preskoči na sadržaj

Osnovna škola Garešnica

Login
Energetska obnova

 

Koliko je sati?

Upisi u srednju školuCentar za informiranje i savjetovanje o karijeri

MiniTV

YOUTUBE

Školski pretinci

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Za pomoć u učenju ili rješavanje nekog problema najčešće koristim/pitam...


Sigurnost na Internetu

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

  

   

Korisni linkovi

      Hrvatski akademski spelling checker

 

 

  

 

    

     

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 5. 2010.

Ukupno: 159790
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kravata od Hrvata
Autor: Administrator , 16. 10. 2017.

Projekt „Kravata od Hrvata“

U OŠ Garešnica se tijekom rujna i listopada provodio projekt „Kravata od Hrvata.“ Naziv projekta potekao je  od naslova Ode kravati, koja je nastala kao dio ovog projekta. Cilj projekta je bio kroz simboliku kravate predstaviti ovogodišnji školski kurikulum, a zadaci su bili: upoznavanje povijesti i značenja kravate te put geografskog širenja od Hrvatske diljem svijeta, upoznavanje kravate kao simbola Europe, znaka temeljnih ljudskih vrijednosti te simbola elegancije, uglađenosti i kultiviranosti, osvještavanje nacionalne pripadnosti kao i pripadnosti skupini, bogatstvo i tolerancija u različitosti te spoznaja o tome zašto je Zagreb svjetska prijestolnica kravate i zašto je utemeljen Dan kravate.  

Aktivnosti su bile sljedeće:

  1. Budući da u školi ima puno razreda i puno interesnih skupina, a  svaka od skupina je posebna i drugačija, jedinstvena na svoj način, odlučili smo da baš svaka skupina ima svoju kravatu, u boji i sa simbolom kojeg sama odabere. Na taj smo način radili u razrednim odjelima 5.-8. razreda. Tako su nastale kravate skupina izvannastavnih aktivnosti i skupina dodatnog rada te Glazbenog odjela, ukupno 26 različitih modela kravata. Učenici i/ili učitelji koji nisu članovi ili voditelji neke od interesnih skupina imali su tzv. univerzalnu kravatu, koja simbolički znači koheziju i povezanost svih u zajednici različitosti.
  2. Razredni odjeli 1.-4. razreda su izrađivali kravate na temu: kakvu kravatu bi nosio lik iz njihove omiljene priče, crtića i sl.  pa je tako nastalo 14 modela kravata.
  3. Saznali smo okom kamere koliko građani Garešnice znaju o povijesti kravate i o tome snimili film.
  4. Skupina povjesničara je napravila prilog o povijesti kravate, a skupina geografa plakat na temu geografskog širenja kravate diljem planeta Zemlja.
  5. Sponzor je za nas izradio instalaciju kravate u bojama grada Garešnica koju smo simbolično 18. listopada podigli na pročelje Škole. (Kretex d.o.o)
  6. Na Dan kravate svi učenici, učitelji i ostali djelatnici u MŠ i tri područne škole su nosili svoju tematsku kravatu (ukupno oko 5o učitelja i oko 600 učenika)
  7. Završni program smo imali upravo na Dan kravate koji je, kao kolaž različitih novinarskih formi, predstavio sve naše aktivnosti u ovom projektu. Program i projekt su završili malom modnom revijom u kojoj su manekeni (predstavnici skupina i razrednih odjela) prošetali modnom pistom noseći kravatu o čijoj boji i simbolu je izvještavao spiker.
  8. U realizaciji projekta nas je podržala Academia Cravatica.

Dejana Vitez

   


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju