preskoči na sadržaj

Osnovna škola Garešnica

Login
Energetska obnova

 

Koliko je sati?

Upisi u srednju školuCentar za informiranje i savjetovanje o karijeri

MiniTV

YOUTUBE

Školski pretinci

Kalendar
« Srpanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Za pomoć u učenju ili rješavanje nekog problema najčešće koristim/pitam...


Sigurnost na Internetu

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

  

   

Korisni linkovi

      Hrvatski akademski spelling checker

 

 

  

 

    

     

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 5. 2010.

Ukupno: 175807
vijesti
Upisi u srednje škole - Objava konačnih ljestvica poretka
Administrator / datum: 12. 7. 2019. 18:09

Kao što je najavljeno Odlukom o upisima, 13. srpnja 2019. godine u 12:00 sati ljestvice poretka postat će konačne. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. 

Upisnice će biti dostupne na kartici "Moj odabir" 13. srpnja od 12:00 sati. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici "Moj odabir") koju će, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 19. srpnja, a srednja škola zaprimljene dokumente treba označiti u sustavu. 

Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati upisnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti dostaviti potpisanu upisnicu, potpisanu upisnicu može dostaviti opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

Nakon 12:00 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ "Da", a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana stajat će " -". Kandidati koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije, navedeno mogu provjeriti na svom sučelju na kartici Moji rezultati/Detaljno: - liječnička svjedodžba medicine rada (donosi se u srednju školu pri upisu ili, iznimno, kada u trenutku upisa kandidat nije u mogućnosti dostaviti liječničku svjedodžbu medicine rada, pri upisu dostavlja potvrdu obiteljskog liječnika, a liječničku svjedodžbu medicine rada najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda), - dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove (osim za natjecanja iz znanja i sporta koja su automatski evidentirana u sustavu), - ugovor o naukovanju za JMO programe (pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda). 

Potrebne dokumente dostavite srednjoj školi u razdoblju od 15. do 19. srpnja 2019. godine. Samo kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta. 

U jesenskome upisnom roku bit će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena. Okvirna slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata od 20. srpnja 2019. 

Na kartici "Moj odabir" dostupna je za preuzimanje i Potvrda o stečenom pravu upisa koja se koristi za upis u učeničke domove i slične svrhe. 

VAŽNO: Napominjemo da srednje škole same određuju točne datume i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja (15.-19. srpnja) i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Zaprimanje i evidencija prijavnica
Administrator / datum: 8. 7. 2019. 14:42

Kao što je najavljeno, a sukladno Odluci o upisu, 10. srpnja 2019. godine u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata, te je od toga trenutka omogućen ispis prijavnica. 

Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku u osnovnu školu ili u srednju školu (ukoliko je učenika aktivirala srednja škola) do 12. srpnja u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu.

U Osnovnoj školi Garešnica prijavnice će se potpisivati u četvrtak, 11.7., od 8.00 do 12.00 sati.

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. Molimo učenike da detaljno provjere prijave programa, minimalne bodovne pragove škola i realno postave svoje prioritete.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Rok za podnošenje prigovora
Administrator / datum: 7. 7. 2019. 13:29

Od 8. srpnja 2019. godine, u 00:00 sati na kartici "Moji prigovori", moguće je podnositi prigovore na nedostatak ili netočnost podataka koji utječu na ljestvice poretka (rezultati natjecanja i sl.). Podaci na kartici "Moji podaci" (ocjene iz osnovne škole, osobni podaci, adresa, ime/prezime roditelja) možete ispraviti sa svojim razrednicima. 

Rok za podnošenje prigovora je 8. srpnja u 15:00 sati. Svi prigovori pristigli do navedenog roka bit će riješeni, a prigovori pristigli nakon toga roka neće biti razmatrani. Na stranici www.upisi.hr na kartici "Moji prigovori" učenici će moći vidjeti prigovore koje su uputili do 8. srpnja u 15:00 sati i odgovore na iste. 

Molimo kandidate da u rubriku Moji prigovori postavljaju samo argumentirane prigovore koji se odnose na nedostatak ili netočnost podataka koji utječu na ljestvice poretka. Ostali prigovori neće se razmatrati. Ako imate pitanja, uputite ih na adresu helpdesk@skole.hr, ne u prigovore. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Administrator / datum: 4. 7. 2019. 15:05

Poštovani roditelji,

sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, br. 116/18) sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju se u državnom proračunu.

Nabavu drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, likovne mape, atlasi, zbirke i sl.) financirat će lokalna samouprava tj. grad Garešnica.

Cjelokupnu proceduru nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala u školskoj godini 2019./2020. provest će OŠ Garešnica, tako da bi svi udžbenici i drugi obrazovni materijali trebali dočekati naše učenike na školskim klupama prvog nastavnog dana, 9. rujna 2019.

Na proceduru Javne nabave OŠ Garešnica ne može utjecati i unaprijed se ograđujemo od nepredviđenih okolnosti na koje škola ne može utjecati.

Unaprijed najavljujem mogućnost da možda neće svi učenici  prvog dana škole dobiti sve udžbenike. Razlozi su sljedeći: veliki broj učenika (628), veliki broj izdavača, učenici koji rade po prilagođenom programu, izborni programi i preseljenja učenika. Molim Vas za strpljenje i razumijevanje. Sigurno je da nijedan učenik  neće ostati bez udžbenika i drugih obrazovnih materijala.

Ravnatelj: Slaven Marenić


[OPŠIRNIJE]Odluka o trajanju odmora za učenike osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije
Administrator / datum: 1. 7. 2019. 11:08

Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. godine, s tim da nastava počinje 4. studenog 2019. godine.

Prvi dio zimskog odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.

-opširnije Odluka o trajanju odmora za učenike osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija za školsku godinu 2019./2020.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Prijava programa obrazovanja koji imaju raniji rok prijave
Administrator / datum: 28. 6. 2019. 18:16

U nedjelju, 30. lipnja 2019. godine, u 23:59 sati ističe rok za prijavu programa obrazovanja koji imaju raniji rok prijave zbog provođenja dodatnih provjera. Sve programe obrazovanja koji imaju raniji rok prijave učenici mogu vidjeti na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave. 

Molimo sve kandidate da se pridržavaju navedenog roka jer prijave tih programa nakon isteka roka neće biti moguće. Kandidate kojima nije aktivirana prijava upućujemo da se što prije jave umjetničkim ili drugim srednjim školama koje ih trebaju aktivirati. 

Također, upućujemo sve kandidate da detaljno pročitaju kako se prijavljuju paralelni umjetnički programi u brošuri koja se nalazi na stranici Upisi.hr - Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše. 

Provođenje dodatnih ispita i provjera će se odvijati od 1.- 5. srpnja. Na kartici Moj Raspored možeš vidjeti raspored dodatnih provjera vještina i sposobnosti ako programi koje si prijavio/la provode takve provjere. 

Posebna napomena: ako nakon 30. lipnja izbrišete program s ranijim rokom prijave, više nećete imati mogućnost dodavanja navedenog programa.


[OPŠIRNIJE]Osnovni glazbeni odjel - Podjela svjedodžbi
Administrator / datum: 26. 6. 2019. 16:42

OSNOVNA ŠKOLA GAREŠNICA
OSNOVNI GLAZBENI ODJEL
GAREŠNICA

PODJELA SVJEDODŽBI 

biti će u četvrtak, 4. 7. 2019. od 9 - 10 sati u prostorijama glazbenog odjela. 
Na podjelu trebaju doći učenici ili roditelji ukoliko učenici ne mogu doći. 

Predavači OGO OŠ Garešnica

U Garešnici, 26. 6. 2019.  


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku
Administrator / datum: 25. 6. 2019. 08:30

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020., dana 26. lipnja 2019. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana. 

Obrazovne programe će se moći prijaviti do 10. srpnja 2019. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2019. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja 2019. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. 

Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. 

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“. 


[OPŠIRNIJE]Dopunski rad
Administrator / datum: 18. 6. 2019. 09:16

U prilogu možete preuzeti raspored održavanja dopunskog rada klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Brinemo o zdravlju zubi
Margareta Šustra / datum: 14. 6. 2019. 10:18

7. i 11. lipnja 2019. je u našoj školi održano predavanje i pregled zuba učenika razredne nastave matične škole. Školu je posjetio doktor dentalne medicine gospodin Tomislav Rijetković. Cilj pregleda i predavanja je preventiva i edukacija učenika o važnosti oralne higijene, motivacija učenika u održavanju iste, upoznavanje s tehnikama čišćenja zubi, važnosti pečačenja fisura zubi i informiranje o kariogenim potencijalima raznih vrsta namirnica. Višegodišnja suradnja škole s ordinacijom i praćenje učenika bilježi kontinuirano smanjenje karioznog statusa zubi učenika, što nam govori o velikoj važnosti preventivnih aktivnosti vezanih uz oralnu higijenu.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Administrator / datum: 13. 6. 2019. 16:04

Redovita nastava u školskoj godini 2018./2019. završava u petak 14. lipnja 2019.

Dopunski rad za učenike koji nemaju pozitivne ocjene iz jednog ili dva nastavna predmeta bit će organiziran od 26.6.2019. do 2.7.2019. Detaljan raspored rada bit će objavljen na oglasnoj ploči škole i na školskoj web stranici do 21.6.2019. U vrijeme dopunskog rada nije organiziran prijevoz učenika putnika.

Podjela učeničkih svjedodžbi održat će se 4.7.2019. Za učenike 1. do 4. razreda u 10 sati, a za učenike od 5. do 8. razreda u 9 sati.

Prijevoz učenika putnika od 1. do 8. razreda organiziran je na sljedeći način:

- Kapelica 8:00; Bršljanica 8:10; Rogoža 8:20; Vukovje 8:30; Kaniška Iva 8:35 sati

- Zdenčac i Garešnički Brestovac u 8:15 sati

- Veliki i Mali Pašijan u 8:15 sati

- Tomašica i Kajgana u 8:15 sati

- Dišnik u 8:30 sati

- Hrastovac u 8:30 sati

Povratka je u 11:00 sati.

 

U Garešnici 13.6.2019.

Ravnatelj: Slaven Marenić


[OPŠIRNIJE]UPIS U PRVI RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.
Administrator / datum: 13. 6. 2019. 04:40

Upis djece u prvi razred će biti 18. I 19. lipnja 2019. godine od 8.00 do 15.00 sati.

Upis obavljaju upisna povjerenstva.

Na upis treba doći roditelj/skrbnik.

U slučaju spriječenosti roditelja/skrbnika da se odazove u naznačeno vrijeme, pitanja  ili nejasnoća , potrebno je  kontaktirati pedagoginju na broj 531 107.

Dijete nije potrebno dovoditi na upis.  

Dejana Vitez


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak 8.razredi
Administrator / datum: 4. 6. 2019. 10:06

Roditeljski sastanak osmih razreda na temu "Upisi u srednju školu" održat će se u srijedu, 5.lipnja 2019. godine u prostorijama škole.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Prijava u razredne odjele za sportaše i kartica “Moji podaci”
Administrator / datum: 1. 6. 2019. 17:58

Podsjećamo sve da 2. lipnja 2019. istječe mogućnost iskazivanja interesa za upis u razredne odjele za sportaše. Kao što je već objašnjeno u prijašnjoj obavijesti, iskazivanje interesa moguće je na kartici “Moji podaci” gdje kandidati upisuju sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub (sve potvrđuju na gumb Spremi promjene). Molimo one koji su iskazali interes za razredne odjele za sportaše da još jednom provjere ispravnost svojih podataka (više u prijašnjoj obavijesti Prijave u razredne odjele za sportaše).

Razredne odjele za sportaše imaju i gimnazije i strukovne škole, a popis škola koje ove godine upisuju odjele za sportaše nalazi se ovdje.

Kod provjere osobnih podataka i ocjena (koje su vam unesene u sustav) na kartici "Moji podaci", ako neki od podataka nije ispravan, javite se svom razredniku. Na kartici "Obrazovni programi" ne vide se još sve škole i programi u RH, to je zato što navedena škola nije unijela sve podatke u sustav i ovjerila točnost. Svi obrazovni programi bit će vidljivi na kartici "Obrazovni programi" prije početka prijava obrazovnih programa.


[OPŠIRNIJE]Godišnji koncert OGO OŠ Garešnica
Administrator / datum: 28. 5. 2019. 12:22

U utorak, 21. 5. 2019. u 18 sati u Hrvatskom domu Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnica održao je svoj tradicionalni Godišnji koncert. Program koncerta je bio vrlo bogat individualnim nastupima naših učenika na gitari, klaviru i harmonici. Na početku koncerta prezentacijom su prikazani projekti u kojima smo učestvovali u II. polugodištu ove školske godine. Nakon toga naši mladi glazbenici su vrsno zasvirali na svojim instrumentima i tako predstavili svoj godišnji glazbeni i interpretativni napredak. Na kraju koncerta izvedene su komorne točke - duo harmonika koje je pripremila prof. Romana Farkaš, te vokalne točke  Zbora OGO uz gitarističku pratnju gitariste Slavena Bandura i klavirističku pratnju Ivane Gereci, prof. Bio je to jedan raznovrstan i uspješan koncert na koji je došla brojna publika - roditelji i obitelj naših učenika, učitelji i dijelatnici OŠ Garešnica na čelu s našim ravnateljem prof. Slavenom Marenićem, te brojni građani ljubitelji klasične glazbe. Poslije koncerta organizirano je druženje u Maloj sali. 
Naši učenici su po prvi puta nastupali i na Školskom programu povodom Dana škole koji je održan u srijedu, 22. 5. 2019. u 18 sati u Hrvatskom domu. Nastupali su učenici: Petra Radak i Marija Babić na harmonici, i na gitari učenica Nora Ponjević, te Zbor OGO. Njihov nastup je bio lijepo prihvaćen od mnogobrojne publike u dvorani. 
Zbor OGO je nastupio još jednom, intoniranjem himne "Lijepa naša" na Svečanoj sjednici povodom Dana škole, održanoj u četvrtak, 23. 5. 2019. u 13 sati u donjem holu matične OŠ Garešnica. Svečani tjedan povodom Dana škole bio je bogat i raznolik, i završio je ugodnim druženjem sa brojnim uzvanicima koji su se odazvali na proslavu. Svim učiteljicama i učiteljima - aktivnim i umirovljenicima, djelatnicima OŠ Garešnica, roditeljima i našoj dragoj publici zahvaljujemo na dolasku i svima želimo sretan i uspješan kraj školske godine, te ugodne ljetne praznike. Vidimo se na novim nastupima slijedeće školske godine. 

Izvjestila voditeljica OGO OŠ Garešnica
Ivana Gereci, prof. 

        


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Započinju prijave kandidata u sustav
Administrator / datum: 26. 5. 2019. 13:44

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju 27. svibnja 2019. godine iza 12:00 sati. 

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. 

