preskoči na sadržaj
Vijesti

Koncert "Glazbeni susreti"

Osnovni glazbeni odjel
OŠ Garešnica

 

U srijedu 15. svibnja 2019. g. u 19 sati u Hrvatskom domu u Garešnici održan je koncert "Glazbeni susreti". Glazbeni susreti održavaju se već četvrti put u našem gradu i postaju sve popularniji kod naših građana ljubitelja glazbe. Ove godine naši gosti su bili učenici, profesori srednje glazbene škole GŠ "Brune Bjelinskog" iz Daruvara, i ravnateljica i dogradonačelnica grada Daruvara prof. Vanda Cegledi. 
Učenici su nas svojim zahtjevnim i bogatim maturalnim programom uveli u čaroban svijet glazbe, ali isto tako pokazali obrazovane mogućnosti koje mogu dosegnuti vrijedni i nadareni mladi glazbenici. Nastupili su harmonikaš Filip Balder, trombonist Valentino Janda, klarinetistica Stela Novaković, Luka Varva - bisernica, Dino Petrlik - tuba i Antonio Bubulj - truba. Učenike su na klaviru pratili njihovi profesori korepetitori: Bernard Štancl, Tomislav Milić i Spomenka Bogeljić. U goste su došli i njihovi profesori: Zoran Maršić, Danijel Rajković, Soni Vinković i Luka Dominik. Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo  našim dragim gostima na krasnoj glazbenoj večeri kao i na ugodnom druženju. 

U prvom dijelu koncerta nastupili su naši učenici osnovne glazbene škole: na gitari - Ivan Starčić, Filip Đuran i Nora Ponjević, na harmonici - Matej Čukman i Petra Radak i na klaviru - Karlo Silović, Martina Miloš, Barbara Štandar, Margareta Batinić i Zrinka Bombini. Svi učenici glazbenog odjela na kraju su nastupili sa zborskom točkom uz gitarističku pratnju Slavena Bandura i klavirsku pratnju Ivane Gereci. Zahvaljujem našim učenicima na lijepom muziciranju. Učenike su za nastup pripremili na harmonici - Romana Farkaš, prof, na gitari Slaven Bandur, gitarista i na klaviru i zbor Ivana Gereci, prof. 

Svojom nazočnošću na koncertu su nas počastili gradonačenik Josip Bilandžija, ravnateljica TZ Sjeverna Moslavina - Danijela Belak, predsjednik Matice hrvatske, ogranak Garešnica - Zvonko Farago, prof, predsjednik SKD Prosvjeta i voditelj - g. Zoran Blanuša, učitelji i djelatnici OŠ Garešnica, naši dragi roditelji i obitelji naših učenika. Naš specijalni gost je bio prof. Branko Medved učitelj glazbene kulture, i voditelj i dirigent Pjevačkog zbora OŠ Garešnica. Profesoru Branku  ovom smo prilikom zahvalili za sve što je svojim predanim pedagoškim radom učinio  za naše učenike u osnovnoj i glazbenoj školi, kao i u gradu za našu mladost, te proslavio našu školu i grad Garešnicu brojnim županijskim i državnim nagradama i nastupima na puhačkim i zborskim smotrama.  

Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji ovog koncerta: Mati Gereci, prof. - estetsko uređenje, ozvučenje - Dražen Červeni, tisak Njegovan i Ljubinka Gazibara, domjenak za učenike - djelatnici kuhinje na čelu s Ivicom Nezdajem, tehnička podrška domari na čelu s Danijelom Gilićem, a naročito našem ravnatelju prof. Slavenu Mareniću koji je oformio tim za organizaciju koncerta. 

Izvjestila voditeljica OGO OŠ Garešnica
Ivana Gereci, prof.

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2019.

Energetska obnova

 


Koliko je sati?


Upisi u srednju školu
Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

MiniTV

Školski pretinciKalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa (mala)
Za pomoć u učenju ili rješavanje nekog problema najčešće koristim/pitam...Sigurnost na Internetu

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju