu uz pomoć knjižničarke i učiteljice Jelene Hasanac dali novi izgled s puno boja i uređenim okolišem punim cvijeća.

Dan se nastavio radionicom poetskog kolaža kojom smo obilježili Svjetski dan poezije, Svjetski dan zaštite šuma i prvi dan proljeća. Učenici su od pjesama naših poznatih pjesnika izrezivali najdraže stihove i od njih načinili svoju pjesmu. Učenici su odredili naslov, motive, dužinu i  ritam, raspoređujući individualno izabrane citate u novu pjesmu.

Dan smo završili otvorenjem nove školske knjižnice i podjelom učeničkih članskih iskaznica.

                              


[OPŠIRNIJE]Školska knjižnica u PŠ Hrastovac
Maja Mišinec / datum: 26. 3. 2018. 10:31

Kako bismo unaprijedili odgojno-obrazovni proces i potaknuli stjecanje navika čitanja kod djece i mladih, u PŠ u Hrastovcu osnovali smo inicijalni knjižnični fond tako da najmlađi čitači imaju priliku u svojoj školi posuditi građu i na taj način razvijati svoje čitalačke navike uz pomoć i savjete svoje učiteljice.

Osnivanje inicijalnog fonda ne bi bilo moguće bez donacija izdavačkih kuća koje su se odazvale na naš poziv, a to su :  Alfa izdavačka kuća, Školska knjiga, Egmont, SysPrint, Naša djeca, Naklada Semafora, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Planetopija.  Financijska sredstva za držače za knjige osigurala je tvrtka Plodovi zemlje d.d. iz Garešnice.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli da se projekt osnivanja knjižnice u PŠ Hrastovac ostvari.

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan žena
Maja Mišinec / datum: 12. 3. 2018. 10:23

U četvrtak, 8. ožujka, članovi skupine Mali knjižničari čestitali su učiteljicama  i ostalim zaposlenicama OŠ Garešnica Međunarodni dan žena.

 

Tom prigodom dijelili su cvijeće nastalo na radionicama prethodnog tjedna.

 


[OPŠIRNIJE]Radionica poetskog kolaža
Maja Mišinec / datum: 12. 3. 2018. 09:58

Suradnja između školskih knjižnica osnovne i srednje škole, nakon radionice na kojoj su izrađivani straničnici sa zimskim motivima, nastavljena je 7. ožujka 2018. radionicom poetskog kolaža. Mlade knjižničarke su zajedno sa svojim mentoricama iz pjesama velikana hrvatske književnosti (P. Preradovića, V. Nazora, D. Cesarića, J. Pupačića, D. Tadijanovića, N. Šopa, V. Parun...) te suvremenih autora (D. Ivaniševića, B. Čegeca, I. Šojat i I. Simić Bodrožić) najprije pronalazile stihove koji im se najviše sviđaju (jedna riječ, sintagma, cijele rečenice), upuštajući se na taj način u slobodno istraživanje zvuka riječi, motiva i pjesničke slike. Zatim su izrezale odabrane stihove i od njih gradile nove cjeline. Zajedno su odredile naslov, motive, dužinu i  ritam, raspoređujući individualno izabrane citate u novu pjesmu grupe. Pjesme koje nastaju na takav način zanimljive su jer dovode u nove veze već stvorene pjesničke slike. Ovakav pristup stvaranju obilježen je svakim pojedincem i njegovom osobnošću. Uza sve to, treba pokazati i zavidnu vještinu poznavanja sintakse jer traganje za stihovima i/ili dijelovima rečenica koji odgovaraju jedni drugima (gramatički i smisleno) nije nimalo lak zadatak.

     Ovakav način rada u skladu je s načelima emotivne pedagogije jer motivira za čitanje i stvaranje te pruža uvide u razne mogućnosti jezične, slikovne i misaone kombinatorike.

     Na ovaj način knjižničarke su radno obilježile Mjesec hrvatskoga jezika koji je započeo Međunarodnim danom materinskog jezika te najavile Dane hrvatskoga jezika koji se obilježavaju od 11. do 17. ožujka, kada Mjesec hrvatskog jezika završava.


[OPŠIRNIJE]Ljubavna pošta
Maja Mišinec / datum: 14. 2. 2018. 13:49

I ove godine povodom Valentinova učenici naše škole svojim su simpatijama i prijateljima poslali  čestitku ili pismo. Članovi skupine Malih knjižničara poštu su skupljali dan uoči  Valentinova, razvrstali je i podijelili po razredima na Valentinovo.

 

 Ljubavna pošta u našoj je školi aktivnost kojoj se svi vesele, a ove godine najviše pisama i čestitki dobio je 7. a razred.


[OPŠIRNIJE]Književni susret u našoj školi
Maja Mišinec / datum: 8. 2. 2018. 13:51

U četvrtak, 8.2.2018. u našoj je školi gostovao književnik  Zlatko Krilić. Susretu  su nazočili učenici 5. i  6 . razreda. Autor je predstavio svoje romane: Zabranjena vrata, Zagonetno pismo, Veliki zavodnik na prvom sudaru, Krik i Čudnovata istina.

Susret je protekao u ugodnom raspoloženju i razgovoru. Učenici su postavljajući pitanja doznali što je autoru nadahnuće za pisanje svojih djela, kada je odlučio postati pisac, koliko je potrebno da se napiše jedna knjiga, da mu je vlastito djetinjstvo tema mnogih knjiga i još mnogo drugih stvari.


[OPŠIRNIJE]Novogodišnje odluke
Maja Mišinec / datum: 24. 1. 2018. 11:21

U predvorju naše škole na početku drugoga polugodišta, postavljen je pano gdje su učenici i svi zaposlenici škole mogli zapisati svoje novogodišnje odluke. Najviše je bilo onih učeničkih, a one su bile šarolike, od boljeg uspjeha u školi do boljeg ponašanja prema svojim bližnjima.

Svima koji su donijeli novogodišnju odluku želimo uspjeh.


[OPŠIRNIJE]Sajam božićnih dekoracija
Maja Mišinec / datum: 18. 12. 2017. 10:13

Skupina Mali knjižničari danas je započela s prodajom božićnih dekoracija.

Na prvome katu naše škole tako možete pronaći snjegoviće, dekoracije za dom, pahulje, kuglice za bor, slike na podlošku od drveta izrađene u decoupage tehnici, božićne čestitke i još mnogo toga.

 Svi su radovi ručni rad učenika koji su na radionicama uložili mnogo truda kako bi svi koji kupe radove mogli uživati u njima.


[OPŠIRNIJE]Mali knjižničari u posjetu
Maja Mišinec / datum: 14. 12. 2017. 09:33

U srijedu, 13. prosinca 2017. godine, Mali knjižničari naše škole posjetili su Male knjižničare Srednje škole „August Šenoa“ u Garešnici i njihovu knjižničarku Margaretu.

Upoznali smo se s aktivnostima njihove knjižnice i grupe Mali knjižničari. Zajedno smo izradili nekoliko prigodnih blagdanskih straničnika.

Bilo je to radno, pučno i veselo druženje koje ćemo svakako ponoviti. :)


[OPŠIRNIJE]Predbožićna tombola
Maja Mišinec / datum: 7. 12. 2017. 11:42

Na inicijativu knjižničarke u našoj je školi organizirana Predbožićna tombola s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju knjiga za našu knjižnicu.

Izvlačenje tombola održano je 6. prosinca 2017. godine u školskoj knjižnici. Nagrade su bile raznovrsne, a osigurali su ih naši sponzori: Školska knjiga, Alfa, Profil – Klett, Naklada Ljevak, Knjižara TIP, Hotel Garić i Franck d.d.

Hvala svima koji su kupili tombole i sponzorima koji su osigurali nagrade i time podržali naš cilj.


[OPŠIRNIJE]Županijsko Natjecanje u čitanju naglas
Maja Mišinec / datum: 6. 11. 2017. 10:51

U petak 3. studenoga u Bjelovarskom kazalištu održana je županijska razina 5. Natjecanja u čitanju naglas. Nastupili su učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na gradskim ili općinskim natjecanjima u  Daruvaru, Garešnici, Grubišnom Polju i Bjelovaru.
 

Našu su školu predstavljale Barbara Štandar koja je osvojila 5. mjesto u mlađoj kategoriji, Olivera Čuka koja je također osvojila 5. mjesto, ali u starijoj kategoriji i Katja Klar s osvojenim 8. mjestom također u starijoj kategoriji.


[OPŠIRNIJE]Posjetili smo Gradsku knjižnicu
Maja Mišinec / datum: 30. 10. 2017. 09:13

Posjetom 5. a razreda Hrvatskoj knjižnici i čitaonici „Đuro Sudeta“ u Garešnici nastavlja se obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi. Učenici su se upoznali s građom u knjižnici i naučili nešto više o zaštiti građe.

 

Tako su se i sami okušali u omatanju knjiga zaštitnom folijom i pokušali pronaći zadane naslove u fondu knjižnice.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u čitanju naglas
Maja Mišinec / datum: 25. 10. 2017. 11:07

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i ove godine organizira nacionalno Natjecanje u čitanju naglas. Natjecati se mogu učenici 3. - 8. razreda osnovne škole. Školska razina natjecanja provedena je u našoj školi 12. listopada. Sudjelovalo je 28 učenika, a na gradsku razinu su se plasirale četiri učenice:

Mlađa kategorija: Barbara Štandar i Tara Mađeruh

Starija kategorija: Katja Klar i Olivera Čuka

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici „Đuro Sudeta“ u Garešnici 23. listopada 2017. održana je gradska razina natjecanja. Sudjelovali su učenici iz osnovnih škola iz Garešnice, Trnovitičkog Popovca, Hercegovca i Velike Trnovitice. Na županijsku razinu natjecanja iz naše škole plasirale su se učenice Olivera Čuka, Katja Klar i Barbara Štandar.


[OPŠIRNIJE]Prva posudba
Maja Mišinec / datum: 25. 10. 2017. 10:58

Mjesec hrvatske knjige u našoj školskoj knjižnici započeo je posjetom prvih razreda matične škole. Učenici su naučili razliku između knjižnice i knjižare, kako se ponašati u knjižnici i što se sve u njoj nalazi, koje aktivnosti se u njoj održavaju te da se za sva pitanje obrate knjižničarki. Za kraj sata učenicima su podijeljene njihove članske iskaznice i posudili su svoje prve knjige.


[OPŠIRNIJE]Dječni tjedan
Maja Mišinec / datum: 11. 10. 2017. 12:37

Nizom aktivnosti od 2. do 6. listopada 2017. obilježen je  Dječji tjedan u našoj školi. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci  koja se obilježava u prvom tjednu listopada, a ove godine započela je u ponedjeljak 2. listopada.  Djeca imaju svoja prava i obveze, a jedno od prava jest i ono na igru i kreativno izražavanje.

U okviru toga, u školskoj knjižnici učenici razredne nastave sudjelovali su na likovnoj radionici Imam se pravo igrati pod vodstvom školske knjižničarke. Crtali su svoju najdražu igračku ili igru koju vole igrati. U četvrtak 5. listopada organizirano je crtanje kredama po pločniku ispred škole za 1. i 2. razred, a crtanju po betonu pridružili su se i učenici PŠ Hrastovac sa svojom učiteljicom ispred svoje škole. Neke od radova učenika možete pogledati u rubrici Dječji radovi.

Učenici su donosili igračke, slikovnice i društvene igre u knjižnicu i tako pridonijeli osnivanju Kutka za igru u knjižnici. Dio igračaka bit će darovan DV Maslačak u Garešnici.

Bio je ovo tjedan pun raznolikih i zanimljivih aktivnosti. Svi zajedno smo se zabavili, učenici nešto naučili, a učiteljice i knjižničarka prisjetile svog djetinjstva.


[OPŠIRNIJE]Posjet školskoj knjižnici
Maja Mišinec / datum: 22. 5. 2017. 13:16

17. svibnja 2017. u sklopu terenske nastave, školsku knjižnicu matične škole u Garešnici posjetili su učenici 1. i 3. razreda PŠ Kapelica. Naučili su kakva se građa nalazi u knjžnici, kakva su pravila ponašanja i kakvim se aktivnostima mogu priključiti.

Povodom Međunarodnog dana obitelji, učenici su nacrtali crteže svoje obitelji.

18. svibnja 2017. posjetila nas je grupa Ježići iz DV Maslačak iz Garešnice. Upoznali su se sa školskom knjižnicom, a na kraju posjeta uručili su knjižničarki knige prikupljene u vrtiću u akciji "Podijeli radost čitanja - daruj knjigu školskoj knjižnici".

 

             


[OPŠIRNIJE]"Podijeli radost čitanja"
Maja Mišinec / datum: 26. 4. 2017. 13:29

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji „Podijeli radost čitanja  - daruj knjigu školskoj knjižnici“ i na taj način pomogli upotpuniti fond naše knjižnice. Prikupili smo raznovrsne i zanimljive naslove koji će zasigurno biti rado čitani.

 

Hvala izdavačkim kućama Alfa, Nakladi Ljevak i Školskoj knjizi na darovanim knjigama u sklopu akcije.


[OPŠIRNIJE]Noć knjige
Maja Mišinec / datum: 26. 4. 2017. 13:24

Povodom Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava 24. travnja 2017. u našoj je školskoj knjižnici održana Noć knjige.  Izradili smo pokrivač od knjiga, razgovarali o najdražim knjigama i za kraj smo pogledali  film Asterix i grad bogova.


[OPŠIRNIJE]"Podijeli radost čitanja"
Maja Mišinec / datum: 6. 4. 2017. 12:58

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige OŠ Garešnica 24. travnja 2017. organizira akciju prikupljanja knjiga za školsku knjižnicu pod nazivom 

 

 „Podijeli radost čitanja – daruj knjigu  školskoj knjižnici“

 

Pozivamo Vas  da se dana 24. travnja 2017. godine odazovete akciji darivanja knjiga i u prostor školske knjižnice u prizemlju Osnove škole donesete knjige koje želite darovati.

Najtraženiji su lektirni naslovi, ali i oni koji nisu na popisu lektire,  sve knjige su dobrodošle. Mogu ih darovati učenici, mame, tate, bake, djedovi, rodbina i prijatelji, pa stoga ponesite očuvane knjige koje ste pročitali ili prerasli.

Knjige možete predati knjižničarki u prostoru školske knjižnice u prizemlju Osnovne škole Garešnica  od 9 – 14 sati.

Radujemo se Vašem dolasku !


[OPŠIRNIJE]Uskrsni sajam
Maja Mišinec / datum: 6. 4. 2017. 12:40

U školskoj knjižnici održane su radionice uskrsnih ukrasa. Na radionicama su sudjelovali članovi grupe Mali knjižničari i učenici 5. i 6. razreda. Izrađeni ukrasi prodaju se od 5.4.2017. u prostoru škole na prvome katu. Ukrasi su različiti: od košarica, jaja, kutijica ...svatko će naći nešto za sebe.


[OPŠIRNIJE]Radionica cvijeća
Maja Mišinec / datum: 9. 3. 2017. 09:47

U školskoj knjižnici 26. veljače i 3. ožujka 2017. godine održana je radionica izrade cvijeća povodom Međunarodnog dana žena 8. ožujka. Cvijeće se izrađivalo od kolaž papira, drvenih štapića i maramica. Na radionici su sudjelovali članovi grupe Mali knjižičari i učenici 2., 4., 6. i 7. razreda te izradili cvijeće koje su 8. ožujka darovali svim djelatnicama naše škole te im na taj način čestitali njihov dan.

 


[OPŠIRNIJE]Prva posjeta školskoj knjižnici
MARINA PIRIA / datum: 23. 11. 2016. 08:58

Učenici prvog i drugog razreda područnih škola Mali Pašijan i Kapelica sa svojim učiteljima i učiteljicom su 23. studenog prvi puta posjetili knjižnicu matične škole u Garešnici. Naučili su kakva se građa nalazi u školskoj knjižnici i kako se posuđuje, kako se trebamo ponašati te koje se sve aktivnosti mogu provoditi u knjižnici. Za kraj sata smo pogledali crtani film.


[OPŠIRNIJE]Županijska razina Natjecanja u čitanju
MARINA PIRIA / datum: 7. 11. 2016. 16:48

Županijska razina Natjecanja u čitanju naglas održana je 04.11.2016. u Bjelovaru. Sudjelovalo je preko desetak natjecatelja iz mlađe i starije kategorije. Pored ocjene žirije dodjeljivala se i nagrada publike, a najviše glasova publike osvojila je naša Lucija s čitanjem Greške u našim zvijezdama. Bravo Lucija!
Nažalost, nismo se plasirale na državnu razinu natjecanja, ali smatramo to događanje poučnim iskustvom i drago nam je što smo sudjelovale.

Ujedno smo posjetile, nakratko, dječji odjel i odjel za odrasle Narodne knjižnice „Petar Preradović“ te prisustvovale književnom susretu s Mirom Gavranom. Koje nove Gavranove  knjige imamo ove školske godine u knjižnici – dođite i saznajte. :)

 


 


[OPŠIRNIJE]Gradska razina Natjecanja u čitanju naglas
MARINA PIRIA / datum: 24. 10. 2016. 19:05

Gradska razina Natjecanja u čitanju naglas održana je 24. listopada 2016. godine u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici "Đuro Sudeta" u Garešnici. Sudjelovali su učenici osnovnih škola iz Garešnice, Hercegovca, Velike Trnovitice i Trnovitičkog Popovca. 

Na županijsku razinu plasirale su se dvije učenice iz OŠ Garešnica.
Starija kategorija: Lucija Lacković (mentorica Ana Keč)
Mlađa kategorija: Hana Vugrinović (mentorica Marija Vitez)

Županijsko natjecanje održat će se 04. studenoga u Bjelovaru.


Čestitke natjecateljicama i sretno dalje!smiley 


[OPŠIRNIJE]Školska razina Natjecanja u čitanju naglas
MARINA PIRIA / datum: 14. 10. 2016. 18:57

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i  Hrvatsko knjižničarsko društvo i ove godine organiziraju nacionalno natjecanje u čitanju naglas. Natjecati se mogu učenici 3. - 8. razreda osnovne škole, a natjecanje se odvija na četiri razine, školskoj, gradskoj, županijskoj i nacionalnoj. 

Školska razina natjecanja provedena je u našoj školi 13. listopada. Sudjelovalo je dvadeset troje učenika, a na gradsku razinu su se plasirale četiri učenice:

Starija kategorija
Lucija Lacković, knjiga Greška u našim zvijezdama
Iva Galić, knjiga Hekatina škola

Mlađa kategorija
Hana Vugrinović, knjiga Petrica Pričalica
Tara Mađeruh, knjiga Čudnovate zgode šegrta Hlapića[OPŠIRNIJE]RSS


 

 

MEĐUŠKOLSKI KNJIŽEVNI KVIZ

U utorak, 5. travnja, održan je šesti po redu Međuškolski književni kviz u poznavanju lekitre za učenike 5. razreda. Ove godine čitala se knjiga Milivoja Matošeca "Strah u Ulici lipa". Domaćin kviza bila je Osnovna škola u Đulovcu.

Lana Križanović, Valentino Tolić i Patricija Udovčić bili su ekipa koja je predstavljala našu školu. U natjecanju je sudjelovalo 15 škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Nakon rješavanja kviza učenici su poslušali predavanje "Hrana s livade" profesorice Mirjane Jakčin Ivančić, a zatim posjetili vinograde vinarije Badel gdje su objavljeni i privremeni rezultati.

          

Po povratku u školu slijedilo je dodatno natjecanje za prvo mjesto u kojem je pobijedila naša ekipa! Drugoplasirana je bila OŠ Dežanovac, a treće mjesto osvojila je OŠ Veliko Trojstvo. Nakon ručka dobili su i vrijedne nagrade, a zatim smo se zaputili na izletište na Papuku gdje smo uživali u šetnji i igrama na otvorenom.

   

 

 

POSJET IZLOŽBI "HRVATSKA IZ ZRAKA"

 

U Srednjoj školi "August Šenoa" u Garešnici krajem ožujka postavljena je izložba fotografija "Hrvatska iz zraka" pisca i fotografa Davora Rostuhara. Radi se o 30 fotografija nastalih tijekom sedmogodišnjeg projekta "National Geographic - Hrvatska iz zraka". Ovu vrijednu izložbu pogledali su u ponedjeljak 4. travnja učenici 6.c razreda. Uz vodstvo srednjoškolske knjižničarke Margarete Miloš saznali su mnoge zanimljivosti o geografiji, povijesti i kulturi Hrvatske. Izložbu će posjetiti i drugi učenici naše škole sa svojim razrednicima. Srednjoškolcima najsrdačnije zahvaljujemo što su nas ugostili!

 

          

 

ZAVRŠNICA PROJEKTA „ČITAJMO ZAJEDNO, ČITAJMO NAGLAS ZABORAVLJENE KNJIGE“

U petak, 1. travnja 2016. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je završnica projekta „Čitajmo zajedno, čitajmo naglas zaboravljene knjige“. U projektu su sudjelovali učenici četvrtih razreda matične škole sa svojim učiteljicama Željkom Bošnjak i Milenom Đurđević. Svrha projekta je potaknuti učenike na čitanje knjiga koje su nekad bile lektira, a danas su zaboravljene i ne čitaju se. U projektu su sudjelovale 34 škole iz 12 županija.

          

4. a razred čitao je knjigu Josipa Vandota „Kekec na vučjem tragu“ .  Čitali su učiteljica, roditelji i učenici, a čitali su je u razredu, parku, šumi i na igralištu. Da bi na kreativan način predstavili knjigu izradili su dioramu i kaširane lutke – likove u knjizi. Njihov rad bio je izložen u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na predstavljanju projekta sudjelovale su Margareta Batinić i Rebeka Komugović.

4. b razred čitao je knjigu „Zvižduk s Bukovca“ Zvonimira Milčeca. I njima su u čitanju pomagali roditelji koji su i sami to djelo u školi pročitali za lektiru. Učenice Zrinka Bombini i Petra Ribarić napisale su pjesmu „Slavni dečki s Bukovca“ koju je uglazbio prof. Branko Medved. Cijeli razred ju je uvježbao i snimio, a i vi je možete poslušali klikom na poveznicu.

Tekst pjesme:

Dečki slavni to su

Nitko ne zna tko su.

Kad se za njih saznalo

Njihov se talent spoznao.

Oni zvižde ko od šale

Zvižducima se hvale.

 

Zviždati je njima lako,

To već znade svatko.

 

Svi su oni dečki pravi

Svi igraju nogomet na travi.

Razne vragolije prave,

Neke su ih mogle doći glave.

 

Giza je ekipu proslavio

I u prošlost nas poveo.

Zgode su mnoge doživjeli

I odrastanje  teško proživjeli.

Tekst pjesme stavili su i na straničnike koje su izradili za učenik drugih škola koje su sudjelovale u projektu.

Učenice su mogle vidjeli što su čitali i pripremili učenici drugih škola, a organizatori su za njih pripremili i nastup mađioničara Joze Boze, razgovor s autorom knjige „Nulti sat“ Sinišom Cmrkom i izložbu ilustracija nagrađivane hrvatske ilustratorice Andreje Peterlik Huseinović. 

     

STRAH U ULICI LIPA

U utorak, 29. ožujka održan je kviz u poznavanju lektire "Strah u Ulici lipa" književnika Milivoja Matošeca. Sudjelovalo je šesnaest učenika petih razreda. Najuspješniji su bili Valentino Tolić, Lana Križanović i Patricija Udovčić. Oni čine ekipu koja će 5. travnja otputovati na Međuškolski kviz koji se održava u Osnovnoj školi u Đulovcu.

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Županijska razina natjecanja "Čitanjem do zvijezda" održana je 22. veljače u Medicinskoj školi u Bjelovaru. Natjecanje se provodi u dvije kategorije: kviz i izrada plakata. Za sudjelovanje u natjecanju trebalo je pročitati sljedeće knjige: Miro Gavran: Svašta u mojoj glavi, Milivoj Matošec: Suvišan u svemiru i Šime Storić: Poljubit ću je uskoro, možda.

Osnovnu školu Garešnica u kvizu je predstavljala ekipa učenica šestog razreda: Sarra Dobrijević, Petra Ontl i Ela Pišpek. 

Nakon pisanja kviza za sudionike je priređen kulturnoumjetnički program i obilazak škole, a zatim je uslijedila prezentacija plakata (kategorija u kojoj se naša škola nije natjecala).

Iako se nisu plasirale na državnu razinu, učenice su bile zadovoljne natjecanjem.

LJUBAVNA POŠTA

I ove godine povodom Valentinova učenici naše škole svojim simpatijama i prijateljima mogli su poslati čestitku ili pismo. Članovi skupine Malih knjižničara poštu su skupljali do četvrtog sata, razvrstali je i podijelili po razredima. Ljubavna pošta omiljena je aktivnost u našoj školi, a sigurni smo da su joj se najviše obradovali učenci 7.d koji su dobili najviše pisama.

               

ČAJANKA S MEDOM

18. siječnja rođen je Alan Alexandar Milne, autor popularnog Mede Winnieja zvanog Pooh. U Velikoj Britaniji toga dana obilježava se Winnie the Pooh Day. Obzirom da je to lektira koju upravo čita 2.a razred, upriličili smo Čajanku s Medom.  

                        

            Knjižničarka je učenicima objasnila kako su nastale priče o ovom poznatom medvjediću i njegovim prijateljima Klo, Kanu, Njaru, Praščiću, Sovi i Zecu. Naime, u vrijeme 1. svjetskog rata londonski zoološki vrt bio je dom pitomoj medvjedici Winnie. U zoološki vrt je često dolazio A. A. Milne sa svojim sinom Christopherom Robinom koji je svog plišanog medvjedića nazvao po ovoj medvjedici. Osim medvjedića Christopher Robin imao je i druge igračke koje su postale likovi u knjigama njegovog oca. Upravo zato su učenici od kuće donijeli svoju najdražu igračku i pripremili jednu priču o njoj.

            Priče smo slušali uz čaj zaslađen medom,domaće lizalice od meda, medenjake i druge medene kolače  jer je med najdraže jelo ovog književnog lika.

            Učenicima se ovaj sat svidio, a velik dio njih zaključio je da će im sad biti i zanimljivije čitati lektiru.

                       

 

Županijska razina Natjecanja u čitanju naglas

30. listopada u Bjelovarskom kazalištu učenici 3. - 8. razreda natjecali su se u izražajnom čitanju. Sudjelovali su predstavnici knjižnica Bjelovarsko - bilogorske županije. Našu školu predstavljale su učenice Lucija Miloš, učenica 4.a i Iva Galić, učenica 6.d razreda. Lucija je predstavila knjigu Ivanke Borovac: Ljubavne muke jednog Luke, a Iva roman Stjepana Rozgaja: Svečana večera kod Sebastiana Bacha. Obje učenice imale su vrlo uspješan nastup, a Iva je osvojila 3. mjesto u starijoj kategoriji. 

                 

 

 

Posjet knjižnici

Učenici Područne škole Zdenčac sa svojom učiteljicom su danas, 26. listopada, posjetili školsku knjižnicu. Naučili su razlikovati knjižnicu i knjižaru, čitali slikovnice i prvi puta samostalno posudili knjige. Nadamo se da će i dalje redovito posjećivati knjižnicu.

Natjecanje u čitanju naglas

Gradska razina Natjecanja u čitanju naglas održana je 21. listopada 2015. u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici "Đuro Sudeta" u Garešnici. Sudjelovali su učenici pet osnovnih škola i to iz Garešnice, Hercegovca, Velike Trnovitice, Trnovitičkog Popovca i Bereka. Osnovnu školu Garešnica, Garešnica na Županijskom natjecanju predstavljat će učenice Iva Galić i Lucija Miloš koje su se plasirale na iduću razinu. Županijsko natjecanje održat će se 30. listopada u Bjelovaru.

                  

 

Pokloni knjigu školskoj knjižnici!

U Mjesecu hrvatske knjige školska knjižnica provodi akciju "Pokloni knjigu školskoj knjižnici". Prikupljamo primjerke knjige "Emil i detektivi". Ova knjiga omiljena je lektira učenicima 4. razreda, a školska knjižnica nakon otpisa posjeduje samo 7 primjeraka ovog naslova. Prihvaćamo nove ili rabljene, ali dobro očuvane knjige. 

Pomoći možete i skupljanjem plastičnih boca koje ćemo petkom nositi na razmjenu.

Unaprijed zahvaljujemo!

Za sve koji se žele poigrati i provjeriti svoje poznavanje ove knjige pripremili smo igru koju možete odigrati klikom na poveznicu.

 

Školska razina Natjecanja u čitanju naglas

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva ove godine organiziraju 3. nacionalno natjecanje u čitanju naglas. Natjecati se mogu učenici 3. - 6. razreda osnovne škole, a natjecanje se odvija na četiri razine, školskoj, gradskoj, županijskoj i nacionalnoj. 

Školska razina natjecanja provedena je u našoj školi 13. listopada. Sudjelovalo je sedamnaest učenika, a na gradsku razinu su se plasirale četiri učenice, Iva Galić i Ana Džonlić u starijoj te Hana Vugrinović i Lucija Miloš u mlađoj kategoriji.

Želimo im puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

        

 

Nagrađeni dojmovi u projektu "Čitamo mi, u obitelji svi"

Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi" završava izborom najljepše napisanih učeničkih dojmova o knjigama i projektu. Danas, 19. kolovoza, objavljena su imena učenika autora najboljih dojmova u ovom ciklusu projekta. O tome su odlučivali knjižničari iz cijele Hrvatske, a među najuspješnijim dojmovima našao se i dojam Lucije  Miloš, učenice 3.a razreda naše škole. Čestitamo Luciji!

 

Noć knjige 

 

23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskog prava. Tim povodom diljem Hrvatske organiziraju se razne aktivnosti koje promiču čitanje pod zajedničkim nazivom Noć knjige. 2012. godine ovu manifestaciju pokrenuli su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, udruga Knjižni blok, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

 2015. godine Noć knjige se obilježavala u 176 gradova i mjesta, a po prvi put i u školskoj knjižnici Osnovne škole Garešnica. Sudjelovali su učenici 5.-8. razreda, a s knjigama su se družili 19:00-22:00 sata. Knjižničarka Margareta Cvitanović i vjeroučiteljica Marijana Bosanac za njih su pripremile kratak kviz u poznavanju popularnih knjiga za mlade u kojemu je pobijedila učenica 8.a razreda Nella Sveticki.

    

Uslijedilo je čitanje pjesama, priča i ulomaka romana po izboru učenika. Na kraju druženja pogledali smo filmsku adaptaciju djela Lemonyja Snicketa Niz nesretnih događaja

 

 

Šale, trice, zvrndalice u našoj školi

 

Učenici razredne nastave matične škole uživali su jučer, 15. travnja, u lutkarskoj kolaž predstavi Šale, trice, zvrndalice. Školu je posjetila spisateljica i lutkarica Jadranka Čunčić Bandov koja se pisanjem i izvođenjem lutkarskih igrokaza bavi još od srednjoškolskih dana. Njezine pjesme i igrokazi mogu se naći u dječjim časopisima, čitankama i antologijama hrvatskog dječjeg igrokaza, a piše i djeci dobro poznati strip Boduljka i Žbuniku. Svoje lutke izrađuje sama pa je i učenicima pokazala kako izraditi scenske lutke od svakodnevnih uporabnih predmeta. Šaljivi igrokazi i neobične lutke oduševili su učenike, a na kraju su postavili i mnogo zanimljivih pitanja i saznali kakva je spisateljica bila u školi i zašto ne piše priče već samo pjesme i igrokaze. 

                 

 

                 

 

 

 

Međuškolski kviz u poznavanju lektire Timpetill: Grad bez roditelja

U petak, 10. travnja, u  Dvorani Veleučilišta Bjelovar održan je peti, jubilarni Međuškolski kviz u poznavanju lektire. Tema ovogodišnjeg kviza bila je knjiga Henryja Winterfelda Timpetill: Grad bez roditelja. Osnovnu školu Garešnica predstavljali su učenici 5.c i 5.d razreda: Ela Pišpek, Marko Karanović i Mihael Rančilović. Naša ekipa osvojila je 9. mjesto.

Osim natjecanja, uživali smo u predstavi Vitez željeznog srca Bjelovarskog kazališta, šetnji gradom i druženju s učenicima drugih škola.

Posjet dječjem vrtiću

 

Učenice četvrtih  razreda naše škole, sa svojim učiteljicama, posjetile su 20. ožujka stariju grupu djece polaznika Dječjeg vrtića "Maslačak", Pčelice. Patricija, Eva, Tea, Antonela, Iva i Katja  pročitale su  Pčelicama slikovnice Uljuđeni vuk,  Krispin, praščić koji je imao sve i Figaro, mačak koji je hrkao. 

 

 

Djevojčicama je bilo drago vratiti se u vrtić, vrtićancima su se slikovnice jako svidjele, a upoznali su i svoje buduće učiteljice. Na kraju druženja Pčelice su nam poklonile slikovnicu sa svojim likovnim radovima naslovljenu U susret proljeću. Posjet je realiziran u sklopu projekta "Tulum s(l)ova" i svrha mu je poticati ljubav prema čitanju  i razvoj čitateljskih  sposobnosti učenika.

 

 

 

Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi" potiče dječje stvaralaštvo.

 

"Čitamo mi, u obitelji svi" je projekt kojemu je cilj razvoj vještine i ljubavi prema čitanju, ali isto tako i poticanje dječjeg stvaralaštva. Učenici nakon čitanja zapisuju svoje dojmove i razmišljanja o knjigama i čitanju, pišu pjesme o pročitanom i crtaju knjižničnu naprtnjaču u svojoj obitelji. Ali, projekt je neke učenike potaknuo na pisanje poezije nevezane uz njegovo provođenje. U nastavku slijedi pjesma Marka Rostohera kod kojeg je knjižnična naprtnjača boravila ovoga tjedna.

 

Mačka

Jedna je mačka imala dugu kosu

padala joj je po nosu.

 

Ponekad je i pundžu nosila

al' za hranu nije prosila.

 

Miševe je voljela jesti

al' dobila je loše vijesti.

 

Miševi su odselili u škole

jer djecu vole.

 

Ponekad oni u knjižnicu odu

i traže časopise za modu.

 

 

POVODOM DANA ŽENA

 

U petak, 6. ožujka, učenici Ekološke skupine i Mali knjižničari čestitali su učiteljicama  i ostalim zaposlenicama OŠ Garešnica Dan žena. Tom prigodom dijelili su cvijeće nastalo na radionicama prethodnog tjedna.

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI!

Danas je u trećim razredima OŠ Garešnica i Područnoj školi Tomašica započelo provođenje projekta "Čitamo mi, u obitelji svi". Radi se o projektu kojeg vodi Hrvatska mreža školskih knjižničara, a svrha mu je poticati razvoj vještine čitanja te kvalitetno provođenje slobodnog obiteljskog vremena, kao i svijest o važnosti opremanja školskih knjižnica nelektirnim naslovima.

Svakog petka jedan učenik, nasumično odabran, odnosi kući naprtnjaču s osam nelektirnih knjiga. Knjige su svrstane u osam različitih skupina, neke su namijenjene djeci, neke odraslima, a neke za zajedničko čitanje. Učenik s roditeljima čita knjige, razgovara o pročitanom i zapisuje svoje dojmove u za to predviđenu bilježnicu. U srijedu naprtnjaču donosi u školu i prepričava svoje dojmove drugim učenicima. 

Učenici su s oduševljenjem prihvatili provođenje ovog projeta.

Putovanje knjižnične naprtnjače, tj. nabavu potrebnih knjiga, omogućio nam je Grad Garešnica. 

                         

                       

 

Posjet Domu za starije i nemoćne

Tulum s(l)ova u OŠ Garešnica

U četvrtak, 18. prosinca 2014., učenici 4. a i 4. b razreda, sudionici u projektu Tulum s(l)ova posjetili su Dom za starije i nemoćne u Garešnici, u pratnji  učiteljice Draženke Bajan.

Učenici su čitali pjesme i priče božićne tematike kao što su „Polje milosrđa“ Ivane Brlić-Mažuranić i „Sveta noć“ Sleme Lagerlöf i time započeli drugu etapu projekta - čitanje u zajednici.

Stanovnici Doma ljubazno su nas dočekali i pozvali da im opet dođemo u posjet.

        

 

     

 

Noćni čitateljski susret

Tulum s(l)ova u OŠ Garešnica

U utorak, 11. studenog, u knjižnici Osnovne škole Garešnica održan je noćni čitateljski susret „Tulum s(l)ova“. Cilj događanja je bio potaknuti učenike na čitanje iz užitka i čitanje naglas.  Susretu je nazočilo 18 učenika 4. i 5. razreda s učiteljicama Draženkom Bajan i Rankom Mamić.

 

Tulum  je započeo u 19:00 i trajao do 22:00 sata. Održali smo kratku likovnu radionicu, nakon čega je uslijedilo čitanje pjesama i proznih tekstova po izboru učenika. Večer smo završili gledanjem animiranog filma „Nebesa“. Posjetila nas je i novinarka Krugovalne postaje Garešnica na čijim frekvencijama ste mogli i čuti dio naše tulumaške atmosfere.                  

  

Učenici su bili vrlo zadovoljni pa ovu aktivnost planiramo ponoviti. 

   

 

Natjecanje u čitanju naglas

U ponedjeljak, 20. listopada 2014., u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici "Đuro Sudeta" u Garešnici održano je Gradsko natjecanje u čitanju naglas. Natjecali su se učenici osnovnih škola iz Bereka, Hercegovca, Trnovitičkog Popovca, Velike Trnovitice i Garešnice. Natjecanje se provodi u dvije kategorije, učenici 3.-5. čine mlađu, a učenici 6. - 8. razreda stariju kategoriju.

Osnovnu školu Garešnica predstavljale su učenice: Zrinka Bombini, Katja Klar, Patricija Udovčić, Iva Galić, Ela Pišpek i Petra Jeđud.  Čitale su djela Sunčane Škrinjarić, Mire Gavrana, Zlatka Krilića i Ivane Brlić - Mažuranić.

Povjerenstvo za odabir najboljih čitača,  Zvonko Farago, Andreja Klobučar i Margareta Miloš, odlučilo je da je u mlađoj kategoriji najuspješnija bila Iva Galić, učenica 5.d razreda naše škole. Iva će 29. listopada sudjelovati na Županijskom natjecanju u Bjelovaru.

Svi sudionici natjecanja osvojili su besplatno jednogodišnje članstvo u gradskoj knjižnici. Želimo im još puno lijepih trenutaka uz knjigu.

Završna svečanost natječaja „Moja prva knjiga“

“Moja prva knjiga” je državni natječaj za učenike osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova.

U natječaj se u školskoj godini 2013./ 2014. uključilo dvanaest učenika Osnovne škole Garešnica, Garešnica, a Leonarda Bengez, učenica 5.b razreda, osvojila je treću nagradu.

                         

Završna svečanost i dodjela nagrada održana je jučer, 25. rujna 2014., u Domu oružanih snaga hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu. Nakon izložbe slikovnica i konzultacija za učenike sudionike natječaja, održan je prigodni program. Kazališnu predstavu „Bajka o dva LJ“ izveli su učenici OŠ Grabrik,  a nastupila je i folklorna skupina DND „Osmijeh“  iz Rajića.  Pobjednicama natječaja, kojih je ove godine bilo jedanaest, nagrade su uručile književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto. Spisateljice su  pozvale mlade autorice da nastave stvarati i razvijati svoju kreativnost. 

 

KNJIŽEVNI SUSRET U OŠ GAREŠNICA

U četvrtak, 24.4.2014. u našoj školi je gostovala književnica Maja Brajko - Livaković. Susretu  su nazočili učenici 5. – 8. razreda. Autorica je predstavila svoje romane: Finka Fi, Stakleni dvorac, Kad pobijedi ljubav i Nemoj reći nikome.

Susret je protekao u ugodnom raspoloženju i razgovoru. Učenici su doznali odakle crpi inspiraciju za svoja djela, zašto piše i što želi poručiti svojim knjigama te zašto njene knjige uvijek imaju sretan kraj. Najviše je razgovora bilo upravo o knjigama Kad pobijedi ljubav i Nemoj reći nikome kao i temema kojima se bave, a to su: prijateljstvo,  ovisnost, lažno predstavljanje na internetu i bijelo roblje.

 

O uspješnosti susreta govori i činjenica da su svi naslovi ove autorice nakon književnog susreta u posudbi smiley

 

 

 

MEĐUŠKOLSKI KVIZ

Međuškolski književni kviz u poznavanju lektire održava se, već četvrtu godinu zaredom,  2. travnja, na Dan dječje knjige – rođendan Hansa Christiana Andersena. Svrha mu je potaknuti učenike na čitanje lektire, a namijenjen je učenicima petih razreda.

Tema ovogodišnjeg kviza bio je roman Mire Gavrana „Zaljubljen do ušiju“.  U natjecanju je sudjelovalo petnaest  škola Bjelovarsko-bilogorske županije, a održan je u dvorani bjelovarskog Veleučilištu.

Osnovnu školu  Garešnica predstavljale su Barbara Farkaš, Ida Mađerić i Ivana Relić. Naša ekipa osvojila je 8. mjesto. Pobijedila je ekipa Osnovne škole Berek.

                     

Nakon natjecanja prisustvovali smo susretu s književnicom Majom Brajko-Livaković, posjetili smo Dječji odjel Narodne knjižnice „Petar Preradović“  i odgledali predstavu Sunčani grad Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava.

ŽUPANIJSKI KVIZ "ČITANJEM DO ZVIJEZDA"

Županijska razina kviza "Čitanjem do zvijezda" održana je 27. veljače u Osnovnoj školi Rovišće. Tema ovogodišnjeg kviza bile su "Priče iz davnine" Ivane Brlić-Mažuranić, a osim njih za kviz je trebalo pročitati i knjige "Stakleni dvorac" Maje Brajko-Livaković te "Dolores i šumske sjene" Irene Begić. Tema za izradu plakata bila je "Likovi staroslavenske mitologije u djelima Ivane Brlić-Mažuranić".

Osnovnu školu Garešnica, Garešnica predstavljala je ekipa koju su činile učenice Maja Delić. Petra Jeđud i Nella Sveticki, a plakat je izradila učenica Nikolina Poplašen. U natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a najuspješniji su bili učenici OŠ Velika Trnovitica i OŠ Berek  koji su se plasirali na državno natjecanje te plakat IV.OŠ Bjelovar. 

Naša ekipa zauzela je 6. mjesto u kvizu, a učenica Nikolina Poplašen 2. mjesto u izradi plakata. 

Nakon kviza uslijedilo je druženje s autoricom Majom Brajko-Livaković.

 

 

RADIONICA "MOJA PRVA KNJIGA"

U utorak, 3. prosinca u Osnovnoj školi Garešnica održana je radionica „Moja prva knjiga“ . Radionici je prisustvovalo dvadeset i troje učenika četvrtog razreda, a vodile su je predstavnice  Centra za neohumanističke studije i udruge KAlibra iz Karlovca.  

Svrha radionice bila je potaknuti učenike na izradu slikovnice i uključivanje u državni natječaj za učenike osnovnih škola „Moja prva knjiga“ koji već desetu godinu zaredom organiziraju ove udruge. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a traje do 31. ožujka 2014. godine. Glavna nagrada je tiskanje autorske slikovnice, a žiri koji izabire najbolje radove čine poznati književnici za djecu Tito Bilopavlović i Sanja Pilić.  

Voditeljice su učenicima pokazale različite likovne tehnike oslikavanja,  ponudile teme za pisanje priče i objasnile kako izraditi i opremiti svoju slikovnicu.  Radionica je protekla u ugodnom ozračju i nadamo se da će nakon nje nastati mnogo zanimljivih slikovnica.

 

 

Više o natječaju možete doznati na ovoj poveznici:

 

http://www.mojaprvaknjiga.com/index.php?option=com_content&view=article&id=38&Itemid=44

 

REZULTATI ŠKOLSKOG KVIZA

Na današnjem školskom kvizu "Zabranjena vrata" učenici petih razreda ostvarili su sljedeće rezultate:

 

1. Dora Kefelja

2. Katarina Hercigonja

3. Marija Šapić

4. Sandra Vranjić

5. Iva Kožar

6. Tea Milanović

7. Nika Kovač

8. Melanie Akšić

9. Valentina Bebek

10. Ivan Havliček

11. Viktorija Balog

Čestitam svim sudionicima na odličnim rezultatima! 

Učenice koje su osvojile prva 3 mjesta sudjelovat će u međuškolskom kvizu 4. travnja 2013.

 

MEĐUŠKOLSKI KVIZ

I ove godine naša škola sudjelovat će u međuškolskom kvizu. Tema ovogodišnjeg kviza je roman Zlatka Krilića "Zabranjena vrata". Za sudjelovanje na školskoj razini prijavilo se 18 učenika petih razreda. Školska razina održat će se 22.ožujka u 12 sati. Dotad učenici mogu vježbati svoje znanje igrajući ovaj kviz. 

KVIZ1

KVIZ2

KVIZ3

KVIZ4

Prezentacija 

 

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

 

24. siječnja 2013.  u OŠ Veliko Trojstvo je održana županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“.  Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Suvremeni roman za mlade“. Za sudjelovanje je trebalo pročitati četiri knjige:

 

1. Ž. Hercigonja: Tajni leksikon

2. B. Primorac: Maturalac

3. J.Tihi-Stepanić: Imaš fejs!

4. J. Bitenc: Twist na bazenu

 

Natjecanje se provodi u dvije kategorije – kviz i plakat. Naše predstavnice bile su učenice 6.a razreda. U rješavanju kviza natjecale su se ekipno Maja Delić, Nella Sveticki i Nikolina Poplašen i osvojile 7. mjesto.  U izradi plakata Petra Jeđud osvojila je 2. mjesto i plasirala se na regionalnu razinu natjecanja koja će se održati u Varaždinu kamo još putuju učenici 3. i 4. osnovne škole Bjelovar.

Natjecatelje je posjetila  spisateljica i sakupljačica narodne baštine Gordana Matunci i ispričala im brojne narodne priče i predaje, a nakon proglašenja pobjednika, posjetili smo etno-kuću  i etno-park u Velikom Trojstvu što je bilo osobito zanimljivo.

KNJIŽEVNI SUSRET U GRADSKOJ KNJIŽNICI

U petak 7. prosinca 2012. učenici četvrtog razreda matične škole i svi učenici Područne škole Kapelica posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Đuro Sudeta“ u kojoj je održan susret s književnicom Sonjom Zubović.

Sonja Zubović rođena je u Zagrebu gdje je završila studij, a gdje i danas živi.  Autorica je lektire za prvi razred Kako se gleda abeceda kao i drugih naslova od kojih ćemo istaknuti knjige za djecu: Prodavač vremena, Mjesečeve suze, Najljepša stonoga sunčanih vrtova, Dobri zmaj Zumi, Pjesme i prirode i društva, Šale i pohvale, Ježica Vici u šumskoj češljaonici, Čudesna kuharica Lize Brljize te najnoviji ekološki roman Probuđena zvona.

Književnica nam je uz pomoć učenika pročitala svoju knjigu o ježici Vici, ispričala nekoliko anegdota o tome kako ju je njezina kći inspirirala za pisanje priča i predstavila nam svoj najnoviji roman.

 

Učenici su bili oduševljeni druženjem s književnicom i na kraju susreta imali su za nju mnogo pitanja. Budući da je i sama knjižničarka, poklonila je našoj školskoj knjižnici primjerak slikovnice Ježica Vici u šumskoj češljaonici.

INTERLIBER 2012.

15. studenog 2012. učenice 6.a  razreda s knjižničarkom su se uputile na najveći hrvatski sajam knjiga, Interliber. Budući da su posjeti Zagrebu rijetki, pokušali smo obići što više kulturnih ustanova.

U Zagreb smo putovali vlakom. Odmah po dolasku zaputili smo se u Knjižnicu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Tamo nas je dočekala ravnateljica knjižnice sa suradnicima. Obišli knjižnicu i čitaonicu, vidjeli faksimile starih i vrijednih hrvatskih knjiga, naučili što je mikrofilm i kako se čita. Dobili smo i publikaciju o razvoju knjižnice, a zatim smo svratili u Strossmayerovu galeriju gdje smo vidjeli Bašćansku ploču o kojoj smo nedavno učili na nastavi hrvatskog jezika.

  

Sljedeća postaja bio je Tiflološki muzej. Saznali smo tko je bio Vinko Bek i kako se razvio Zemaljski zavod za odgoj slijepe djece, a u kratkom igrano-dokumentarnom filmu i kako je izgledao tipičan dan u tom Zavodu. S puno zanimanja smo odslušali predavanje o razvoju pisma za slijepe, a zatim se i sami okušali u pisanju brajicom. Najzanimljivija od svega bila je tamna soba. Što je tamna soba, nećemo vam otkriti. Krenite u Tiflološki muzej i otkrijte sami!

  

Nakon Muzeja, tramvajem smo otišli na Zagrebački velesajam. Tamo je za sve sudionike Nacionalnog kviza za poticanje čitanja izvedena predstava Ružičasta sanjarica kazališta Mala scena. Uslijedilo je izvlačenje nagrada u čemu je našu školu predstavljala učenica Maja Delić. Glavnu nagradu izvukla je i uručila književnica Nada Mihelčić čiji roman je bilo potrebno pročitati za sudjelovanje u kvizu.

  

Iako nismo dobili nikakve nagrade, nismo bili razočarani. Obišli smo izložbene prostore izlagača u oba paviljona,  pronašli i kupili neke zanimljive knjige. Kući smo se vratili vlakom, iscrpljeni od napornog dana. Za ostale učenike 6.a razreda pripremili smo izlaganje i prezentaciju.

  

Zahvaljujemo gospođi Poplašen za prijevoz do Kutine.

 

PRVAŠIĆI U KNJIŽNICI

Mjesec hrvatske knjige odlučili su obilježiti i najmlađi učenici naše škole. Učenici 1.b razreda s učiteljicom Milenom Đurđević posjetili su u ponedjeljak, 5. studenog, prvi put školsku knjižnicu.

Saznali su što se sve u knjižnici može, a što ne smije raditi. Da bi im što bolje pokazale što knjige vole, a što ne, učenice članice skupine Malih knjižničara izvele su im igrokaz "Od korice do police".

Na kraju sata učenici su se učlanili u knjižnicu i posudili slikovncu po svom izboru. 

 

 

PROJEKT RAZMJENE STRANIČNIKA - BOOKMARK EXCHNGE PROJECT

Prošlog tjedna u Osnovnu školu Garešnica, Garešnica stigla je još jedna pošiljka straničnika iz Australije, ovaj put namijenjena učenicima 4.b razreda. Kako izgledaju, možete pogledati na panou u predvorju škole.

PROJEKT RAZMJENE STRANIČNIKA - BOOKMARK EXCHANGE PROJECT

I ove godine učenici Osnovne škole Garešnica, Garešnica uključili su se u projekt razmjene straničnika. Radi se o projektu koji organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) u mjesecu školskih knjižnica, listopadu. 

U ovogodišnjem projektu sudjeluju učenici 4.a i 4.b razreda s razrednim učiteljicama Marinom Vitez i Ružicom Matanić te učiteljicom engleskog jezika Nikolinom Keleman. Škola s kojom razmjenjujemo straničnike je Hunter Valley Grammar School iz New South Walesa u Australiji.

Projekt smo provodili na sljedeći način. U lipnju smo se prijavili koordinatoru projekta koji nas je "spojio" sa školom iz Australije. Putem elektroničke pošte dogovorili smo  s učiteljima Hunter Valley Grammar škole na koji način ćemo provesti razmjenu. 

Na satu razredne zajednice učenici naših četvrtih razreda naučili su što je to straničnik i čemu služi. Istraživali su činjenice i zanimljivosti o Australiji uz pomoć atlasa i enciklopedija u školskoj knjižnici. Zatim su na nastavi likovne kulture izradili straničnike različitim tehnikama.

 

               

Svoje radove  smo poslali poštom, a u četvrtak, 18. listopada dobili smo straničnike iz New South Walesa. Učenici 4.a, čiji straničnici su stigli, bili su oduševljeni pošiljkom. Od jednog dijela pristiglih bookmarka postavili smo izložbu na panou u predvorju škole. 

NOVE STARE KNJIGE

Osnovna škola Garešnica dobila 4 godišta Vijenca

 

Mjesec hrvatske knjige ove godine počeo je dobrim vijestima za Osnovnu školu Garešnica. Umirovljeni nastavnici Škole, supružnici Antun i Zdenka Rozina, obradovali su nas u srijedu 17. listopada 2012. svojim posjetom. Školskoj knjižnici OŠ Garešnica poklonili su četiri uvezana godišta časopisa Vijenac. Vrijedni i odlično očuvani časopisi iz 1910. – 1913. godine dio su njihove obiteljske baštine. Prema riječima gospodina Rozine, željeli su da stogodišnji časopisi budu uvršteni u školski fond zbog svojeg dugogodišnjeg radnog staža u ovoj školi, a odlučili su ih donirati upravo sada kako bi se pridružili obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige. 

 

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA

Mjesec hrvatske knjige počinje 15. listopada i traje do 15. studenog. U tom razdoblju Knjižnice grada Zagreba svake godine organiziraju Nacionalni kviz za poticanje čitanja.  Tema kviza ove godine je "Ove su knjige nagrađene, provjeri zašto!" Za sudjelovanje u kvizu potrobno je pročitati sljedeće knjige:

1. JULIJANA MATANOVIĆ i ANKA DORIĆ: One misle da smo male

2. NADA MIHELČIĆ: Zeleni pas

3. JASMINKA TIHI STEPANIĆ: Imaš fejs?

Kviz se rješava putem on-line upitnika na internetskim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a završna svečanost izvlačenja pobjednika održava se na Interliberu.

Za sve informacije obratite se knjižničarki.

Čitajte, uživajte i igrajte se!

 

 

LEKTIRA NA DRUGAČIJI NAČIN

KVIZOVI

EKO EKO

 

MEĐUŠKOLSKI KNJIŽEVNI KVIZ

26.4.2012. je u IV. osnovnoj školi Bjelovar održan Međuškolski književni kviz u poznavanju lektire "Koko u Parizu". Sudjelovale su ekipe iz sljedećih škola: III. OŠ Bjelovar, IV. OŠ Bjelovar, OŠ Veliko Trojstvo, OŠ Nova Rača, OŠ Trnovitica, OŠ Garešnica i OŠ Đulovac. Svaku školu predstavljala je ekipa od troje učenika petog razreda. Iz osnovne škole Garešnica to su bile Maja Delić, Nikolina Poplašen i Nella Sveticki.

 

Članice povjerenstva za kviz bile su knjižničarka Vjeruška Štivić iz Narodne knjižnice “Petar Preradović”, knjižničarka Rajna Gatalica iz Tehničke škole Bjelovar i knjižničarka Katarina Belančić iz Obrtničke škole Bjelovar.

Osim kviza za učenike je bio organiziran i književni susret s Pajom Kanižajem te druženje s učenicima sudionicima kviza.  

 

 

Prvo mjesto ovojila je upravo naša ekipa i to s maksimalnim brojem bodova!

Čestitamo djevojkama! I zahvaljujemo mami Poplašen na prijevozu :-)

 

KNJIŽEVNI SUSRET

15. veljače našu školu posjetila je književnica Željka Horvat-Vukelja. Učenici prvog i drugog razreda matične škole s veseljem su dočekali autoricu Slikopriča i dugogodišnju urednicu Modre laste. Uživali su u pričama koje im je ispričala služeći se raznim rekvizitima i sudjelovali u pričanju priča.

Književnica im je objasnila zašto je važno čitanje i prezentirala školski časopis Smib.  Pohvalila je ponašanje i suradnju učenika, a na kraju joj oni poklonili crtež  jedne priče.  Nakon toga, književnica je svojim dolaskom razveselila i učenike Područne škole Kapelica.

 

 

 

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

Učenici trećih  razreda u drugom polugodištu započeli su s provođenjem projekta “Čitamo mi, u obitelji svi”. Svrha projekta je poticanje čitanja i provođenja kvalitetnog vremena u obitelji.

Svakog petka jedan učenik kući nosi knjižničnu naprtnjaču. U naprtnjači se nalazi 8 knjiga za zajedničko čitanje u obitelji i bilježnica za dojmove. Naprtnjača ostaje u obitelji 5 dana, do iduće srijede. Tada je učenik vraća u školu, a svojim prijateljima iz razreda ima priliku ispričati svoje dojmove i dojmove članova njegove  obitelji o pročitanome, odgovarati na postavljena pitanja i dati savjete i preporuke učenicima koji će tek dobiti naprtnjaču te usporediti svoj doživljaj s onima kod kojih je naprtnjača već bila.

Provedbom ovog projekta roditeljima se skreće pozornost na važnost svladavanja tehnike čitanja, motivira ih se i upućuje kako da pomognu svojoj djeci u svladavanju tehnike čitanja, senzibilizira ih se za sklonost školskoj knjižnici i školskom knjižničaru, školski knjižničar se u školi afirmira među učiteljima kao osoba koja aktivno prinosi razvoju čitačkih sposobnosti, skreće pozornost na to da knjižnica nije samo posudionica knjiga, već nudi niz drugih usluga, skreće se pozornost široj javnosti na važnost školske knjižnice i školskog knjižničara, ukazuje nadležnima za donošenje odluke o financiranju školskih knjižnica da se knjižnice trebaju financirati radi dobrobiti naše djece, da je financiranje školskih knjižnica ulaganje u budućnost naše djece.

Naslovi u našim naprtnjačama:

1. naprtnjača

Mladen Kopjar: Čokoladne godine

Zvonimir Varošanec: Igrajmo se stonoge

Darko Macan: Borovnica protiv Paje Pauka

Pavao Pavličić: Dunav

Nikolaus Lenz: 1000 tajni Zemlje

Jelena Holcer Janičić: 101 način kako djetetu pokazati da ga volite

Anita Peti-Stanić: Jezične igre za velike i male

Hrvatska povijest ukratko

2. naprtnjača

Andreas Steinhofel: Rico, Oskar i mračne sjene

Stanislav Femenić: Psssssst

Darko Macan: Borovnica: za svađu je potrebno dvoje

Pavao Pavličić: Lietrarna sekcija

Kai Hovelmann: 1000 katastrofa

Jelena Holcer Janičić: 101 način kako djetetu pokazati da ga volite

Miroljub Udiljak: Igre za učenike osnovne škole

Hrvatska povijest ukratko

 

DOMOVINSKI RAT U KNJIŽEVNIM DJELIMA

Ove godine obilježili smo 20. obljetnicu neovisnosti Republike Hrvatske i 20. obljetnicu pada Vukovara. Tim povodom u holu naše škole Mali knjižničari s knjižničarkom postavili su izložbu knjiga s temom Domovinskog rata.

 

 

 

DOGAĐANJA U KNJIŽNICI

Što se ove školske godine događalo u školskoj knjižnici?

27.10. Turnir u igranju društvenih igara

     

   

 

12.11. Mali knjižničari na Interliberu i završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja te u Hrvatskom školskom muzeju

      

                                                                                

 

 

19.11. književni susret s Brankom Primorac

25.11. večer poezije Vesne Parun

 

Klikom na plakat možete preuzeti prezentaciju o Vesni Parun.

15.2. obilježena 100. godišnjica rođenja Grigora Viteza. Mali knjižničari čitali su pjesme i priče ovog autora učenicima 1. razreda.

 

24.2. radionica „Maska“

                         

                                              

 

 

1.3. – 1.5. Natječaj za dizajn nove članske iskaznice školske knjižnice OŠ Garešnica, Garešnica

 

Školska knjižnica poziva te da osmisliš izgled nove članske iskaznice. Iskaznica treba biti napravljena digitalno. Program za izradu možeš izabrati sam.

Veličina iskaznice je 8,7 x 5,8 cm.

Potrebno je osmisliti samo prednju stranu iskaznice koja mora sadržavati osnovne podatke o školi i školskoj knjižnici:

  • ime škole

  • adresu

  • broj telefona

  • e-mail škole

 

Tematski, izgled iskaznice mora imati veze s knjigom i čitanjem. Isto tako, mora poštovati zakonitosti likovnog jezika i biti originalna. Najbolja iskaznica bit će tiskana i dobit će je svi novi članovi knjižnice u idućoj školskoj godini prilikom učlanjenja. Svoje prijedloge predajte knjižničarki na CD-u. Pobjednik će biti objavljen 16. svibnja.

preskoči na navigaciju