Sve detaljne informacije oko prijave u sustav imate u Često postavljenim pitanjima i Korisničkim uputama pri dnu stranice i u izborniku plutajućih gumbi na lijevoj strani ekrana. U slučaju nepravilnosti u podacima (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda) potrebno se javiti svom razredniku. 

www.upisi.hr       korisničke upute


[OPŠIRNIJE]Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole
Administrator / datum: 21. 5. 2019. 16:37

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za četvrtak, 23. svibnja 2019., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13368 . Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNET-a i www.upisi.hr


[OPŠIRNIJE]Koncert "Glazbeni susreti"
Administrator / datum: 16. 5. 2019. 21:12

Osnovni glazbeni odjel
OŠ Garešnica

 

U srijedu 15. svibnja 2019. g. u 19 sati u Hrvatskom domu u Garešnici održan je koncert "Glazbeni susreti". Glazbeni susreti održavaju se već četvrti put u našem gradu i postaju sve popularniji kod naših građana ljubitelja glazbe. Ove godine naši gosti su bili učenici, profesori srednje glazbene škole GŠ "Brune Bjelinskog" iz Daruvara, i ravnateljica i dogradonačelnica grada Daruvara prof. Vanda Cegledi. 
Učenici su nas svojim zahtjevnim i bogatim maturalnim programom uveli u čaroban svijet glazbe, ali isto tako pokazali obrazovane mogućnosti koje mogu dosegnuti vrijedni i nadareni mladi glazbenici. Nastupili su harmonikaš Filip Balder, trombonist Valentino Janda, klarinetistica Stela Novaković, Luka Varva - bisernica, Dino Petrlik - tuba i Antonio Bubulj - truba. Učenike su na klaviru pratili njihovi profesori korepetitori: Bernard Štancl, Tomislav Milić i Spomenka Bogeljić. U goste su došli i njihovi profesori: Zoran Maršić, Danijel Rajković, Soni Vinković i Luka Dominik. Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo  našim dragim gostima na krasnoj glazbenoj večeri kao i na ugodnom druženju. 

U prvom dijelu koncerta nastupili su naši učenici osnovne glazbene škole: na gitari - Ivan Starčić, Filip Đuran i Nora Ponjević, na harmonici - Matej Čukman i Petra Radak i na klaviru - Karlo Silović, Martina Miloš, Barbara Štandar, Margareta Batinić i Zrinka Bombini. Svi učenici glazbenog odjela na kraju su nastupili sa zborskom točkom uz gitarističku pratnju Slavena Bandura i klavirsku pratnju Ivane Gereci. Zahvaljujem našim učenicima na lijepom muziciranju. Učenike su za nastup pripremili na harmonici - Romana Farkaš, prof, na gitari Slaven Bandur, gitarista i na klaviru i zbor Ivana Gereci, prof. 

Svojom nazočnošću na koncertu su nas počastili gradonačenik Josip Bilandžija, ravnateljica TZ Sjeverna Moslavina - Danijela Belak, predsjednik Matice hrvatske, ogranak Garešnica - Zvonko Farago, prof, predsjednik SKD Prosvjeta i voditelj - g. Zoran Blanuša, učitelji i djelatnici OŠ Garešnica, naši dragi roditelji i obitelji naših učenika. Naš specijalni gost je bio prof. Branko Medved učitelj glazbene kulture, i voditelj i dirigent Pjevačkog zbora OŠ Garešnica. Profesoru Branku  ovom smo prilikom zahvalili za sve što je svojim predanim pedagoškim radom učinio  za naše učenike u osnovnoj i glazbenoj školi, kao i u gradu za našu mladost, te proslavio našu školu i grad Garešnicu brojnim županijskim i državnim nagradama i nastupima na puhačkim i zborskim smotrama.  

Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji ovog koncerta: Mati Gereci, prof. - estetsko uređenje, ozvučenje - Dražen Červeni, tisak Njegovan i Ljubinka Gazibara, domjenak za učenike - djelatnici kuhinje na čelu s Ivicom Nezdajem, tehnička podrška domari na čelu s Danijelom Gilićem, a naročito našem ravnatelju prof. Slavenu Mareniću koji je oformio tim za organizaciju koncerta. 

Izvjestila voditeljica OGO OŠ Garešnica
Ivana Gereci, prof.

 

 


[OPŠIRNIJE]CAP program
Margareta Šustra / datum: 16. 5. 2019. 14:24

U našoj školi je po treći puta proveden osnovni CAP (Child Assault Prevention) program, najcjelovitiji i najučinkovitiji međunarodni preventivni program protiv zlostavljanja djece. Program je odobren od strane MZOS-a i AZOO-a, a proveli smo ga uz podršku Udruge roditelja Korak po korak. Cilj programa je smanjiti izloženost djece različitim oblicima nasilja poučavanjem djece o pravima koje imaju, načinima obrane svojih prava, prepoznavanjem opasnih situacija i poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama. 

Provedba CAP-a je uključivala predavanje roditeljima učenika drugih razreda 8. travnja i radionice za učenike drugih razreda matične i područnih škola 15. svibnja. Radionice su provela četiri posebno educirana CAP pomagača  iz naše škole, a sastojale su se od tri igrokaza koji prikazuju sprječavanje napada vršnjaka, nepoznate osobe i napada poznate odrasle osobe. Nakon radionice su održani individualni razgovori sa svakim učenikom. Učenicima su se aktivnosti jako svidjele, a mi se nadamo da su učenici zapamtili svoja tri posebna prava: biti SIGURAN, JAK i SLOBODAN.

 

  

 

 


[OPŠIRNIJE]Glazbeni susreti
Administrator / datum: 14. 5. 2019. 19:47

Osnovni glazbeni odjel 
OŠ Garešnica

Cijenjeni učenici, roditelji, učitelji i djelatnici naše škole, 

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na koncert "Glazbeni susreti" koji će se održati u srijedu, 15. 5. 2019. u 19 sati u Hrvatskom domu u Garešnici. Ovo je četvrta godina kako organiziramo ovo lijepo glazbeno druženje. 
U goste nam ove godine dolaze učenici GŠ "Bruno Bjelinski" iz Daruvara, uglavnom maturanti srednje glazbene škole koji će nam izvesti respektabilni program. S učenicima su program pripremili njihovi profesori i korepetitori, u organizaciji ravnateljice Vande Cegledi, prof.  
Na koncertu će učestvovati učenici našeg Osnovnog glazbenog odjela kao i Pjevački zbor OŠ Garešnica sa natjecateljskim programom iz Varaždina pod vodstvom dirigenta prof. Branka Medveda.  U prilogu pogledajte program koncerta. 

Radujemo se Vašem dolasku! 
Neka vam veselo muziciranje naših gostiju i naših učenika uljepšaju svibanjsku večer. 

Primite srdačne pozdrave od učenika, predavača Romane Farkaš, prof. i Slavena Bandura, gitariste i voditeljice Ivana Gereci, prof. 

-opširnije - program


[OPŠIRNIJE]Brončana medalja na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu
Administrator / datum: 10. 5. 2019. 14:25

Sudjelovanjem na županijskoj smotri u Bjelovaru, Pjevački zbor OŠ Garešnica plasirao se na državnu smotru zborova - 62. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu. Glazbene svečanosti su se održale 7. i 8. svibnja 2019. Zbor naše škole je nastupio u B - kategoriji, 8. svibnja 2019. na koncertu koji je počeo u 11 sati. 
Učenice su nastupile pod vodstvom voditelja i dirigenta prof. Branka Medveda sa vrlo zahtjevnim programom, a zadnja kompozicija je izvedena uz klavirsku pratnju prof. Ivane Gereci. U oštroj konkurenciji 16 zborova iz cijele hrvatske, zbor je osvojio brončanu medalju i ponovno dokazao da je svojom uvježbanošću i kvalitetom programa na visokom umjetničkom nivou, te da se može nositi sa zborovima iz cijele Republike Hrvatske.
Čestitamo prof. Branku Medvedu na dugogodišnjem predanom radu i visokim plasmanima na državnoj razini, kao i svim učenicama koje su vrijedno i predano radile i ponovno dokazale da i ova generacija može postići visoke državne rezultate. 

Izvjestila: 
Ivana Gereci, prof. 

               


[OPŠIRNIJE]Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnica na Gastroflori
Administrator / datum: 7. 5. 2019. 10:30

Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnica sudjelovao je na svečanom otvorenju manifestacije Gastroflora u Garešnici, održane 3. i 4. 5. 2019. g.  U Hrvatskom domu 4. 5. 2019. održan je program otvorenja u 11 sati na kojem su nastupali naši učenici na instrumentima: klaviru - Karlo Silović, Barbara Štandar i Zrinka Bombini; na gitari - Filip Đuran i Nora Ponjević, te harmonici - Marija Babić i Petra Radak koje su izvele i harmonikaški duo. Zbor OGO OŠ izveo je vesele pjesme o proljeću, cvijeću i sreći koje su uveselile naše građane male i velike, uz klavirsku pratnju prof. Ivane Gereci. Poslije smo pogledali veseli plesni program koje su izvele naše mažoretkinje i pogledali izvrsnu i poučnu predstavu o nastanku i očuvanju planete Zemlje. Slijedila je šetnja parkom uz razgledavanje rascvjetanih instalacija i štandova naših vrijednih udruga.  

Izvjestila: 
Ivana Gereci, prof. 

               


[OPŠIRNIJE]Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnica u Zagrebu
Administrator / datum: 7. 5. 2019. 10:24

Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnica, u četvrtak, 2. 5. 2019. bio je na terenskoj nastavi u Zagrebu. Tom prigodom posjetili smo Kamenita vrata, Gornji grad i Muzej grada Zagreba gdje smo se upoznali s nastankom i povijesti našeg glavnog grada. Uživali smo u zanimljivom i stručnom vodstvu našeg kustosa Danijela, i vidjeli brojne izloške koji su nam vjerno dočarali našu slavnu prošlost. Bili smo pred Saborom, crkvom Sv. Marka, kulom Lotršćak i spustili smo se uspinjačom do donjeg grada. Prošetali smo donjim gradom i poslije otišli na opernu predstavu W. A. Mozarta "Čarobna frula". Predstava se jako svidjela našim učenicima, jer se temelji na bajkovitim događajima koji veličaju ljubav i ljudsku slogu, te znanje i mudrost. Ansambl HNK Zagreb oduševio nas je odličnom izvedbom vrlo teških i zahtjevnih arija. Vratili smo se u noćnim satima puni dojmova s predstave, a naročito pod dojmom visokog f3 koje je izvela Kraljica noći. 

Izvjestila: 
Ivana Gereci, prof.

                

 


[OPŠIRNIJE]Animacijski koncert glazbenog odjela OŠ Garešnica
Administrator / datum: 23. 4. 2019. 11:40

U ponedjeljak, 15. 4. 2019. g. u donjem holu naše matične OŠ Garešnica u 17 sati održan je prvi Animacijski koncert glazbenog odjela. Na koncertu su nastupali učenici na instrumentima gitari, harmonici i klaviru. Izvedene su i komorne točke - duo harmonika, a naš zbor glazbenog odjela izveo je vesele pjesme o proljeću uz gitarističku i klavirsku pratnju. Koncert je bio namijenjen učenicima razredne nastave i njihovim roditeljima kako bi se upoznali s instrumentima koje učenici koji žele ići u glazbenu školu mogu učiti svirati. Zahvaljujući učiteljicama razredne nastave, učenici su se odazvali u velikom broju i ovom prilikom im zahvaljujemo na dolasku na koncert. Na kraju koncerta svi smo veselo zapjevali "Kad si sretan" i veselo završili ovo naše prvo druženje s učenicima. Nadamo se da će slijedeće godine ovo naše veselo druženje postati tradicionalno. Pozivamo još jednom sve učenike zainteresirane za učenje glazbe u glazbenoj školi,  na Audiciju 14. 5. 2019. od 10 - 13 sati u prostorijama glazbenog odjela (desno krilo matične OŠ Garešnice). 

Učenici i predavači OGO OŠ Garešnica

Izvijestila voditeljica
Ivana Gereci, prof

             


[OPŠIRNIJE]U susret proljeću - gostovanje OGO OŠ Garešnica u PŠ Garešnički Brestovac
Administrator / datum: 11. 4. 2019. 12:58

Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnice, 3. 4. 2019. g. gostovao je u Područnoj školi Garešnički Brestovac. Gostovanje glazbenog odjela  u područnim školama je već tradicionalno, pod nazivom "U susret proljeću". Srdačno su nas dočekali učenici i učitelji ove marljive i  vesele škole, okružene lijepim parkom koji su s radošću dočekali naše mlade glazbenike. Učenicima i učiteljima izveli smo matinejski koncert "Proljeće u srcu" s početkom u 11 sati. Učenici su izveli solo točke na gitari, klaviru i harmonici. Isto tako bilo je i komornih točaka - duo harmonika, a uz zvuk popodnevnih zvona učenici su zapjevali pjesme o proljeću i sreći. Svi smo zajedno pjevali najdraže pjesme učenika PŠ Garešnički Brestovac - "Moja diridika", "Maestral" i neizostavnu pjesmu "Kad si sretan". Učenici su vrlo zainteresirano pratili koncert i bili su oduševljeni nastupom naših učenika. Poslije nastupa učenike smo pozvali na Animacijski koncert i Audiciju. Ovim gostovanjem imali smo priliku upoznati PŠ Garešnički Brestovac i njihove učenike i učitelje. Zahvaljujemo učenicima i učiteljima - Vlatki Malek, Biserki Purgarić,  Davorinu Agatiću i Ivi Sofki na lijepom gostoprimstvu i druženju. 

Izvjestila voditeljica OGO OŠ Garešnica
Ivana Gereci 

          


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava PŠ Kapelica
Administrator / datum: 9. 4. 2019. 12:45

2.travnja 2019. godine učenici PŠ Kapelica,  u pratnji učiteljica Romine Jakopan Marković i Đurđice Dodig, realizirali su planiranu terensku nastavu u Garešnici. Ovom terenskom nastavom obilježili smo Međunarodni dan dječje knjige i realizirali dio projekta „Pisci našeg zavičaja“. Posjetili smo školsku knjižnicu. Naša knjižničarka Margareta Šustra pripremila je za učenike zanimljivu prezentaciju o životu i radu Slavka Kolara. Vidjeli smo izložbu njegovih knjiga i odgledali film Jurnjava na motoru. Nakon toga smo posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Đuro Sudeta. S radom knjižnice i životom i radom Đure Sudete upoznala nas je knjižničarka Maja Dizdarević. Učenici su se ovom prilikom mogli besplatno učlaniti u knjižnicu,   što su rado i učinili. Učenici su zatim uživali u slušanju priča za djecu koje  je čitala i pripremila učiteljica u mirovini Marica Balen. Na zanimljiv način učenike je potakla da je važno što više družiti se s knjigom. 

Đurđica Dodig

  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan svjesnosti o autizmu
Administrator / datum: 8. 4. 2019. 09:49

Glavna skupština Ujedinjenih naroda odabrala je 2.travnja za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. U RH zabilježeno je 1 927 osoba  s poremećajima iz autističnog spektra.

Učenici od 1. do 4. razreda i učiteljice PŠ Kapelica obilježili su Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Cilj je potaknuti učenike na izgradnju pristupačnog društva, kao i  prenijeti poruku o potrebi prebacivanja fokusa sa „svjesnosti“ na prihvaćanje autizma i promicanje daljnjeg uključivanja u društvo. Učenici su obilježili taj dan igrajući tematske igre koje potiču promicanje i adaptaciju na različitosti. Naučili su da svaki čovjek ima svoju vrijednost, svoju osobnost i pravo na samoodređenje.

Đurđica Dodig

         


[OPŠIRNIJE]Sportske igre mladih – Čazma – 31. 3. 2019.
Margareta Šustra / datum: 5. 4. 2019. 13:39

45 učenika drugih i trećih razreda naše škole sudjelovalo je u Sportskim igrama mladih  -organiziranom  amaterskom sportskom  natjecanju za djecu i mlade osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Igre su održane 31. ožujka 2019. godine u Čazmi. Najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi organizirana za djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Slogan Sportskih igara mladih je: "Korak za bolju budućnost".

Učenike su  vodile učiteljice Marija Vitez, Ružica Matanić, Željka Bošnjak i Milena Đurđević. Naši učenici natjecali su se u Trčanju na 60 metara i Graničaru.

Učenici su postigli zapažene rezultate u trčanju.

Petra Crnković – 2. a razred -2. mjesto i srebrnu medalju

Juraj Batinić – 3. b. razred – 2. mjesto i srebrnu medalju

Valentin Mrkonja -3. b razred – 3. mjesto i srebrnu medalju

Petar Bilandžić- 3. a razred-  1. mjesto i zlatnu medalju

Petar je ostvario pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će se održati krajem mjeseca lipnja u Savudriji.

Bilo je to još jedno novo iskustvo za djecu i za nas učiteljice.

Učiteljice Marija Vitez, Ružica Matanić, Željka Bošnjak i  Milena Đurđević.

 

         


[OPŠIRNIJE]24. smotra zborova osnovnih škola Bjelovarsko - bilogorske županije
Administrator / datum: 4. 4. 2019. 16:21

Osnovna škola Garešnica

Troglasni djevojački zbor OŠ Garešnice, sudjelovao je u ponedjeljak, 1. travnja 2019. g. na 24. smotri zborova osnovnih škola Bjelovarsko - bilogorske županije. Smotra je održana u Bjelovaru, u Domu kulture uz pokroviteljstvo Bjelovarsko - bilogorske županije i u organizaciji Prve osnovne škole Bjelovar. 

Županijska smotra zborova osnovnih škola ujedno je i selekcijska za plasman na državnu smotru 62. glazbene svečanosti hrvatske madeži koje se održavaju u Varaždinu. 

Zbor je nastupio u natjecateljskom dijelu, u B kategoriji, pod dirigentskom palicom našeg maestra prof. Branka Medveda. Zbor je uspješno i muzikalno izveo vrlo zahtjevan program: kanon Don McLean: Babylon, zadanu kompoziciju Jasenke Ostojić: Leptir, sakralnu kompoziciju starog majstora Antonia Lottia: Vere languores nostros i kompoziciju Julie Knowles: Make a Joyful Noise Unto the Lord uz klavirsku pratnju prof. Ivane Gereci. Budući da je nastup bio vrlo uspješan, nadamo se plasmanu i na državnu smotru. Rezultati će biti objavljeni krajem mjeseca. Naše vrijedne učenice i profesor i dalje se pripremaju za nove nastupe. 

Uz naš zbor, na smotri su u natjecateljskom dijelu nastupili zborovi A kategorije: Pjevački zbor III. OŠ Bjelovar, Pjevački zbor Češke osnovne škole Daruvar, te pjevački zbor OŠ Čazme. Pjevački zbor I. OŠ Bjelovar je otvorio smotru himnom Lijepa naša, a Zbor II. OŠ Bjelovar je u revijalnom programu izveo dvije skladbe. 

Vrijeme provedeno na smotri bilo je lijepo i ugodno, uz ljubitelje glazbe, i uz dobre domaćine i srdačno gostoprimstvo. 

Izvijestila: Ivana Gereci, prof. 

 


[OPŠIRNIJE]Animacijski koncert OGO OŠ Garešnice
Administrator / datum: 1. 4. 2019. 11:54

Osnovna škola Garešnica
Osnovni glazbeni odjel
Garešnica

Dragi učenici i cijenjeni roditelji, 

Pozivamo vas na Animacijski koncert OGO OŠ Garešnice koji će se održati 
u ponedjeljak, 15. 4. 2019. g.  u 17 sati u donjem holu u matičnoj OŠ Garešnica, Kolodvorska 4. Program će trajati oko 40 minuta i učenici će se moći upoznati s instrumentima i postignućima učenika koji idu u glazbenu školu. 

Audicija za školsku godinu 2019. / 2020. održati će se u utorak, 14. 5. 2019. g. 
u prostorijama glazbenog odjela ( desno krilo zgrade matične OŠ Garešnica) od 10 - 13 sati. 

Na audiciji se ispituje elementarni sluh i osjećaj za ritam. Potrebno je da kandidati nauče 3 dječje pjesmice, kako bi ocijenili kako izvode naučeni program. Ukoliko imaju tekst i note pjesama neka ih ponesu na audiciju. Kandidati trebaju doći u pratnji roditelja ili odrasle osobe radi unosa podataka u pristupnicu audicije i potpisa. Radujemo se vašem dolasku!

Učenici i predavači OGO OŠ Garešnica

                   


[OPŠIRNIJE]Pipi Duga Čarapa otkriva Hrvatsku
Margareta Šustra / datum: 1. 4. 2019. 08:59

Pipi Duga Čarapa kultni je lik iz pera švedske spisateljice Astrid Lindgren. Iako je nastala četrdesetih godina prošlog stoljeća, aktualna je i danas. Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Garešnica u ožujku su upoznali Pipi čitajući lektiru i sudjelujući u eTwinning projektu „Pipi Duga Čarapa upoznaje Hrvatsku“. Projekt je pokrenula učiteljica hrvatskog jezika u Švedskoj, Martina Mihalić, želeći svojim učenicima olakšati usvajanje materinskog jezika u tuđini. Zbog toga lutka Pipi putuje već nekoliko mjeseci Hrvatskom i uči o prirodnim ljepotama i kulturnim  znamenitostima naše domovine.

U Osnovnoj školi Garešnica boravila je od 25. do 29. ožujka kada je s učenicima otputovala na terensku nastavu u Zagreb. Putovanje je bilo organizirano vlakom, a nakon dolaska na Glavni kolodvor učenici su prošetali do Trga bana Jelačića. U Zagrebačkom kazalištu lutaka odgledali su predstavu „Zagrebački vremeplovci“ i saznali mnoge zanimljive činjenice o prošlosti glavnog grada.

Posjetili su Strossmayerovu galeriju gdje su vidjeli orginalnu Baščansku ploču i Knjižnicu HAZU u kojoj se čuvaju mnoge vrijedne stare hrvatske knjige. Naučili su tko je izumio tiskarski stroj, kako su knjige nastajale prije ovog izuma, što je pergamena i faksimil, ali i što je katalog i kako su ih ljudi pretraživali prije pojave računala. Prelistali su pretisak prve hrvatske tiskane knjige „Misal po zakonu rimskog dvora“ i  prvog hrvatskog romana „Planine“ Petra Zoranića. U ovoj knjižnici postoje i memorijalne sobe hrvatskih nobelovaca, Lavoslava Ružičke i Vladimira Preloga, gdje su učenici čuli nešto više o njihovom životu i otkrićima.

U Etnografskom muzeju vidjeli su narodne nošnje iz svih krajeva Hrvatske, dječje nošnje i igračke iz prošlosti te saznali o dječjim obvezama i stavu prema dječacima i djevojčicama u starim vremenima. Osim hrvatske tradicionalne odjeće, vidjeli su mnoge izloške donesene iz različitih krajeva svijeta, npr. oklop samuraja i katanu, indijansku perjanicu i odjeću iz Afrike. Saznali su nešto i o hrvatskom istraživaču Konga Dragutinu Lermanu.

Na povratku do Glavnog kolodvora prošetali su Botaničkim vrtom koji je upravo otvoren nakon zimske stanke. Učenici su se sretno vratili u Garešnicu u večernjim satima, a Pipi je svoj put nastavila dalje. Iz naše škole otputovala je u Drnje kraj Koprivnice. Sretan put, Pipi!

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Zagreb
Administrator / datum: 25. 3. 2019. 16:20

19. ožujka 2019. učenici 2.a i 2.b razrednog odjela Osnovne škole Garešnica u pratnji učiteljica Marije Vitez i Ružice Matanić, pomoćnice u nastavi Mie Belak i učiteljice na stručnom osposobljavanju Martine Butković realizirali su planiranu teresnku nastavu. Posjetili su grad Zagreb. U CineStaru gledali animirani film KORGI: KRALJEVSKI PAS VELIKOG SRCA. Nastavnu temu UČENIK/ICA U PROMETU učenici su realizirali u Policijskoj akademiji MUP-a RH u Zagrebu. Gospodin Alen Burić, otac učenika Bartola Burića, zajedno sa svojim radnim kolegama sa Policijske akademije na zoran način učenicima je objasnio važnost poznavanja i poštivanja prometnih pravila i poučio ih kako se sigurno kretati u prometu, te ih upoznao sa radom policije. Ciljevi ovakvog oblika nastave i poučavanja na izvornoj stvarnosti u potpunosti su ostvareni.

Učitelj voditelj: Marija Vitez

         

  


[OPŠIRNIJE]ISPITIVANJE ZRELOSTI DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020.
Administrator / datum: 23. 3. 2019. 10:39

Na popisu djece dorasle za upis u prvi razred Ureda državne uprave u BBŽ, Ispostava Garešnica,  za upisno područje OŠ Garešnica, nalazi se ukupno 85 djece.

Raspored  ispitivanja zrelosti djece za upis u prvi razred

1. Pedagoško ispitivanje:

25.  – 28. ožujka 2019. – područni odjeli

29. ožujka - 5. travnja 2019. – Matična škola

 

2. Liječnički pregledi :

od 2. svibnja 2019. u DZ Garešnica

Dejana Vitez


[OPŠIRNIJE]Koncert Tria Solenza
Administrator / datum: 22. 3. 2019. 10:42

Osnovna škola Garešnica
Osnovni glazbeni odjel 

Na prvi dan proljeća 21. 3. 2019. u 18 sati u Hrvatskom domu u Garešnici održan je predivan koncert Tria Solenza. Koncert je nastao u organizaciji Osnovnog glazbenog odjela naše škole uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske kojem se ovom prigodom zahvaljujemo na podršci.   

U lijepo posjećenoj dvorani, naši učenici, učitelji, roditelji, cijenjeni gosti i posjetitelji mogli su uživati u vrsnom i virtuoznom muziciranju troje glazbenika - sopranistice prof. Arijane Gigliani Philipp, klarinetista i umjetničkog voditelja Tria Solenza prof. Brune Philippa i koorepetitorice prof. Dine Dorotić. Umjetnici su nas oduševili svojim skladnim muziciranjem - toplim  i bravuroznim  tonovima klarineta, volumioznim i raskošnim tonovima soprana i muzikalnom i skladnom pratnjom klavira. Umjetnički voditelj prof. Bruno Philipp svojim obraćanjem nas je upoznao sa skladateljima i njihovim djelima koje su izvodili na koncertu.  Na kraju koncerta napravili smo mali intervju s glazbenicima u kojem su nam se oni predstavili i kao osobe, a i kao aktivni glazbenici i vrsni pedagozi. 

Učenici i cijenjeni auditorij je uživao u ovom koncertu,  i toplim su pljeskom  ispratili naše drage i cijenjene glazbenike. 

Izvijestila voditeljica OGO OŠ Garešnica
Ivana Gereci, prof. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radna mjesta učitelja/ice gitare i učitelja/ice harmonike
Administrator / datum: 20. 3. 2019. 10:53

Natječaj za radna mjesta učitelja/ice gitare i učitelja/ice harmonike


[OPŠIRNIJE]Dan broja pi (π)
Administrator / datum: 15. 3. 2019. 09:36

U četvrtak, 14. ožujka 2019. godine održano je jedno zanimljivo natjecanje u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru u organizaciji Bjelovarske II. osnovne škole. Riječ je o natjecanju u pamćenju znamenki broja pi (π). Sudjelovalo je deset natjecatelja, od kojih je jedan od njih i učenik naše škole, Nikola Banović, učenik 8.b. razrednog odjela. Izgovorio je točan redosljed od 194 znamenke decimala Ludolfovog broja, čime je osvojio 5. mjesto.

Za usporedbu, 1. mjesto je osvojeno sa 411 izgovorenih decimala tog beskonačnog broja.

U našoj školi je svjetski dan broja π i rođendan Alberta Einsteina obilježen izradom prigodnih plakata izloženih u holu škole i učionicama matematike.

Nataša Herek

  


[OPŠIRNIJE]Koncert Tria Solenza
Administrator / datum: 11. 3. 2019. 06:49

Dragi učenici, roditelji, učitelji i djelatnici naše škole i ljubitelji kulturnih događanja, 

Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnica poziva Vas na koncert Tria Solenza koji će se održati u četvrtak, 21. 3. 2019. u 18 sati u Hrvatskom domu Garešnica.
Ulaz je besplatan. 

Koncert je nastao u organizaciji OGO OŠ Garešnica, Tria Soleza i  uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske koje je prepoznalo obrazovnu i kulturnu važnost ovog projekta za naše učenike, roditelje, učitelje, djelatnike i građane našeg grada.

 Više o samom Triu Solenza možete saznati klikom na nekoj od internetskih tražilica ili na facebook stranci. Plakat i pozivnica u prilogu.

Radujemo se Vašem dolasku!

Učenici i predavači OGO OŠ Garešnica


[OPŠIRNIJE]O B A V I J E S T
Administrator / datum: 4. 3. 2019. 10:43

Zbog radova na školi, u sklopu Energetske obnove 6., 7. i 8. ožujka u matičnoj školi neće biti nastave. U područnim školama nastava se izvodi redovito.

Ravnatelj:

Slaven Marenić


[OPŠIRNIJE]Posjet učenika osmih razreda Vukovaru
Administrator / datum: 4. 3. 2019. 08:40

26. i 27. veljače učenici osmih razreda Osnovne škole Garešnica ( 8.a, 8.b, 8.c ) sudjelovali su u projektu „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Pratitelji učenika na terenskoj nastavi bile su razrednice osmih razreda učiteljice Lovorka Gereci, Marija Đuran i Ana Keč te učiteljica Jasna Vrbanić. U okviru projekta organizirana je dvodnevna terenska nastava tijekom koje su učenici bili smješteni u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar u hostelu Dubrovnik. Učenici su prvi dan boravka sudjelovali na predavanjima „Domovinski rat“ i  „Bitka za Vukovar“ te su posjetili Muzej vučedolske kulture. Drugi dan boravka u Vukovaru učenici su posjetili memorijalne lokacije u pratnji vodiča: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen dom Ovčaru, Spomen obilježje na mjestu masovne grobnice Ovčara, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen bolnicu Vukovar. Nastava je završena sudjelovanjem učenika u Školi mira i kvizu znanja. I ove godine OŠ Garešnica nastavila je humanitarnu akciju prikupljanja hrane za socijalnu samoposlugu u Vukovaru. Učenici su prikupili potrepštine i hranu koja je predana 27. veljače korisnicima socijalne samoposluge. Učenicima je tom prilikom uručena prigodna zahvalnica za već tradicionalnu suradnju socijalne samoposluge u Vukovaru i OŠ Garešnica. 

Voditeljica: Lovorka Gereci

           

           


[OPŠIRNIJE]Akcija "Čitam, dam, sretan sam!"
Margareta Šustra / datum: 1. 3. 2019. 13:35

Osnovna škola Garešnica uključila se u akciju "Čitam, dam, sretan sam!" koju organiziraju gradske knjižnice u sklopu projekta "Čitaj mi". Akcija se provodi 14. veljače kada se obilježava Međunarodni dan darivanja knjiga. Učenici naše škole prikupili su 64 slikovnice koje smo donirali pedijatrijskoj ambulanti u Garešnici. Iako nismo uspjeli posjetiti ambulantu baš na taj dan, s radošću smo prikupljene slikovnice poklonili i složili u novouređeni kutak za čitanje. Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim rodteljima na velikom odazivu i uključivanju u provođenje ovog projekta.   

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica u PŠ Kaniška Iva
Administrator / datum: 1. 3. 2019. 09:18

   Zadnje srijede u mjesecu veljači Hrvatski je sabor na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju 2017. godine proglasio Dan ružičastih majica za Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.
     Ideja je nastala 2007. godine u Kanadi kada je jedan dječak, u znak podrške liječenju teško bolesne majke, došao u školu u ružičastoj majici i zbog toga bio izložen vršnjačkom nasilju. U znak potpore zlostavljanom dječaku njegovi školski kolege su također počeli nositi ružičaste majice koje su ubrzo diljem svijeta postale simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja. 
    I ove godine smo sudjelovali u obilježavanju Dana ružičastih majica igrajući suradničke igre i šireći prijateljstvo.

Andreja Kovač

  

                        


[OPŠIRNIJE]Profesionalno informiranje učenika 8.razreda
Administrator / datum: 21. 2. 2019. 11:59

            Stručna suradnica CISOK-a mag. Lucija Večerić, je za  učenike 8. razreda naše škole, održala radionice na temu Kamo nakon osnovne škole?  Predavanja/radionice smo organizirali u ponedjeljak 18. veljače 2019. Tom su prigodom učenici dobili informacije o programima srednjih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji,  kriterijima upisa te čimbenicima o kojima trebaju voditi računa pri izboru srednje škole. Stručna suradnica je pozvala učenike da se, zajedno s roditeljima, obrate stručnim službama CISOK-a radi dobivanja savjetodavne pomoći.

            Učenici su aktivno sudjelovali u radu radionica i izrazili zadovoljstvo sadržajem koji im je predstavljen.

                                                                                              Dejana Vitez


[OPŠIRNIJE]Natječaji za radna mjesta učitelja/ice hrvatskog jezika, matematike, informatike i tjelesno zdravstvene kulture
Administrator / datum: 20. 2. 2019. 17:47

Natječaji


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan darivanja knjiga
Margareta Šustra / datum: 8. 2. 2019. 14:08

Na dan koji na poseban način slave zaljubljeni, 14. veljače, obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece. 
Pozivaju se djeca i odrasli da se uključe u akciju „Čitam, dam, sretan sam. Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!“ i daruju svoje pročitane slikovnice lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica radi humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.

Ove godine i naša knjižnica se uključuje u akciju i pozivam sve učenike i učitelje da se odazovu. Do četvrtka, 14. veljače, u knjižnicu donesite svoje slikovnice ili dječje knjige koje ste pročitali i prerasli. Neka budu uredne i neuništene. Zajedno s poklonjenim slikovnicama okolnih knjižnica donirat ćemo ih pedijatrijskoj ambulanti u Garešnici kako bi djeci u čekaonici zanimljivije i korisnije proteklo vrijeme čekanja, a ujedno potakli roditelje da čitaju djeci. Više informacija o akciji potražite u školskoj knjižnici.


[OPŠIRNIJE]Raspored sati za drugo polugodište 2018.-2019.
Administrator / datum: 10. 1. 2019. 12:40

Klikom na poveznicu možete preuzeti novi raspored sati za drugo polugodište 2018.-2019. godine.


[OPŠIRNIJE]Jak kao Jakov
Administrator / datum: 21. 12. 2018. 01:51

Učenici i nastavnici OŠ Garešnica su i ove godine sudjelovali u humanitarnoj akciji  kupnje kalendara Udruge Jak kao Jakov. Svaki razredni odjel - jedan kalendar. U akciju se je uključile i petero područnih škola: PŠ Kaniška Iva, PŠ Zdenčac, PŠ Tomašica , PŠ Hrastovac i PŠ Kapelica. Prikupili smo 1.715,00 kn. Kompletan iznos namijenjen je za pomoć djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti te njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Željeli smo i ovog Božića biti  "pera na krilima njihovih anđela"...                                                                   

Andreja Kovač, učiteljica PŠ Kaniška Iva

  

    


[OPŠIRNIJE]Božićni koncert Osnovnog glazbenog odjela Osnovne škole Garešnica
Administrator / datum: 19. 12. 2018. 11:55

Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnica održao je u utorak, 18. 12. 2018. godine u 18 sati, svoj tradicionalni "Božićni koncert" u Hrvatskom domu u Garešnici. Naši mladi glazbenici izveli su niz solo točaka na instrumentima klaviru, gitari i harmonici. Isto tako izvedeno je niz komornih točaka - duet harmonika, duet klavir i flauta. Vrhunac večeri je bio trio harmonika, zbor OGO OŠ Garešnica i solistica Martina Miloš, II. r. koji su izveli popularnu kompoziciju "Zvončići". Poslije ove lijepe i kreativne točke, zbor je uz  pratnju klavira i gitare izveo popularne božićne pjesme. 

      

Dvorana doma je bila lijepo ispunjena našom vjernom publikom kojoj ovom prilikom zahvaljujemo na posjetu našem koncertu. Svojom nazočnošću počastio nas je zamjenik gradonačelnika gospodin Goran Cupek, naš ravnatelj prof. Slaven Marenić, predsjednik Matice hrvatske Garešnica prof. Zvonko Farago, prof. Branko Medved, učitelji i učiteljice, djelatnici OŠ Garešnice, roditelji, rodbina, kao i naši građani ljubitelji klasične glazbe. Svi zajedno poželjeli smo im sve najbolje za božićne i novogodišnje blagdane uz lijepo druženje u Maloj sali uz kolače i sokove. 

Svima još jednom zahvaljujemo na posjetu i želimo sve najbolje za Božić i Novu 2019. godinu.

Izvjestila: 

Voditeljica OGO OŠ Garešnica
Ivana Gereci, prof. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto učitelj/ica razredne nastave
Administrator / datum: 13. 12. 2018. 12:47

Natječaj za radno mjesto učitelj/ica razredne nastave.


[OPŠIRNIJE]Priredba u PŠ Zdenčac
Administrator / datum: 11. 12. 2018. 10:45

U suradnji MO Zdenčac i PŠ Zdenčac, 7.12.2018. u prostoru škole održana je priredba kojoj su nazočili: gradonačelnik grada Garešnice,gdin. Josip Bilanđija, ravnatelj OŠ Garešnica,gdin.Slaven Marenić, direktorica TZ Sjeverna Moslavina, gđa.Danijela Belak, predstavnik Ureda državne uprave, gdin.Alen Štandar i predsjednik MO Zdenčac,gdin.Ivica Trupinović. Nakon priredbe, djeci su podijeljeni darovi, a druženje je nastavljeno ispred škole gdje je postavljeno božićno drvce koje su djeca ukrašavala ukrasima izrađenim na radionici. Za ugodno ozračje pobrinule su se žene iz Zdenčaca koje su pripremile čaj i kolače i otpjevale nekoliko božićnih pjesama.

                                                             Josipa Poljak , učiteljica PŠ Zdenčac


[OPŠIRNIJE]Kaligrafija u školskoj knjižnici
Administrator / datum: 15. 11. 2018. 12:03

Klub ljubitelja Harryja Pottera ove srijede imao je posebnog gosta. U posjet nam je došao Igor Vujatović, učitelj likovne kulture i zaljubljenik u kaligrafiju, umijeće lijepog pisanja. Učenicima je pričao o vrstama kaligrafije, objasnio kako nastaju različite vrste tinte, kako izraditi pisaljku od trske, pokazao razne pisaljke i demonstrirao kako se njima piše. 

            

Učenici su saznali i kako izraditi slijepo pismo te kako pripremiti papir da izgleda kao list pergamenta. 

Nakon toga, okušali su se i sami u pisanju tintom i perom, baš kao Harry Potter. Napisali su svoje ime i prezime, a nakon toga su ispisivali čarolije iz čarobnjačkog svijeta Harryja Pottera kao i citate iz djela J. K. Rowling koji su ih se posebno dojmili. 

             

Članovima Kluba ova se aktivnost vrlo svidjela pa ćemo je vjerojatno u dogledno vrijeme ponoviti.                                              Margareta Cvitanović


[OPŠIRNIJE]Projekt razmjene straničnika
Administrator / datum: 15. 11. 2018. 12:00

I ove godine naša škola prijavila se za Projekt razmjene straničnika koji se organizira preko Međunarodne udruge školskih knjižničara (IASL). U projektu su sudjelovali učenici drugog razreda koji pohađaju dodatnu nastavu Engleskog jezika  kod učiteljice Nikoline Keleman. Izrađivali su straničnike o šumskim životinjama o kojima su prethodno učili na nastavi. Naši straničnici putuju u Litvu, a straničnici za naše učenike su stigli i bit će podijeljeni učenicima na idućem satu dodatne nastave.                                                                     Margareta Cvitanović

                          


[OPŠIRNIJE]Natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa - učitelj/ica hrvatskog jezika
Administrator / datum: 29. 10. 2018. 15:17

Natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa - učitelj/ica hrvatskog jezika


[OPŠIRNIJE]Natječaj za popunu radnog mjesta provedba mjere „Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva“- Stručni suradnik/ica
Administrator / datum: 29. 10. 2018. 15:13

Natječaj za popunu radnog mjesta provedba mjere „Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva“


[OPŠIRNIJE]Dan kruha i zahvalnosti
Administrator / datum: 19. 10. 2018. 14:59

Dan kruha i zahvalnosti obilježen je u Osnovnoj školi  Garešnica  17.listopada 2018. godine u sportskoj dvorani škole. U programu je sudjelovao Pjevački zbor pod vodstvom Branka Medveda, učenici nižih i viših razreda koji su recitirali prigodne recitacije, svi učitelji i učiteljice te zaposlenici Osnovne škole Garešnica.

Ravnatelj Slaven Marenić je pozdravio učenike prigodnim govorom u kojem je naglasio da u školi posebno trebamo biti zahvalni na plodovima znanja, ljubavi i prijateljstva.

Župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije Garešnica, Josip Vavrik govorio je učenicima o važnosti zajedništva i blagoslovio kruh koji smo svi u zajedništvu i ljubavi blagovali.

Jasna Vrbanić

  


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radna mjesta učitelj/ica gitare, učitelj/ica harmonike, učitelj/ica geografije, učitelj/ica tjelesno-zdravstvene kulture
Administrator / datum: 17. 10. 2018. 17:27

Natječaj za radna mjesta učitelj/ica gitare, učitelj/ica harmonike, učitelj/ica geografije, učitelj/ica tjelesno-zdravstvene kulture.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan pošte
Administrator / datum: 16. 10. 2018. 14:39

Uz Svjetski dan pošte 9. listopada 2018. učenici 1.a i 1.b razrednog odjela posjetili su poslovnicu Hrvatske pošte u Garešnici. Uz mnoga saznanja mogli su  vidjeti kako izgleda i što se radi u jednom poštanskom uredu.  Zahvaljujemo djelatnicima pošte na susretljivosti i novim znanjima.

Dubravka Panić

   


[OPŠIRNIJE]Dane zahvalnosti za plodove zemlje
Administrator / datum: 16. 10. 2018. 14:31

Dane zahvalnosti za plodove zemlje učenici 1.a i 1.b razrednog odjela započeli su 12.listopada 2018. posjetom Pekare Centar u Garešnici. Zahvaljujemo obitelji Prekaj na vremenu koje su odvojili za poduku o pekarstvu i na proizvodima koje smo sa zadovoljstvom kušali.

Dubravka Panić

     


[OPŠIRNIJE]Preventivna aktivnost u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa „Poštujte naše znakove“
Administrator / datum: 16. 10. 2018. 13:34

Osnovna škola Garešnica, Garešnica je u ponedjeljak 15. listopada 2018. ugostila policijske službenike Ravnateljstva policije i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Učenici prvih i drugih razreda matične škole te predškolci  Dječjeg vrtića  Maslačak sudjelovali su programu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ koja se organizira u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Program je organiziran prvi školski sat u maloj dvorani Škole. Učenike je o primjerenom ponašanju u prometu, prometnim znakovima i propisima informirao djelatnik Službe prevencije Ravnateljstva policije. Uslijedila je kazališna predstava MAK Teatra „Prvi koraci u prometu“ koju su učenici s oduševljenjem pratili. Na kraju programa djecu su razveselili likovi Hlapića i Gite, maskote ove preventivne akcije. Susret je završen uz ples i pjesmu „Poštujte naše znakove“.

Margareta Cvitanović

                


[OPŠIRNIJE]Natječaj za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa
Administrator / datum: 10. 10. 2018. 17:02

Učitelj/ica razredne nastave


[OPŠIRNIJE]Edukacija djece u području civilne zaštite
Administrator / datum: 10. 10. 2018. 16:51

I ove školske godine smo ostvarili suradnju s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i Javnom vatrogasnom postrojbom Garešnica kroz program Nacionalna edukacija djece u području sustava civilne zaštite.

Edukativno predavanje i demonstracija vatrogasnog vozila i opreme je održana 2. listopada učenicima drugih razreda matične škole i učenicima prvog, drugog i trećeg razreda područne škole Kaniška Iva, a 9. listopada učenicima prvog, drugog i trećeg razreda područne škole Veliki Pašijan. Učenici su upoznati sa osnovnim načinima ponašanja u slučaju elementarnih nepogoda i požara, predstavljene su im službe sustava civilne zaštite (vatrogasaca, policije, hitne medicinske pomoći i HGSS-a), jedinstveni europski broj za hitne službe 112 te su im podijeljeni edukativni promotivni materijali.

Učenicima su aktivnosti bile jako zanimljive, a o kvaliteti programa govori i preporuka Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Valentina Uzelac


[OPŠIRNIJE]Posjet učenika prvih razreda Policijskoj postaji Garešnica
Administrator / datum: 2. 10. 2018. 12:41

Učenici  1.a i 1.b razrednog odjela Osnovne škole Garešnica uz Dan hrvatske policije posjetili su 28. rujna PP Garešnica. Uručili su im čestitku a djelatnici policije proveli su ih policijskom stanicom i upoznali sa aktivnostima i radom. Učenicima uvijek  zanimljiva djelatnost i pripadajuća prometala potakla su želju da i oni jednoga dana obavljaju posao policajca.

Dubravka Panić

 


[OPŠIRNIJE]Glazbeni odjel Osnovne škole Garešnica
Administrator / datum: 30. 8. 2018. 13:23

Početak šk.godine 2018./2019.

Nastava u Glazbenom odjelu počinje u ponedjeljak, 3.9.2018. godine

Dogovor za raspored, za sve razrede od I. do VI.r. je od 10.00 - 11.15 sati.

Svi učenici neka ponesu rasporede iz osnovne škole, ukoliko ih imaju, i pisači pribor. Učenici putnici koje će roditelji voziti na nastavu neka dodđu u pratnji roditelja.

Predavači GO OŠ Garešnica

U Garešnici, 30.8.2018.


[OPŠIRNIJE]Početak školske 2018./2019. godine
Administrator / datum: 28. 8. 2018. 12:15

Poštovani roditelji, dragi učenici i učenice!

U ponedjeljak, 3. rujna 2018., počinje još jedna nova školska godina. OŠ Garešnica kreće s energetskom obnovom, stoga će biti malo promijenjeni uvjeti rada. Ponovo u matičnoj školi radimo u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Predmetna nastava odvijat će se u prijepodnevnoj smjeni s početkom u 8 sati, a razredna nastava u poslijepodnevnoj smjeni s početkom u 13: 30.

Prvi nastavni dan za učenike predmetne nastave u matičnoj školi počinje u 8:00, a za učenike razredne nastave u 11:30.

Prijevoz učenika putnika prvi dan organiziran je na slijedeći način:

                - učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) u školu dolaze uobičajenim linijama, a povratak je organiziran u 10:00 sati,

                - učenici razredne nastave iz Kajgane i Dišnika autobuse čekaju u 11:00 sati, a povratak je organiziran 13:30 sati.

Nadalje u školskoj godini 2018./2019.  učenici razredne nastave iz Dišnika čekaju autobus za polazak u školu u 12:30, a učenici iz Kajgane u 12:40.

 Povratak iz škole autobusom je organiziran u 17:50.

Od ove godine područne škole Kapelica i Tomašica radit će u jednoj smjeni, s početkom u 8:00.

Molimo vas za razumijevanje zbog otežanih uvjeta rada tijekom obnove škole, a naročito se obraćamo roditeljima da vode računa o otežanom pristupu školi i da se ne zadržavaju u zoni izvođenja građevinskih radova. Izvođači radova i škola poduzet će sve potrebne mjere da bi se svi korisnici škole zaštitili od nezgoda, naročito djeca.

Svima uspješnu novu školsku godinu žele djelatnici OŠ Garešnica i ravnatelj Slaven Marenić, prof.

Garešnica, 28.kolovoza 2018.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju