preskoči na sadržaj

Osnovna škola Garešnica

Login
Energetska obnova

 

Koliko je sati?

Upisi u srednju školuCentar za informiranje i savjetovanje o karijeri

MiniTV

YOUTUBE

Školski pretinci

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Za pomoć u učenju ili rješavanje nekog problema najčešće koristim/pitam...


Sigurnost na Internetu

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

  

   

Korisni linkovi

      Hrvatski akademski spelling checker

 

 

  

 

    

     

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 5. 2010.

Ukupno: 159856
vijesti
Raspored sati za drugo polugodište 2018.-2019.
Administrator / datum: 10. 1. 2019. 12:40

Klikom na poveznicu možete preuzeti novi raspored sati za drugo polugodište 2018.-2019. godine.


[OPŠIRNIJE]Jak kao Jakov
Administrator / datum: 21. 12. 2018. 01:51

Učenici i nastavnici OŠ Garešnica su i ove godine sudjelovali u humanitarnoj akciji  kupnje kalendara Udruge Jak kao Jakov. Svaki razredni odjel - jedan kalendar. U akciju se je uključile i petero područnih škola: PŠ Kaniška Iva, PŠ Zdenčac, PŠ Tomašica , PŠ Hrastovac i PŠ Kapelica. Prikupili smo 1.715,00 kn. Kompletan iznos namijenjen je za pomoć djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti te njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Željeli smo i ovog Božića biti  "pera na krilima njihovih anđela"...                                                                   

Andreja Kovač, učiteljica PŠ Kaniška Iva

  

    


[OPŠIRNIJE]Božićni koncert Osnovnog glazbenog odjela Osnovne škole Garešnica
Administrator / datum: 19. 12. 2018. 11:55

Osnovni glazbeni odjel OŠ Garešnica održao je u utorak, 18. 12. 2018. godine u 18 sati, svoj tradicionalni "Božićni koncert" u Hrvatskom domu u Garešnici. Naši mladi glazbenici izveli su niz solo točaka na instrumentima klaviru, gitari i harmonici. Isto tako izvedeno je niz komornih točaka - duet harmonika, duet klavir i flauta. Vrhunac večeri je bio trio harmonika, zbor OGO OŠ Garešnica i solistica Martina Miloš, II. r. koji su izveli popularnu kompoziciju "Zvončići". Poslije ove lijepe i kreativne točke, zbor je uz  pratnju klavira i gitare izveo popularne božićne pjesme. 

      

Dvorana doma je bila lijepo ispunjena našom vjernom publikom kojoj ovom prilikom zahvaljujemo na posjetu našem koncertu. Svojom nazočnošću počastio nas je zamjenik gradonačelnika gospodin Goran Cupek, naš ravnatelj prof. Slaven Marenić, predsjednik Matice hrvatske Garešnica prof. Zvonko Farago, prof. Branko Medved, učitelji i učiteljice, djelatnici OŠ Garešnice, roditelji, rodbina, kao i naši građani ljubitelji klasične glazbe. Svi zajedno poželjeli smo im sve najbolje za božićne i novogodišnje blagdane uz lijepo druženje u Maloj sali uz kolače i sokove. 

Svima još jednom zahvaljujemo na posjetu i želimo sve najbolje za Božić i Novu 2019. godinu.

Izvjestila: 

Voditeljica OGO OŠ Garešnica
Ivana Gereci, prof. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto učitelj/ica razredne nastave
Administrator / datum: 13. 12. 2018. 12:47

Natječaj za radno mjesto učitelj/ica razredne nastave.


[OPŠIRNIJE]Priredba u PŠ Zdenčac
Administrator / datum: 11. 12. 2018. 10:45

U suradnji MO Zdenčac i PŠ Zdenčac, 7.12.2018. u prostoru škole održana je priredba kojoj su nazočili: gradonačelnik grada Garešnice,gdin. Josip Bilanđija, ravnatelj OŠ Garešnica,gdin.Slaven Marenić, direktorica TZ Sjeverna Moslavina, gđa.Danijela Belak, predstavnik Ureda državne uprave, gdin.Alen Štandar i predsjednik MO Zdenčac,gdin.Ivica Trupinović. Nakon priredbe, djeci su podijeljeni darovi, a druženje je nastavljeno ispred škole gdje je postavljeno božićno drvce koje su djeca ukrašavala ukrasima izrađenim na radionici. Za ugodno ozračje pobrinule su se žene iz Zdenčaca koje su pripremile čaj i kolače i otpjevale nekoliko božićnih pjesama.

                                                             Josipa Poljak , učiteljica PŠ Zdenčac


[OPŠIRNIJE]Kaligrafija u školskoj knjižnici
Administrator / datum: 15. 11. 2018. 12:03

Klub ljubitelja Harryja Pottera ove srijede imao je posebnog gosta. U posjet nam je došao Igor Vujatović, učitelj likovne kulture i zaljubljenik u kaligrafiju, umijeće lijepog pisanja. Učenicima je pričao o vrstama kaligrafije, objasnio kako nastaju različite vrste tinte, kako izraditi pisaljku od trske, pokazao razne pisaljke i demonstrirao kako se njima piše. 

            

Učenici su saznali i kako izraditi slijepo pismo te kako pripremiti papir da izgleda kao list pergamenta. 

Nakon toga, okušali su se i sami u pisanju tintom i perom, baš kao Harry Potter. Napisali su svoje ime i prezime, a nakon toga su ispisivali čarolije iz čarobnjačkog svijeta Harryja Pottera kao i citate iz djela J. K. Rowling koji su ih se posebno dojmili. 

             

Članovima Kluba ova se aktivnost vrlo svidjela pa ćemo je vjerojatno u dogledno vrijeme ponoviti.                                              Margareta Cvitanović


[OPŠIRNIJE]Projekt razmjene straničnika
Administrator / datum: 15. 11. 2018. 12:00

I ove godine naša škola prijavila se za Projekt razmjene straničnika koji se organizira preko Međunarodne udruge školskih knjižničara (IASL). U projektu su sudjelovali učenici drugog razreda koji pohađaju dodatnu nastavu Engleskog jezika  kod učiteljice Nikoline Keleman. Izrađivali su straničnike o šumskim životinjama o kojima su prethodno učili na nastavi. Naši straničnici putuju u Litvu, a straničnici za naše učenike su stigli i bit će podijeljeni učenicima na idućem satu dodatne nastave.                                                                     Margareta Cvitanović

                          


[OPŠIRNIJE]Natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa - učitelj/ica hrvatskog jezika
Administrator / datum: 29. 10. 2018. 15:17

Natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa - učitelj/ica hrvatskog jezika


[OPŠIRNIJE]Natječaj za popunu radnog mjesta provedba mjere „Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva“- Stručni suradnik/ica
Administrator / datum: 29. 10. 2018. 15:13

Natječaj za popunu radnog mjesta provedba mjere „Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva“


[OPŠIRNIJE]Dan kruha i zahvalnosti
Administrator / datum: 19. 10. 2018. 14:59

Dan kruha i zahvalnosti obilježen je u Osnovnoj školi  Garešnica  17.listopada 2018. godine u sportskoj dvorani škole. U programu je sudjelovao Pjevački zbor pod vodstvom Branka Medveda, učenici nižih i viših razreda koji su recitirali prigodne recitacije, svi učitelji i učiteljice te zaposlenici Osnovne škole Garešnica.

Ravnatelj Slaven Marenić je pozdravio učenike prigodnim govorom u kojem je naglasio da u školi posebno trebamo biti zahvalni na plodovima znanja, ljubavi i prijateljstva.

Župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije Garešnica, Josip Vavrik govorio je učenicima o važnosti zajedništva i blagoslovio kruh koji smo svi u zajedništvu i ljubavi blagovali.

Jasna Vrbanić

  


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radna mjesta učitelj/ica gitare, učitelj/ica harmonike, učitelj/ica geografije, učitelj/ica tjelesno-zdravstvene kulture
Administrator / datum: 17. 10. 2018. 17:27

Natječaj za radna mjesta učitelj/ica gitare, učitelj/ica harmonike, učitelj/ica geografije, učitelj/ica tjelesno-zdravstvene kulture.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan pošte
Administrator / datum: 16. 10. 2018. 14:39

Uz Svjetski dan pošte 9. listopada 2018. učenici 1.a i 1.b razrednog odjela posjetili su poslovnicu Hrvatske pošte u Garešnici. Uz mnoga saznanja mogli su  vidjeti kako izgleda i što se radi u jednom poštanskom uredu.  Zahvaljujemo djelatnicima pošte na susretljivosti i novim znanjima.

Dubravka Panić

   


[OPŠIRNIJE]Dane zahvalnosti za plodove zemlje
Administrator / datum: 16. 10. 2018. 14:31

Dane zahvalnosti za plodove zemlje učenici 1.a i 1.b razrednog odjela započeli su 12.listopada 2018. posjetom Pekare Centar u Garešnici. Zahvaljujemo obitelji Prekaj na vremenu koje su odvojili za poduku o pekarstvu i na proizvodima koje smo sa zadovoljstvom kušali.

Dubravka Panić

     


[OPŠIRNIJE]Preventivna aktivnost u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa „Poštujte naše znakove“
Administrator / datum: 16. 10. 2018. 13:34

Osnovna škola Garešnica, Garešnica je u ponedjeljak 15. listopada 2018. ugostila policijske službenike Ravnateljstva policije i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Učenici prvih i drugih razreda matične škole te predškolci  Dječjeg vrtića  Maslačak sudjelovali su programu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ koja se organizira u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Program je organiziran prvi školski sat u maloj dvorani Škole. Učenike je o primjerenom ponašanju u prometu, prometnim znakovima i propisima informirao djelatnik Službe prevencije Ravnateljstva policije. Uslijedila je kazališna predstava MAK Teatra „Prvi koraci u prometu“ koju su učenici s oduševljenjem pratili. Na kraju programa djecu su razveselili likovi Hlapića i Gite, maskote ove preventivne akcije. Susret je završen uz ples i pjesmu „Poštujte naše znakove“.

Margareta Cvitanović

                


[OPŠIRNIJE]Natječaj za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa
Administrator / datum: 10. 10. 2018. 17:02

Učitelj/ica razredne nastave


[OPŠIRNIJE]Edukacija djece u području civilne zaštite
Administrator / datum: 10. 10. 2018. 16:51

I ove školske godine smo ostvarili suradnju s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i Javnom vatrogasnom postrojbom Garešnica kroz program Nacionalna edukacija djece u području sustava civilne zaštite.

Edukativno predavanje i demonstracija vatrogasnog vozila i opreme je održana 2. listopada učenicima drugih razreda matične škole i učenicima prvog, drugog i trećeg razreda područne škole Kaniška Iva, a 9. listopada učenicima prvog, drugog i trećeg razreda područne škole Veliki Pašijan. Učenici su upoznati sa osnovnim načinima ponašanja u slučaju elementarnih nepogoda i požara, predstavljene su im službe sustava civilne zaštite (vatrogasaca, policije, hitne medicinske pomoći i HGSS-a), jedinstveni europski broj za hitne službe 112 te su im podijeljeni edukativni promotivni materijali.

Učenicima su aktivnosti bile jako zanimljive, a o kvaliteti programa govori i preporuka Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Valentina Uzelac


[OPŠIRNIJE]Posjet učenika prvih razreda Policijskoj postaji Garešnica
Administrator / datum: 2. 10. 2018. 12:41

Učenici  1.a i 1.b razrednog odjela Osnovne škole Garešnica uz Dan hrvatske policije posjetili su 28. rujna PP Garešnica. Uručili su im čestitku a djelatnici policije proveli su ih policijskom stanicom i upoznali sa aktivnostima i radom. Učenicima uvijek  zanimljiva djelatnost i pripadajuća prometala potakla su želju da i oni jednoga dana obavljaju posao policajca.

Dubravka Panić

 


[OPŠIRNIJE]Glazbeni odjel Osnovne škole Garešnica
Administrator / datum: 30. 8. 2018. 13:23

Početak šk.godine 2018./2019.

Nastava u Glazbenom odjelu počinje u ponedjeljak, 3.9.2018. godine

Dogovor za raspored, za sve razrede od I. do VI.r. je od 10.00 - 11.15 sati.

Svi učenici neka ponesu rasporede iz osnovne škole, ukoliko ih imaju, i pisači pribor. Učenici putnici koje će roditelji voziti na nastavu neka dodđu u pratnji roditelja.

Predavači GO OŠ Garešnica

U Garešnici, 30.8.2018.


[OPŠIRNIJE]Početak školske 2018./2019. godine
Administrator / datum: 28. 8. 2018. 12:15

Poštovani roditelji, dragi učenici i učenice!

U ponedjeljak, 3. rujna 2018., počinje još jedna nova školska godina. OŠ Garešnica kreće s energetskom obnovom, stoga će biti malo promijenjeni uvjeti rada. Ponovo u matičnoj školi radimo u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Predmetna nastava odvijat će se u prijepodnevnoj smjeni s početkom u 8 sati, a razredna nastava u poslijepodnevnoj smjeni s početkom u 13: 30.

Prvi nastavni dan za učenike predmetne nastave u matičnoj školi počinje u 8:00, a za učenike razredne nastave u 11:30.

Prijevoz učenika putnika prvi dan organiziran je na slijedeći način:

                - učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) u školu dolaze uobičajenim linijama, a povratak je organiziran u 10:00 sati,

                - učenici razredne nastave iz Kajgane i Dišnika autobuse čekaju u 11:00 sati, a povratak je organiziran 13:30 sati.

Nadalje u školskoj godini 2018./2019.  učenici razredne nastave iz Dišnika čekaju autobus za polazak u školu u 12:30, a učenici iz Kajgane u 12:40.

 Povratak iz škole autobusom je organiziran u 17:50.

Od ove godine područne škole Kapelica i Tomašica radit će u jednoj smjeni, s početkom u 8:00.

Molimo vas za razumijevanje zbog otežanih uvjeta rada tijekom obnove škole, a naročito se obraćamo roditeljima da vode računa o otežanom pristupu školi i da se ne zadržavaju u zoni izvođenja građevinskih radova. Izvođači radova i škola poduzet će sve potrebne mjere da bi se svi korisnici škole zaštitili od nezgoda, naročito djeca.

Svima uspješnu novu školsku godinu žele djelatnici OŠ Garešnica i ravnatelj Slaven Marenić, prof.

Garešnica, 28.kolovoza 2018.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika/ice u nastavi
Administrator / datum: 10. 8. 2018. 12:27

Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika/ice u nastavi.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Objava konačnih ljestvica poretka. Ispis prijavnica. Upis u srednjoj školi
Administrator / datum: 13. 7. 2018. 05:38

Kao što je najavljeno Odlukom o upisima, 13. srpnja 2018. godine u 12:00 sati ljestvice poretka postat će konačne. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova.

Upisnice će biti dostupne na kartici "Moj odabir" 13. srpnja od 12:00 sati. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici "Moj odabir") koju će, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 19. srpnja, a srednja škola zaprimljene dokumente treba označiti u sustavu.

Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati upisnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti dostaviti potpisanu upisnicu, potpisanu upisnicu može dostaviti opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

Nakon 12:00 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ "Da", a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana stajat će " -". Kandidati koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije, navedeno mogu provjeriti na svom sučelju na kartici Moji rezultati/Detaljno: - liječnička svjedodžba medicine rada (donosi se u srednju školu pri upisu ili, iznimno, kada u trenutku upisa kandidat nije u mogućnosti dostaviti liječničku svjedodžbu medicine rada, pri upisu dostavlja potvrdu obiteljskog liječnika, a liječničku svjedodžbu medicine rada najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda), - dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove (osim za natjecanja iz znanja i sporta koja su automatski evidentirana u sustavu), - ugovor o naukovanju za JMO programe (pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda).

Potrebne dokumente dostavite srednjoj školi u razdoblju od 13. do 19. srpnja 2018. godine. Samo kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta.

U jesenskome upisnom roku bit će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena. Slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata od 20. srpnja 2018.

Na kartici "Moj odabir" dostupna je za preuzimanje i Potvrda o stečenom pravu upisa koja se koristi za upis u učeničke domove i slične svrhe.

VAŽNO: Napominjemo da srednje škole same određuju točne datume i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja (13.-19. srpnja) i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole.
www.upisi.hr


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Završetak prijava obrazovnih programa. Zaprimanje prijavnica
Administrator / datum: 6. 7. 2018. 12:02

U utorak, 10.srpnja 2018. u 12.00 sati zatvara se mogućnost prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Nakon 12,00 sati otvara se mogućnost ispisa prijavnica. Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima. Kandidat i roditelj/skrbnik zatim potpisuju prijavnicu čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir kandidata

U srijedu, 11.srpnja 2018. od 8.00 do 10.00 je potpisivanje prijavnica u Osnovnoj školi Garešnica. Prijavnicu mora potpisati roditelj/skrbnik te učenik. Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica je 12.srpnja 2018. 

Potpisivanje prijavnice s listom prioriteta ne jamči da će se kandidat i upisati na onaj izbor na kojemu je stekao pravo upisa u trenutku zaključavanja odabira, odnosno ispisivanja prijavnice, već predstavlja njegovu konačnu odluku o poretku prijavljenih programa obrazovanja. 


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Prijava programa obrazovanja koji imaju raniji rok prijave
Administrator / datum: 1. 7. 2018. 12:45

U ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine, u 23:59 sati ističe rok za prijavu programa obrazovanja koji imaju raniji rok prijave zbog provođenja dodatnih provjera. Sve programe obrazovanja koji imaju raniji rok prijave učenici mogu vidjeti na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave.

Molimo sve kandidate da se pridržavaju navedenog roka jer prijave tih programa nakon isteka roka neće biti moguće. Kandidate kojima nije aktivirana prijava upućujemo da se što prije jave umjetničkim ili drugim srednjim školama koje ih trebaju aktivirati.

Također, upućujemo sve kandidate da detaljno pročitaju kako se prijavljuju paralelni umjetnički programi u brošuri koja se nalazi na stranici Upisi.hr - Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše.

Provođenje dodatnih ispita i provjera će se odvijati od 3.- 6. srpnja. Na kartici Moj Raspored možeš vidjeti raspored dodatnih provjera vještina i sposobnosti ako programi koje si prijavio/la provode takve provjere.

Posebna napomena: ako nakon 2. srpnja izbrišete program s ranijim rokom prijave, više nećete imati mogućnost dodavanja navedenog programa.

Detaljnije upute oko snalaženja na stranici upisi.hr možete vidjeti na sljedećoj poveznici https://www.upisi.hr/upisi/FAQ/KorisnickeUpute


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Početak prijava obrazovnih programa
Administrator / datum: 25. 6. 2018. 04:00

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019., dana 26. lipnja 2018. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju!“ (za redovne učenike) te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak.

Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja 2018. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja 2018. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja 2018. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji.

Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“.
Korisničke upute​    

[OPŠIRNIJE]DOPUNSKI RAD - raspored
Administrator / datum: 20. 6. 2018. 10:14

Dopunski rad traje od utorka, 26.6.2018. do ponedjeljka, 2.7.2018. Klikom na opširnije možete preuzeti raspored sati dopunskog rada.


[OPŠIRNIJE]Kraj školske 2017./2018. godine
Administrator / datum: 15. 6. 2018. 10:43

OBAVIJEST

Redovita nastava u školskoj godini 2017./2018. završava u petak 15. lipnja 2018.

Dopunski rad za učenike koji nemaju pozitivne ocjene iz jednog ili dva nastavna predmeta bit će organiziran od 26.6.2018. do 2.7.2018. Detaljan raspored rada bit će objavljen na oglasnoj ploči škole i na školskoj web stranici do 21.6.2018. U vrijeme dopunskog rada nije organiziran prijevoz učenika putnika.

Podjela učeničkih svjedodžbi održat će se 5.7.2018. Za učenike 1. do 4. razreda u 10,00 sati, a za učenike od 5. do 8. razreda u 9,00 sati.

Prijevoz učenika putnika od 5. do 8. razreda organiziran je na sljedeći način:

- Bršljanica 8,00; Rogoža 8,10; Vukovje 8,20; Kaniška Iva 8,25 sati

- Zdenčac i Garešnički Brestovac u 8,30 sati

- Veliki i Mali Pašijan u 8,15 sati

- Tomašica i Kajgana u 8,30 sati

- Dišnik u 8,30

- Hrastovac u 8,30 sati

- Kapelica u 8,30 sati

Povratka je u 11,00 sati.

Ravnatelj: Slaven Marenić


[OPŠIRNIJE]UPIS DJECE U PRVI RAZRED U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 13:50

UPIS DJECE U PRVI RAZRED U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

20. i 21.  lipnja 2018.

od 8.00 do 15.00 sati

 1. Upis djece obavljaju upisna povjerenstva.
 2. Na upis treba doći roditelj/skrbnik.
 3. U slučaju spriječenosti roditelja/skrbnika da se odazove u naznačeno vrijeme, pitanja  ili nejasnoća , potrebno je  kontaktirati pedagoginju na broj 531 107.
 4. Dijete nije potrebno dovoditi na upis.  

Dejan Vitez 


[OPŠIRNIJE]Ivanu Tutiću dodijeljeno priznanje Državne uprave za zaštitu i spašavanje
Administrator / datum: 13. 6. 2018. 03:39

Učenik PŠ Hrastovac Ivan Tutić osvojio je 2. mjesto na županijskoj razini natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje  (DUZS) u kategoriji likovnih radova učenika od 1. do 4. razreda. Ivan je u pratnji mentorice Jelene Hasanac sudjelovao na svečanoj dodjeli 8. lipnja 2018. godine u Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije. Dodjeli je prisustvovao bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je i uručio priznanja pobjednicima. Čestitke Ivanu na postignutom rezultatu.

Jelena Hasanac

            


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Istječe rok za prijavu u razredne odjele za sportaše
Administrator / datum: 29. 5. 2018. 18:29

Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici “Moji podaci” od 25. do 31. svibnja 2018. godine. Na navedenoj kartici kandidati upisuju sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub. Obavezno nakon unosa navedenih podataka, svoj odabir trebaju potvrditi na gumbu Spremi promjene koji se nalazi pri dnu stranice. Kandidati moraju poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše, kako u ljetnome tako i u jesenskom upisnom roku. 

Kandidati koji u navedenome roku ne iskažu interes za upis u razredne odjele za sportaše neće biti u mogućnosti odabrati programe obrazovanja koji imaju razredne odjele za sportaše. Također, a s obzirom da iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše započinje i završava ranije, molimo da programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju oni kandidati koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program, budući da će oni kandidati koji prijave takve obrazovne programe i ne iskoriste ostvareno pravo upisa, oduzeti mjesto nekom drugom kandidatu. 

www.upisi.hr      korisničke upute


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Započinju prijave kandidata u sustav
Administrator / datum: 25. 5. 2018. 11:30

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju u petak 25. svibnja 2018. godine iza 12:00 sati. 

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. 

U slučaju nepravilnosti u podacima (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda) potrebno se javiti svom razredniku. 

www.upisi.hr      korisničke upute


[OPŠIRNIJE]Godišnji koncert Glazbenog odjela OŠ Garešnica
Administrator / datum: 23. 5. 2018. 09:24

U utorak, 22. 5. 2018. g. održan je Godišnji koncert Glazbenog odjela OŠ Garešnica u Hrvatskom domu s početkom u 19 sati.  

Na koncertu su  nastupili učenici gitaristi, harmonikaši, klaviristi, zbor Glazbenog odjela i Školski orkestar OŠ Garešnica s bogatim i raznolikim programom. 

Na harmonici su nastupali učenici: Valentina Mihalić, I. r, Barbara Živković, I. r, Matej Čukman, I. r, Marija Babić, II. r. i Petra Radak, II. r. Program s učenicima je pripremila prof. Romana Farkaš. 
Na gitari su nastupili učenici: Sven Živec, I. r, Filip Đuran, II. r, Nora Ponjević, IV. r, Leo Milanović, V. r. i Matea Čukman, VI. r. Program s učenicima je pripremio učitelj Slaven Bandur, gitarista. 
Na klaviru su nastupili učenici: Anja Uzelac, I. r, Petra Poplašen, I. r, Karlo Silović, I. r, Martina Miloš, I. r, Ena Katalenić, II. r, Dora Jugović, II. r, Hana Vugrinović, II. r. i Barbara Štadanar, II. r. Od viših razreda su nastupili: Margareta Batinić, IV. r, Majda Jakšić, V. r, Zrinka Bombini, V. r, Teo i Ema Galović, VI. r. Učenici Teo i Ema izveli su komornu točku klavir četveroručno. Program s klaviristima je pripremila Ivana Gereci, prof. 

U završnom djelu koncerta zbor Glazbenog odjela zapjevao je četiri pjesme uz pratnju gitariste Slavena Bandura i uz klavirsku pratnju prof. Ivana Gereci. 

Na kraju je zasvirao Školski orkestar OŠ Garešnice pod vodstvom prof. mentora Branka Medveda koji je izveo skladbe:  „Georgia On My Mind“ , "Asta Magnana" i  "Oye Como Va". 

Izvjestila Ivana Gereci, prof. voditeljica GO OŠ Garešnica

                


[OPŠIRNIJE]Koncert "Glazbeni susreti" - gostovanje Glazbene škole Vatroslav Lisinski Bjelovar
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 10:28

U srijedu 16. 05. 2018. g. u 19 sati održan je koncert "Glazbeni susreti" na kojem su sudjelovali gosti učenici GŠ Vatroslav Lisinski Bjelovar i učenici Glazbenog odjela OŠ Garešnica. 

Na prelijepom svibanjskom koncertu naši gosti počastili su nas muzikalnim izvedbama na rogu, violini, gitari, klarinetu, trubi, violončelu, harmonici, bisernici, saksofonu, oboi i flauti, te klavirskim triom. Nastupali su učenici: Dora Vinković, rog, Glorija Janžek, violina, Leo Mudri, gitara, Dorian Hrgić, klarinet, Niko Fučijaš, truba, Dora Križovan, violončelo, Ivan Nikola Jurić, harmonika, Petar Majbaum, bisernica, Jakov Jurković, saksofon, Lela Remenarić, oboa, Dora Ljubičić, flauta, te klavirski trio - Issa Dolenski, Lovro Žagar i Mia Abramović. Zahvaljujemo učenicima, njihovim profesorima i korepetitorima, te ravnateljici Sonji Štefanec, prof. na raznolikom programu i krasnom koncertu.  

Glazbeni odjel naše škole predstavili su učenici na gitari Filip Đuran i Nora Ponjević i na klaviru: Martina Miloš, Karlo Silović, Barbara Štandar, Majda Jakšić i Teo Galović. 

Zahvaljujemo svim djelatnicima OŠ Garešnica koji su pomogli u realizaciji koncerta - ravnatelju Slavenu Mareniću, prof, Mati Gereciju, prof. i Ivanu Nezdaju, te našem tehničaru Hrvatskog doma Draženu Červeniju. 

Naš slijedeći koncert je "Godišnji koncert" Glazbenog odjela koji će se održati u utorak, 22. 05. 2018. u 19 sati u Hrvatskom domu. Ulaz je slobodan. 

Voditeljica GO Ivana Gereci, prof.

                  


[OPŠIRNIJE]Brinemo o zdravlju zubi
Administrator / datum: 15. 5. 2018. 05:43

11.5.2018. je u našoj školi održano predavanje i pregled zuba učenika prvih, drugih i trećih razreda matične škole od stane doktora dentalne medicine gospodina Tomislava Rijetkovića. Cilj pregleda i predavanja je preventiva i edukacija učenika o važnosti oralne higijene, edukacija i motivacija učenika u održavanju iste, upoznavanje učenika sa tehnikama čišćenja zubi, važnosti pečačenja fisura zubi i informiranje o kariogenim potencijalima raznih vrsta namirnica. Učenici su aktivno sudjelovali u predavanju a poslije pregleda su dobili medalje za hrabrost, što ih je posebno razveselilo. Roditelji učenika će naknadno biti obaviješteni o potrebi odlaska djeteta stomatologu kod kojeg je dijete upisano. Za kraj imamo poruku učenicima. Svima vam je poznato što zločesti Gric i Grec mogu učiniti zubima, zato ih redovito čistite zubnom četkicom i zubnim koncem, izbjegavajte slatkiše i sokove, pijte puno mlijeka, jedite puno voća i povrća i barem jednom godišnje posjetite svoga stomatologa.

Valentina Uzelac

     


[OPŠIRNIJE]E - škola kemije za učenike i učitelje Bjelovarsko-bilogorske županije
Administrator / datum: 10. 5. 2018. 08:20

5. svibnja u OŠ Garešnica održane su radionice E - škole kemije za učenike i učitelje Bjelovarsko-bilogorske županije pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Nenad Judaš s Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda osnovne škole iz Garešnice, Bjelovara i Ivanske te učenici gimnazije iz Garešnice.

62 sudionika bila su podijeljena u grupe, a u svakoj su se grupi održavale dvije zanimljive radionice s trajanjem od 90 min.

E-škola kemije je projekt koji djeluje u okviru Hrvatskog prirodoslovnog društva i Hrvatskog kemijskog društva, a započet je 1996. godine s ciljem suradnje učenika i znanstvenika na Internetu. Nakon uspješnog virtualnog početka, E-škola kemije započinje i održavanje seminara i radionica za učenike i nastavnike po školama diljem Hrvatske.

Miroslav Pernar

                  


[OPŠIRNIJE]"Glazbeni susreti"
Administrator / datum: 8. 5. 2018. 11:37

Sve učenike, nastavnike, roditelje i građane grada Garešnice pozivamo na koncert "Glazbeni susreti" koji će se održati u srijedu, 16. 05. 2018. u 19 sati u Hrvatskom domu. 

Gosti "Glazbenih susreta" je renomirana Glazbena škola "Vatroslav Lisinski" iz Bjelovara, čiji učenici nastupaju na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. 

Uz naše goste nastupiti će učenici Glazbenog odjela naše škole i naš Pjevački zbor OŠ Garešnice pod vodstvom maestra prof. Branka Medveda koji će izvesti program s državnog natjecanja u Varaždinu s kojim je osvojio zlatnu plaketu. 

Neka vam lijepi glazbeni zvuci oplemene svibanjsku večer. 

Radujemo se Vašem dolasku!   

Učenici, predavači GO i ravnatelj Slaven Marenić


[OPŠIRNIJE]Nastup učenika Glazbenog odjela OŠ Garešnica na "Gastroflori"
Administrator / datum: 8. 5. 2018. 11:26

Učenici Glazbenog odjela OŠ Garešnica nastupili su na otvorenju manifestacije - sajma cvijeća i kulinarstva "Gastroflora" grada Garešnice, 5. 5. 2018. u 11 sati. 

U lijepo ukrašenom ambijentu našeg gradskog parka kraj Hrvatskog doma u Garešnici,  nastupili su učenici na gitari: Sven Živec i Filip Dobrijević učenici I. r, Filip Đuran i Karlo Heigel učenici II. r, Nora Ponjević učenica IV. r. i Leo Milanović, učenik V. r. Program s učenicima pripremio je učitelj Slaven Bandur, gitarist.

Na harmonici su nastupile učenice Petra Radak, II. r. i Sara Gagula učenica IV. r. Program s učenicima  pripremila je prof. Romana Farkaš. 

Nastup učenika pratili su brojni posjetitelji ovog prelijepog sajma. Zahvaljujemo direktorici Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, g. Danijeli Belak na pozivu za sudjelovanje na Gastroflori 2018. g. 

Izvjestila voditeljica GO Ivana Gereci, prof. 

                       


[OPŠIRNIJE]Zlatna plaketa na 61. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži 2018.
Administrator / datum: 4. 5. 2018. 09:18

Pjevački zbor Osnovne škole Garešnica je na 61. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži 2018. održane 2. i 3. 05. 2018. g. u Varaždinu, 3. 5. 2018. g. svojim nastupom osvojio zlatnu plaketu sa 90,40 bodova. Glazbene svečanosti su održane u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. 

Zlatnu plaketu su maestro prof. mentor Branko Medved i naše mlade pjevačice osvojile u  visokoj konkurenciji svih troglasnih mješovitih zborova B kategorije iz cijele Republike Hrvatske, od kojih je 12 prošlo na državnu smotru zborova.  

Zbor je otpjevao slijedeći program: "Buon giorno, mia cara" - tradicijska, "Ecco il Messia" - anonimus, "Žuna" - B. Krnić i Š. Fučić i zadana kompozicija "Moja lutka" - P. Gotovac i Z. Kolarić-Kišur uz klavirsku pratnju prof. Ivana Gereci. 

Čestitam svim pjevačicama i maestru prof. Branku Medvedu što su ponovno zablistale i dostojno predstavile našu školu i naš grad Garešnicu.  

Ovaj pobjednički program učenici i građani  moći će ćuti na koncertu "Glazbeni susreti" u srijedu,16. 05. 2018. u 19 sati u Hrvatskom domu koji organizira Glazbeni odjel OŠ Garešnica. Ulaz je slobodan. 

Izvjestila Ivana Gereci, prof. 

                 


[OPŠIRNIJE]Audiciju za prvopolaznike za šk. god. 2018./2019. Glazbenog odjela Osnovne škole Garešnica
Administrator / datum: 26. 4. 2018. 12:14

Osnovna škola Garešnica                                                                                      Glazbeni odjel

Glazbeni odjel poziva sve zainteresirane učenike od 1 - 4 razreda na 

Audiciju za prvopolaznike za šk. god. 2018./2019. koja će se održati u srijedu, 9. 05. 2018. u 16 sati u prostorijama Glazbenog odjela.

Pristupnici audiciji trebaju pripremiti 3 dječje pjesmice. Ukoliko imaju tekst ili note neka ih ponesu sa sobom. 

Pristupnici audiciji trebaju doći u pratnji roditelja kako bi ispunili obrazac za audiciju i isti potpisali. 

Pristupnici audiciji u dogovoru s roditeljima neka odluče koji bi instrument željeli učiti - gitaru, harmoniku ili klavir.   

Radujemo se vašem dolasku!

-opširnije - poziv za audiciju - prilog

Predavači Glazbenog odjela

 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi
Administrator / datum: 24. 4. 2018. 10:44

Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi


[OPŠIRNIJE]Natječaji za radna mjesta kuhar/ica i spremačica m/ž
Administrator / datum: 16. 4. 2018. 16:19

Natječaji za radna mjesta kuhar/ica i spremačica m/ž u PŠ Garešnički Brestovac.


[OPŠIRNIJE]Obavijest srednjim školama – zainteresiranima za predstavljanje upisnih programa u prvi razred u školskoj godini 2018./2019.
Administrator / datum: 12. 4. 2018. 08:26

Obavještavamo srednje škole, koje žele učenicima 8. razreda i njihovim roditeljima  predstaviti programe upisa u prvi razred školske godine 2018./2019., da to mogu učiniti:

 1. 17. travnja 2018.  na zajedničkom roditeljskom sastanku .

Predstavljanje škola počet će od 16.45 sati.

Zainteresirane škole neka se jave do 16.4.2018. na 043/531 107 kako bismo odredili redoslijed i trajanje svakog pojedinog izlaganja.

 

 1. 14. svibnja 2018. na satu razrednika prema sljedećem rasporedu:

8.a – 1. sat 8.00 - 8.45

8.b – 6. sat 12.20 - 13.05

8.c. - 4.sat 10.40 - 11.25

8.d – 5. sat11.30 -12.15

Zainteresirane škole neka se jave do 10.5 na 043/531 107 kako bismo odredili raspored i trajanje svakog pojedinog izlaganja.

Zahvaljujemo i nadamo se uspješnoj suradnji.

Slaven Marenić, ravnatelj


[OPŠIRNIJE]Školska knjižnica u PŠ Hrastovac
Administrator / datum: 26. 3. 2018. 16:09

Kako bismo unaprijedili odgojno-obrazovni proces i potaknuli stjecanje navika čitanja kod djece i mladih, u PŠ u Hrastovcu osnovali smo inicijalni knjižnični fond tako da najmlađi čitači imaju priliku u svojoj školi posuditi građu i na taj način razvijati svoje čitalačke navike uz pomoć i savjete svoje učiteljice.

Osnivanje inicijalnog fonda ne bi bilo moguće bez donacija izdavačkih kuća koje su se odazvale na naš poziv, a to su :  Alfa izdavačka kuća, Školska knjiga, Egmont, SysPrint, Naša djeca, Naklada Semafora, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Planetopija.  Financijska sredstva za držače za knjige osigurala je tvrtka Plodovi zemlje d.d. iz Garešnice.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli da se projekt osnivanja knjižnice u PŠ Hrastovac ostvari.

Maja Mišinec

        


[OPŠIRNIJE]24. smotra zborova osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije
Administrator / datum: 23. 3. 2018. 12:38

Troglasni djevojački zbor OŠ Garešnica, kategorija B, nastupio je 22. 3. 2018. g. po 24 put na 24. smotri zborova osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije. Smotra je održana u Bjelovar u Domu kulture s počekom u 11 sati.

Zbor je ponovno svojom odličnom izvedbom osvojio I. mjesto sa visokih 94,5 bodova pod vodstvom maestra prof. mentora Branka Medveda, te se s ovim visokim bodovima ( maksimalan broj bodova je 100 ) nadaju pozivu na 61. državnu smotru u Varaždinu. Svojim nastupom zbor je sa svojim dirigentom prof. mentorom Brankom Medvedom održao tradiciju kontinuiranog sudjelovanja na župnijskim smotrama, a isto tako i plasmana na državna natjecanja koja se održavaju u Varaždinu.  

U izbornom prosudbenom povjerenstvu predsjednica žirija je bila prof. savjetnica Dada Ruža,  te dva člana žirija prof. mentor Ivan Mihajlović i učiteljica glazbene kulture mentorica Zdenka  Didović.  

Zbor je imao pjevački vrlo zahtjevan program a capella (bez pratnje instrumenta), te zadana kompoziciju koja je bila uz pratnju klavira prof. Ivane Gereci. U pratnji učenika je bila i prof. Romana Farkaš. 

Osim našeg zbora na smotri su nastupili i zborovi kategorije A - Mali zbor Zlate Gjurgjenac Gavella OŠ Čazme pod vodstvom mentorice učiteljice glazbene kulture Nikoline Brajković Draguljić koji je osvojio 91 bod i Pjevački zbor III. OŠ Bjelovar pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Slavice Dvoraček, koji je osvojio 92 boda. Zborovi iz kategorije A također se nadaju pozivu na državnu smotru u Varaždinu.  Domaćin smotre  bila je I. osnovna škola Bjelovar koja je izvedbom himne otvorila smotru. Zahvaljujemo I. osnovnoj školi i njihovoj ravnateljici na toplom prijemu i odličnoj organizaciji smotre. 

Čestitam našem vrijednom maestru prof. mentoru Branku Medvedu i svim učenicama koje su svojim redovnim dolaženjem na probe i zalaganjem, te pjevačkom disciplinom ostvarile odličnu izvedbu i zaslužile ovako visoke ocjene, te našu školu i grad prezentirale na najbolji način.   

Ivana Gereci, prof. 

         


[OPŠIRNIJE]Glazbeni odjel OŠ Garešnica u Područnoj školi Kaniška Iva
Administrator / datum: 21. 3. 2018. 08:39

Učenici Glazbenog odjela OŠ Garešnica bili su u utorak, 20. 03. 2018. godine  na  gostovanju u Područnoj školi Kaniška Iva gdje su izveli prigodni glazbeni program. Program je izveden u Hrvatskom domu u Kaniškoj Ivi s početkom u 10 sati. Naziv programa je "U susret proljeću" i uključivao je uz izvedbe na instrumentima: gitari, harmonici i klaviru,  i pjesme posvećene proljeću koje smo pjevali zajedno s učenicima PŠ Kaniške Ive. 

Program su izveli učenici na gitari -  Sven Živec, I. r,  Filip Dobrijević, I. r, Filip Đuran, II. r. i Leo Milanović, V. r, na harmonici - Matej Čukman, I. r, Marija Babić, II. r, Petra Radak, II. r, Sara Gagula, IV. r, te na klaviru - Martina Miloš, I. r, Barbara Štandar, II. r, Margareta Batinić, IV. r, Zrinka Bombini, V. r. i Ema Galović, VI. r. Učenike su za izvedbe pripremili, prof. Romana Farkaš na harmonici, gitarist Slaven Bandur na gitari i na klaviru prof. Ivana Gereci. Zbor Glazbenog odjela pratili su na gitari gitarist Slaven Bandur i klaviru prof. Ivana Gereci, 

Učiteljice Andreja Kovač i Petra Diklić zajedno s učenicima su izradile prigodne poklone za naše učenike i zaželjele nam sretan "Dan sreće" koje smo svi proslavili uz zvuke pjesme "Kad si sretan". Poslije glazbene matineje svi smo posjetili školu  u koje učenici uče, koji je uređen s puno pažnje i kreativnosti kako bi učenici što lakše savladali gradivo, ali i stekli puno životnih vještina. Mame učenika ispekle su krasne kolače s kojima smo se zajedno s našim domaćinima pogostili. Zahvaljujemo mamama na kolačima, učiteljicama i učenicima na krasnom prijemu i druženju, te na pažljivom slušanju izvedbe naših učenika.  

Ovo krasno druženje ostat će nam u trajnom sjećanju i nadam se da ćemo našim zajedničkim pjevanjem dozvati toliko željeno proljeće. 

Učenici i predavači Glazbenog odjela 

           


[OPŠIRNIJE]Učenici primili priznanja
Administrator / datum: 20. 3. 2018. 13:56

Učenici 4. razreda, članovi skupine dodatnog rada u nastavi Hrvatskoga jezika, sudjelovali su u projektu Daroviti: Izgradnja i razvoj vokabulara.Nakon uspješno odrađenih modula, u trajanju od šest školskih sati , članovi skupine: Dora Jugović 4.a, Marija Babić 4.b,  Hana Čubela 4.b,  Dominik Kranjec 4.b, Tara Mađeruh 4.b, Antonio Plavšić 4.b , Magdalena Pokopac 4.b, Leona Rihter 4.b , Barbara Štandar 4.b , David Štokić 4.b i  Kristina Vusić 4.b su primili priznanja za sudjelovanje, a njihova učiteljica Vera Janeš Sušilović zahvalnicu.

    

Dejana Vitez, školska pedagoginja


[OPŠIRNIJE]Posjet Glazbenog odjela OŠ Garešnica FVS "Hrvatska žena" iz Garešnice
Administrator / datum: 15. 3. 2018. 12:51

Glazbeni odjel OŠ Garešnice je u  ponedeljak, 12. 03. 2018. posjetio folklornu vokalnu skupinu "Hrvatska žena" iz Garešnice. Voditeljica FVS "Hrvatska žena" gospođa Mira Kovač održala nam je terensku nastavu u vidu predavanja o glazbenim običajima, nošnji i izvornoj pučkoj pjesmi moslavačkog kraja. Pjevačice vokalne skupine otpjevale su nam izvorne pučke pjesme moslavačkog kraja koje vrijedno čuvaju od zaborava, te pjesme koje rado pjevaju na svojim nastupima. Članice zajedno sa svojoj voditeljicom nižu niz uspjeha na županijskim smotrama, kao i na državnim smotrama autohtonog vokalnoh izračaja  Republike Hrvatske, a i sto tako naš grad i moslavački kraj predstavljaju na brojnim nastupima u drugim sredinama. 

Učenici i predavači Glazbenog odjela su pažljivo pratili izlaganje o običajima, nošnji koja svojoj jednostavnošću i bjelinom odražava skromnost i marljivost naših težaka. Zvuk moslavačke pučke pjesme zasigurno će nam ostati u dugom sjećanju. Jedna od zadaća terenske nastave bio  je da naši mladi glazbenici čuju karakterističan zvuk moslavačkog pjevanja našega kraja i grada Garešnice. 

Zahvaljujemo svim članicama voklane skupine, a naročito njihovoj vrijednoj i predanoj voditeljici gospođi Miri Kovač na ovom lijepom glazbenom susretu.   

Učenici i predavači Glazbenog odjela

                  

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz kemije
Administrator / datum: 12. 3. 2018. 10:15

Oš Garešnica bila je domaćin županijskog natjecanja iz kemije. Sudjelovalo je 20 učenika te 10 mentora iz 10 osnovnih škola: OŠ Garešnica, I.OŠ Bjelovar, II.OŠ Bjelovar, III.OŠ Bjelovar, IV.OŠ Bjelovar, OŠ Mate Lovraka, OŠ Nova Rača, OŠ Vladimira Nazora, OŠ I.N.Jemeršića i OŠ Berek. U kategoriji učenika sedmih razreda I.mjesto osvojio je Vrebovčan Martin (IV.OŠ Bjelovar), II.mjesto Vacka Majda (OŠ Vladimira Nazora), a III.mjesto Beljan Marko (II.OŠ Bjelovar). U kategoriji učenika osmih razreda I.mjesto osvojila je Bjelić Iva (OŠ Mate Lovraka), II.mjesto Šijić Bruno (II.OŠ Bjelovar), a III.mjesto Vuglić Vedran (III.OŠ Bjelovar). Naša učenica Antonela Sertić, u kategoriji učenika sedmih razreda, osvojila je 5.mjesto.


[OPŠIRNIJE]Odličan rezultat učenika osnovne škole Garešnica na županijskom natjecanju iz geografije
Administrator / datum: 9. 3. 2018. 10:58

Već tradicionalno u Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog održano je Županijsko natjecanje iz Geografije. U kategoriji učenika osmih razreda učenika Osnovne škole Garešnica Iva Galić, učenica 8.d razreda, osvojila je prvo mjesto, a u kategoriji učenika sedmih razreda Valentino Mihalinac, učenik 7.a razreda osvojio je drugo mjesto. U kategoriji petih razreda učenik 5. a razreda Filip Đuran osvojio je četvrto, a učenik 5.b razreda Ivano Mlinac peto mjesto. Čestitamo učenicima koji su već tradicionalno ostvarili izniman rezultat, jednako tako zahvaljujemo svim učenicima koji su pristupili natjecanju na školskoj razini.

Marin Sabolović


[OPŠIRNIJE]Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred u školskoj 2018/2019. godini
Administrator / datum: 6. 3. 2018. 13:22

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred u školskoj 2018/2019. godini će biti prema sljedećem rasporedu:

1. Pedagoška provjera sposobnosti djece u  školi :

-od 15. do 27. ožujka 2018.  

-Roditelj/skrbnik dobiva pojedinačni poziv na adresu prebivališta/boravišta s točnim terminom dolaska.

 

2. Pregled kod liječnika školske medicine

-od 10. travnja do 3. svibnja 2018. u ambulanti školske medicine u Garešnici

-Roditelj/skrbnik će podatak o terminu liječničkog pregleda dobiti u školi prilikom pedagoške provjere sposobnosti djeteta.

Dejana Vitez


[OPŠIRNIJE]Danas smo i mi u ružičastom svi!
Administrator / datum: 5. 3. 2018. 14:51

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkoga nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Događaj je u Hrvatskoj pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja. 
Na Dan ružičastih majica provode se različite aktivnosti u kojima sudjeluju odgojno-obrazovne ustanove i svi oni koji žele podržati borbu protiv nasilja među vršnjacima. Sudionici nose bilo koji odjevni predmet ružičaste boje te kreiraju poruke koje govore o borbi protiv nasilja. Akciji su se priključili zainteresirani razredi zajedno sa svojim učiteljima (npr. PŠ Kaniška Iva, 1.a i 4.b razred matične škole). Dan je obilježen zanimljivim igrama, plesom, izradom likovnih uradaka i pisanjem lijepih poruka prijateljima i široj okolini.

Valentina Uzelac

 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto učitelja engleskog jezika i učitelja prirode i biologije
Administrator / datum: 19. 2. 2018. 15:26

Natječaj za radno mjesto učitelja engleskog jezika te učitelja prirode i biologije.


[OPŠIRNIJE]Projekt "Abeceda zdravlja"
Administrator / datum: 16. 2. 2018. 13:29

Ove školske godine učenici i učitelji PŠ Kapelica provode projekt Abeceda zdravlja. Jedan od ciljeva je izgraditi pozitivno stajalište prema usvajanju zdravstveno higijenskih navika i pravilnoj prehrani te važnosti redovite tjelovježbe.

U sklopu projekta 9. veljače našu školu posjetila je prof. biologije Renata Madaras koja je održala predavanje o zdravlju. Kroz zanimljivu prezentaciju profesorica je učenike potaknula na promišljanje o osobnom ponašanju kojim mogu pridonijeti očuvanju svog zdravlja. Učenici su aktivnim sudjelovanjem ponovili sve o očuvanju zdravlja. Predavanje je završilo zanimljivom igrom asocijacija. 

Učitelji PŠ Kapelice

                            

 


[OPŠIRNIJE]Pedagoška radionica za roditelje učenika 1. razreda
Administrator / datum: 16. 2. 2018. 10:07

15. veljače 2018. je u OŠ Garešnica održana pedagoška radionica za roditelje učenika/ca 1. razreda . Tema radionice je bila „Jedan problem – puno naočala“.

Cilj radionice je bio osvijestiti različitost gledanja različitih  skupina -sudionika odgojno obrazovnog procesa – učenika, roditelja i odgojno obrazovnih radnika, na isti problem.

Kroz tri vježbe , u kojima je korišten model neverbalne i verbalne komunikacije, uživljavanje u uloge drugih sudionika te stvaralaštvo i razvoj, roditelji su pokušali pronaći optimalno rješenje za sukobnu situaciju.

Nazočni roditelji  i učitelji/ce  su  aktivno i , nadasve, motivirano sudjelovali u radu.

Izrazili su želju da s ovakvim modelima edukacije nastavimo i dalje.

Dejana Vitez, školska pedagoginja

                            


[OPŠIRNIJE]Ljubavna pošta
Administrator / datum: 14. 2. 2018. 13:43

I ove godine povodom Valentinova učenici naše škole svojim su simpatijama i prijateljima poslali  čestitku ili pismo. Članovi skupine Malih knjižničara poštu su skupljali dan uoči  Valentinova, razvrstali je i podijelili po razredima na Valentinovo. Ljubavna pošta u našoj je školi aktivnost kojoj se svi vesele, a ove godine najviše pisama i čestitki dobio je 7. a razred.

Maja Mišinec


[OPŠIRNIJE]Književni susret u našoj školi
Administrator / datum: 12. 2. 2018. 13:38

U četvrtak, 8.2.2018. u našoj je školi gostovao književnik  Zlatko Krilić. Susretu  su nazočili učenici 5. i  6 . razreda. Autor je predstavio svoje romane: Zabranjena vrata, Zagonetno pismo, Veliki zavodnik na prvom sudaru, Krik i Čudnovata istina.

Susret je protekao u ugodnom raspoloženju i razgovoru. Učenici su postavljajući pitanja doznali što je autoru nadahnuće za pisanje svojih djela, kada je odlučio postati pisac, koliko je potrebno da se napiše jedna knjiga, da mu je vlastito djetinjstvo tema mnogih knjiga i još mnogo drugih stvari.

Maja Mišinec

 


[OPŠIRNIJE]DAJEM 5 ZA ZDRAVI SVIJET!
Administrator / datum: 2. 2. 2018. 10:02

Naziv je projekta kojeg provode učenici PŠ Kaniška Iva sa svojim učiteljicama. Cilj projekta je da se kroz različite školske i izvanškolske sadržaje učenici upoznaju sa zdravim načinom života, razumiju važnost redovite i zdrave prehrane, znaju imenovati namirnice koje pridonose zdravlju te da osvijeste da slatkiši nisu uvijek štetni. 
Stoga je današnja tema bila ČOKOLADA, a učenje i zornu nastavu izvodila je stručna učiteljica kuharstva i slastičarstva, majstor kuhar i majstor slastičar gospođa Danijela Crnjak Andri. Naučili smo da čokolada pospješuju rad krvožilnog sustava i smanjuju rizik od zloćudnih bolesti. Zaključili smo da dnevno ne treba previše konzumirati čokoladu, da je čokolada zdrava u umjerenim količinama te da nikako nije zamjena za dnevni obrok!

Charles Schultz :„Sve što trebate je ljubav, ali ponekad i malo čokolade neće naškoditi.“

  

  

Andreja Kovač

 


[OPŠIRNIJE]Šahovska simultanka
Administrator / datum: 1. 2. 2018. 15:57

Već tradicionalno, uz suradnju Šahovskog kluba Garešnica, ugošćujemo šahovske majstore. Danas smo imali priliku ugostiti fidemajstora Ognjena Matka koji je istovremeno odigrao 30 partija šaha protiv naših učenika. Unatoč velikoj borbi učenici su izgubili ali i dobili vrlo vrijedno iskustvo koje im je poticaj za nastavak igranja ove igre.

 

 

Krugoval Garešnica


[OPŠIRNIJE]Županijska završnica u šahu
Administrator / datum: 26. 1. 2018. 11:36

ŠŠD "Vihor" Garešnica sudjelovao je u Županijskoj završnici u šahu održanoj u utorak, 23.1.2018. godine, u Rovišću. Naša ekipa šahista osvojila je 3.mjesto. Članovi ekipe: Mihael Rančilović, 8.c, Nikola Banović, 7.b, Gabrijel Bartulac, 6.b, Danijel Račan, 5.d i voditelj Hrvoje Novačić.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radna mjesta: domar - ložač - školski majstor, učitelj/ica harmonike, učitelj/ica gitare
Administrator / datum: 22. 1. 2018. 16:45

Natječaj za radno mjesto domar - ložač - školski majstor, učitelj/ica harmonike, učitelj/ica gitare.


[OPŠIRNIJE]ANĐELI - LEPET KRILA 2017.
Administrator / datum: 22. 12. 2017. 12:58

Učenici OŠ Garešnica odlučili su ovog Božića prikupiti pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove socijalno ugrožene obitelji, pod nazivom ANĐELI - LEPET KRILA 2017. Akcija se odnosila na kupnju kalendara – jedan kalendar za jedan razredni odjel. Tijekom akcije prikupljeno je 1.730,00 kn. U akciji su sudjelovali učenici OŠ Garešnica, PŠ Kapelica, PŠ Zdenčac, PŠ Tomašica. Dokaz o uplati donacije u privitku.

„…Željeli smo biti dio njihovog osmijeha ovog Božića i pero u krilima njihovih anđela..."

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Promicanje zdravih stilova života
Administrator / datum: 20. 12. 2017. 19:02

Tijekom studenog i prosinca, u našoj školi su se održavala natjecanja u odbojci učenika osmih razreda u sklopu Školskog preventivnog programa. Razredi su bili podijeljeni, tako da je sveukupno sudjelovalo osam odbojkaških skupina. 15. prosinca 2017. je održano finale natjecanja u kojem su se natjecale skupine C1 i A2. U napetoj utakmici sa odličnim sposobnostima i vještinama obje skupine igrača, pobijedili su učenici skupine A2. Čestitamo pobjednicima, zahvaljujemo osmašima na sudjelovanju, učiteljima TZK na pripremama i suđenju te svima drugima koji su omogućili provedbu natjecanja.

Valentina Uzelac


[OPŠIRNIJE]Božićni koncert Glazbenog odjela Osnovne škole Garešnica
Administrator / datum: 20. 12. 2017. 13:48

Osnovna škola Garešnica
Glazbeni odjel

Glazbeni odjel OŠ Garešnice održao je u utorak, 19. 12. 2017. g. u Hrvatskom domu u Garešnici već tradicionalno poznat Božićni koncert. Na koncertu su nastupili učenici iz gitare, harmonike i klavira. Naročite simpatije su dobili mladi harmonikaški svirajući u  duetima i tercetima,  te mali zbor Glazbenog odjela koji je otpjevao poznate hrvatske božićne pjesme.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić i Novu 2018. godinu! 

Učenici i predavači Glazbenog odjela


[OPŠIRNIJE]Obavijest o odabiru ponuditelja za višednevnu izvanučioničku nastavu (školu u prirodi) prema ponudi br.2
Administrator / datum: 14. 12. 2017. 18:36

Odluka o odabiru ponuditelja.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o odabiru ponuditelja za višednevnu izvanučioničku nastavu (školu u prirodi) prema ponudi br.1
Administrator / datum: 8. 12. 2017. 13:11

Odluka o odabiru ponuditelja.


[OPŠIRNIJE]Osnovni CAP (Child Assault Prevention) program
Administrator / datum: 6. 12. 2017. 17:08

Po drugi puta u našoj školi je proveden osnovni CAP (Child Assault Prevention) program, najcjelovitiji i najučinkovitiji međunarodni preventivni program protiv zlostavljanja djece. Proveli smo ga uz podršku Udruge roditelja Korak po korak, koja je još 1999. godine uspostavila suradnju s ICAP-om (The International Center for Assault Prevention) i omogućila provođenje programa u Hrvatskoj. Program je odobren je od strane MZOS-a i AZOO 2009. godine.  Provedba je uključivala predavanje i podjelu edukativnih materijala roditeljima učenika drugih razreda 14.11., te radionice za učenike drugih razreda matične i područnih škola 21.11. Učenici su bili podijeljeni u dvije skupine i u svakoj skupini su tri educirana CAP pomagača vodili radionicu. Radionice su se sastojale od tri igrokaza koji prikazuju sprječavanje napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe. Nakon radionice su održani individualni razgovori sa svakim učenikom. Dok su čekali prijevoz, učenici su izrađivali radove vezane uz CAP program. Program je evaluiran anketnim upitnicima koje su ispunili roditelji, učenici i učitelji. Roditelji su predavanje ocijenili ocjenom 4.77., a učenici su naveli da su se osjećali dobro na satu, da su puno naučili i da im se radionica jako svidjela.

Valetina Uzelac

  


[OPŠIRNIJE]Obavijest o odabranim ponudama za provedbu raspisanog Javnog poziva za izvanučioničku nastavu
Administrator / datum: 4. 12. 2017. 16:17

Obavijest o odabranim ponudama za provedbu raspisanog Javnog poziva za izvanučioničku nastavu - Škola u prirodi br.2


[OPŠIRNIJE]Obavijest o odabranim ponudama za provedbu raspisanog Javnog poziva za izvanučioničku nastavu
Administrator / datum: 30. 11. 2017. 10:40

Obavijest o odabranim ponudama  za provedbu raspisanog Javnog poziva za izvanučioničku nastavu –Škola u prirodi br1.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Administrator / datum: 17. 11. 2017. 21:25

Dana 17. studenog 2017. obilježen je u Osnovnoj školi Garešnica Dan sjećanja na Vukovar. Postavljena je mala izložba u holu škole te su predsjednici razreda zapalili svijeće pred spomenikom poginulim garešničkim braniteljima.

            


[OPŠIRNIJE]Poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave
Administrator / datum: 9. 11. 2017. 08:45

Poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.


[OPŠIRNIJE]Povlačenje poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave
Administrator / datum: 2. 11. 2017. 11:04

Odluka o povlačenju Poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.


[OPŠIRNIJE]Modelari raketne tehnike na Smotri „HARS 2017“
Administrator / datum: 30. 10. 2017. 09:54

Modelari raketne tehnike Osnovne škole Garešnica sudjelovali su na Smotri raketne tehnike „HARS 2017“ koja je održana u Garešnici, na poljima OPG-a Prodanić 21.10.2017. Riječ je o manifestaciji koju održava Hrvatski astronautički i raketni savez, a cilj joj je povezivanje, razmjena iskustava i demonstracija tehnologije između raketnih modelara. Smotra je međunarodnog karaktera tako da su osim brojnih raketnih modelara iz Hrvatske, posebni gosti bili iz Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Učenici OŠ Garešnica, nastupili su u dijelu otvorenja Smotre te lansirali 15 modela raketa. Svi sudionici su ostavili pozitivne komentare na naše mlade raketaše jer je to jedan od dobrih puteva ka nekom od tehničkih zanimanja ili nastavka školovanja.

 


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Natječaji za radna mjesta
Administrator / datum: 19. 10. 2017. 10:38

Natječaj za radno mjesto učitelja/ice biologije, engleskog jezika, geografije, informatike, razredne nastave, tjelesne i zdravstvene kulture.


[OPŠIRNIJE]Kravata od Hrvata
Administrator / datum: 16. 10. 2017. 15:25

Projekt „Kravata od Hrvata“

U OŠ Garešnica se tijekom rujna i listopada provodio projekt „Kravata od Hrvata.“ Naziv projekta potekao je  od naslova Ode kravati, koja je nastala kao dio ovog projekta. Cilj projekta je bio kroz simboliku kravate predstaviti ovogodišnji školski kurikulum, a zadaci su bili: upoznavanje povijesti i značenja kravate te put geografskog širenja od Hrvatske diljem svijeta, upoznavanje kravate kao simbola Europe, znaka temeljnih ljudskih vrijednosti te simbola elegancije, uglađenosti i kultiviranosti, osvještavanje nacionalne pripadnosti kao i pripadnosti skupini, bogatstvo i tolerancija u različitosti te spoznaja o tome zašto je Zagreb svjetska prijestolnica kravate i zašto je utemeljen Dan kravate.  

Aktivnosti su bile sljedeće:

 1. Budući da u školi ima puno razreda i puno interesnih skupina, a  svaka od skupina je posebna i drugačija, jedinstvena na svoj način, odlučili smo da baš svaka skupina ima svoju kravatu, u boji i sa simbolom kojeg sama odabere. Na taj smo način radili u razrednim odjelima 5.-8. razreda. Tako su nastale kravate skupina izvannastavnih aktivnosti i skupina dodatnog rada te Glazbenog odjela, ukupno 26 različitih modela kravata. Učenici i/ili učitelji koji nisu članovi ili voditelji neke od interesnih skupina imali su tzv. univerzalnu kravatu, koja simbolički znači koheziju i povezanost svih u zajednici različitosti.
 2. Razredni odjeli 1.-4. razreda su izrađivali kravate na temu: kakvu kravatu bi nosio lik iz njihove omiljene priče, crtića i sl.  pa je tako nastalo 14 modela kravata.
 3. Saznali smo okom kamere koliko građani Garešnice znaju o povijesti kravate i o tome snimili film.
 4. Skupina povjesničara je napravila prilog o povijesti kravate, a skupina geografa plakat na temu geografskog širenja kravate diljem planeta Zemlja.
 5. Sponzor je za nas izradio instalaciju kravate u bojama grada Garešnica koju smo simbolično 18. listopada podigli na pročelje Škole. (Kretex d.o.o)
 6. Na Dan kravate svi učenici, učitelji i ostali djelatnici u MŠ i tri područne škole su nosili svoju tematsku kravatu (ukupno oko 5o učitelja i oko 600 učenika)
 7. Završni program smo imali upravo na Dan kravate koji je, kao kolaž različitih novinarskih formi, predstavio sve naše aktivnosti u ovom projektu. Program i projekt su završili malom modnom revijom u kojoj su manekeni (predstavnici skupina i razrednih odjela) prošetali modnom pistom noseći kravatu o čijoj boji i simbolu je izvještavao spiker.
 8. U realizaciji projekta nas je podržala Academia Cravatica.

Dejana Vitez

   


[OPŠIRNIJE]Dan kruha i zahvalnosti
Administrator / datum: 16. 10. 2017. 15:10

Kao i svake godine, u OŠ Garešnica 13. listopada 2017., svi učenici i nastavnici matične škole, sudjelovali su u obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti. U vrijeme zahvalnosti za plodove zemlje, ne treba zaboraviti da i u školi sazrijevaju mnogi plodovi: znanje, prijateljstvo, odrastanje, odgovornost, …
Svečanosti je prisustvovao garešnički župnik vlč. Josip Vavrik koji je održao prigodan govor i blagoslovio plodove zemlje i kruh koji su potom učenici zajedno blagovali.

vjeroučiteljice

  

                        


[OPŠIRNIJE]1. Otvoreno prvenstvo Slavonije-Vinkovci
Administrator / datum: 9. 10. 2017. 09:48

Modelari raketne tehnike Osnovne škole Garešnica sudjelovali su na 1. Otvorenom prvenstvu Slavonije u Vinkovcima, 30.9.2017. Natjecanje se održalo u dvije kategorije; rakete s padobranom i rakete s trakom. Na natjecanju su sudjelovale dvije tročlane ekipe i ostvarile odlične rezultate. Nika Rostoher, Andrea Štimac, Tomislav Đuričić – 2. mjesto u kategoriji traka. Sarra Dobrijević, Antonela Rijetković, Mario Žgela – 3. mjesto u kategoriji padobran. Učenica Nika Rostoher osvojila je 1. mjesto u kategoriji raketa s trakom.

                     


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto učitelja razredne nastave
Administrator / datum: 27. 9. 2017. 16:13

Natječaj za radno mjesto učitelja razredne nastave


[OPŠIRNIJE]Moja prva knjiga
Administrator / datum: 18. 9. 2017. 16:11

Završna svečanost natječaja Moja prva knjiga na kojem su sudjelovali učenici naše škole održat će se 28.9.2017. u u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa, Trg. sv. Jurja 3 u Duga Resi  s početkom u 17:00. Pozivnica je dostupna klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Početak nastavne godine 2017.-2018.
Administrator / datum: 31. 8. 2017. 12:35

GLAZBENI ODJEL
OSNOVNE ŠKOLE GAREŠNICA

POČETAK ŠK. GOD. 2017./ 2018.

Nastava u Glazbenom odjelu počinje u

PONEDJELJAK, 4. 9. 2017. u 10 SATI.

Svi učenici Glazbenog odjela neka dođu u 10 sati sa rasporedima iz Osnovne škole i pisaćim priborom kako bi dobili rapored sati iz solfeggia i instrumenta.

Predavači Glazbenog odjela


[OPŠIRNIJE]Natječaji za radna mjesta
Administrator / datum: 29. 8. 2017. 18:05

Natječaji za radna mjesta: učitelj harmonike, učitelj gitare, domar-ložač-školski majstor.


[OPŠIRNIJE]Početak nastavne godine 2017.-2018.
Administrator / datum: 29. 8. 2017. 09:54

Nastavna godina počinje u pondjeljak, 4.rujna 2017.godine prema sljedećem rasporedu:

Matična škola

5. - 8. razreda u 08.00 sati

2. - 4. razreda u 11.30 sati

1. razred u 11 sati u holu prvog kata škole

 

I.polugodiše: od 4.rujna 2017. do 22. prosinca 2017.

II.polugodište: od 15.siječnja 2018. do 15.lipnja 2018.

Zimski odmor učenika: od 27.prosinca 2017. do 12.siječnja 2018.

Proljetni odmor učenika: od 29.ožujka 2018. do 6.travnja 2018.

Ljetni odmor učenika: od 18.lipnja 2018. do 31.kolovoza 2018.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto pomoćnika u nastavi
Administrator / datum: 28. 8. 2017. 13:46

Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Objava konačnih ljestvica poretka
Administrator / datum: 12. 7. 2017. 15:37

Kao što je najavljeno Odlukom o upisima, 13. srpnja 2017. godine u 12:00 sati ljestvice poretka postat će konačne. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. 

Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici "Moj odabir") koju će, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 19. srpnja, a srednja škola zaprimljene dokumente treba označiti u sustavu. 
Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici. Nakon 12:00 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ "Da", a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana stajat će " -". Kandidati koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije, navedeno mogu provjeriti na svom sučelju na kartici Moji rezultati/Detaljno.

Potrebne dokumente dostavite srednjoj školi u razdoblju od 13. do 19. srpnja 2017. godine. Samo kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta. U jesenskome upisnom roku bit će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena. Slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata od 21. srpnja 2017. Na kartici "Moj odabir" dostupna je za preuzimanje i Potvrda o stečenom pravu upisa koja se koristi za upis u učeničke domove i slične svrhe.

VAŽNO: Napominjemo da srednje škole same određuju točne datume i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja (13.-19. srpnja) i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole.

-www.upisi.hr


[OPŠIRNIJE]Sufinanciranje nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih škola
Administrator / datum: 10. 7. 2017. 09:03

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i članka 51. Statuta Grada Garešnica, Gradonačelnik Grada Garešnica dana 04. srpnja 2017. godine donio je Odluku o sufinanciranju nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Garešnice, za školsku godinu 2017/2018.

Način i postupak ostvarenja novčane potpore kao i samu Odluku o sufinanciranju možete preuzeti ovdje.

Zahtjev za ostvarenje novčane potpore možete preuzeti ovdje.

Izjavu o članovima zajedničkog kućanstva možete preuzeti ovdje.

Roditelji će potvrdu škole o upisu (da se prvi put upisuje razred) moći podići u školi kod razrednika od 11. rujna 2017. godine.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Istječe rok za prijavu obrazovnih programa u ljetnom upisnom roku
Administrator / datum: 7. 7. 2017. 12:02

 

U ponedjeljak, 10. srpnja 2017. u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka razrednicima osnovnih škola biti omogućen ispis prijavnica za učenike njihovih razreda. Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku do 12. srpnja 2017. godine u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu. U OŠ Garešnici prijavnice se potpisuju u utorak 11.7 od 08:00 do 12:00 sati.

VAŽNO! Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. 

Učenici koji su ostvarili pravo izravnog upisa kao učenici s teškoćama u razvoju na rangiranju koje je završeno 23. lipnja 2017. NE potpisuju prijavnice u osnovnoj školi (jer su svoju prijavu potpisali u uredu državne uprave). 

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. 

Molimo učenike da detaljno provjere prijave programa, minimalne bodovne pragove škola i realno postave svoje prioritete.

-www.upisi.hr

 


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole - Rok za podnošenje prigovora
Administrator / datum: 5. 7. 2017. 16:57

Od 6. srpnja 2017. godine, u 15:00 sati na kartici "Moji prigovori", moguće je podnositi prigovore na nedostatak ili netočnost podataka koji utječu na ljestvice poretka (rezultati natjecanja, rezultati dodatnih provjera i sl.). Podaci na kartici "Moji podaci" (ocjene iz osnovne škole, osobni podaci, adresa, ime/prezime roditelja) možete ispraviti sa svojim razrednicima.

Rok za podnošenje prigovora je 7. srpnja u 23:59 sati. Svi prigovori pristigli do navedenog roka bit će riješeni, a prigovori pristigli nakon toga roka neće biti razmatrani. Na stranici www.upisi.hr na kartici "Moji prigovori" učenici će moći vidjeti prigovore koje su uputili do 7. srpnja u 23:59 sati i odgovore na iste.

- www.upisi.hr


[OPŠIRNIJE]Prijava programa obrazovanja koji imaju raniji rok prijave
Administrator / datum: 2. 7. 2017. 09:19

U nedjelju, 2. srpnja 2017. godine, u 23:59 sati ističe rok za prijavu programa obrazovanja koji imaju raniji rok prijave zbog provođenja dodatnih provjera. Sve programe obrazovanja koji imaju raniji rok prijave učenici mogu vidjeti na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave. Molimo sve kandidate da se pridržavaju navedenog roka jer prijave tih programa nakon isteka roka neće biti moguće.

Kandidate kojima nije aktivirana prijava upućujemo da se što prije jave umjetničkim ili drugim srednjim školama koje ih trebaju aktivirati. Također, upućujemo sve kandidate da detaljno pročitaju kako se prijavljuju paralelni umjetnički programi u brošuri koja se nalazi na stranici Upisi.hr - Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše.

Provođenje dodatnih ispita i provjera će se odvijati od 3.-6. srpnja. Na kartici Moj Raspored možeš vidjeti raspored dodatnih provjera vještina i sposobnosti ako programi koje si prijavio/la provode takve provjere.

Posebna napomena: ako nakon 2. srpnja izbrišete program s ranijim rokom prijave, više nećete imati mogućnost dodavanja navedenog programa.

-www.upisi.hr
 


[OPŠIRNIJE]Početak prijava obrazovnih programa u ljetnom roku
Administrator / datum: 25. 6. 2017. 08:42

26. lipnja 2017. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana.
Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja 2017. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja 2017. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja 2017. godine.
Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa što je detaljno opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!

Korisničke upute za rad u sustavu NISpuSŠ


[OPŠIRNIJE]Rezultati audicije Glazbenog odjela Osnovne škole Garešnica
Administrator / datum: 23. 6. 2017. 13:20

Glazbeni odjel OŠ Garešnica                                                                           Garešnica                                                                                                Kolodvorska 4 

Na osnovu rezultata  Audicije za prvopolaznike u šk. god. 2017. / 2018. održane 15. 5. 2017.  i mogućnosti upisne kvote, pravo na upis u I. razred stječu slijedeći polaznici koji su iznad crte. U slučaju da kandidati odustanu od upisa,  na red dolazi slijedeći kandidat koji je ispod crte. Upis u prvi razred Glazbenog odjela održat će se u četvrtak, 29. 6. 2017. od 9 - 11 sati u prostorijama Glazbenog odjela. Predlažemo da kandidati iznad crte dođu odmah na upis u 9 sati kako bi mogli znati da li su zainteresirani za upis u Glazbeni odjel. Na upis neka dođe odrasla osoba radi ispunjavanja obrasca UPISNICE koji će dobiti u Glazbenom odjelu. Lista rezultata dostupna klikom na opširnije.

U Garešnici, 23. 6. 2017.                                    

Predavači Glazbenog odjela i 

ravnatelj Slaven Marenić, prof. 


[OPŠIRNIJE]Raspored sati dopunskog rada
Administrator / datum: 19. 6. 2017. 14:37

Dopunski rad počinje u petak, 23.lipnja 2017. i traje do ponedjeljka, 3.srpnja 2017. Raspored održavanja možete preuzeti klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Proveden osnovni CAP program
Administrator / datum: 19. 6. 2017. 13:52

U školi je proveden osnovni CAP program, najcjelovitiji i najučinkovitiji preventivni program protiv zlostavljanja djece koji se danas primjenjuje u svijetu. Provedba je uključivala predavanje za osoblje škole 18.05,  predavanje za roditelje učenika drugih razreda 23.05. i radionice za učenike drugih razreda matične i područnih škola 8.6. Učenici su bili podijeljeni u dvije skupine i u svakoj skupini su tri CAP pomagača vodili radionicu. Radionice su se sastojale od tri igrokaza koji prikazuju sprječavanje napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe. Učenicima su se igrokazi jako svidjeli, bili su iznimno zainteresirani i aktivni te su usvojili zadane sadržaje. Nakon radionice su održani individualni razgovori sa svakim učenikom. Dok su čekali autobus, učenici su izrađivali radove vezane uz CAP program koji su zatim postavljeni na pano u školi. Sve aktivnosti su evaluirane te rezultati pokazuju da je osnovni CAP program kvalitetan, koristan i dobrodošao program u našoj školi. 

Valentina Uzelac

  


[OPŠIRNIJE]Upis djece u prvi razred osnovne škole
Administrator / datum: 16. 6. 2017. 12:02

Upis djece u 1.razred za Matičnu i Područne škole, provodit će se 20. i 21.lipnja 2017. godine (utorak i srijeda) u vremenu od 8 do 15 sati u Matičnoj školi u Garešnici.


[OPŠIRNIJE]Završetak školske 2016./2017. godine
Administrator / datum: 14. 6. 2017. 14:34

Raspored planiranih aktivnosti

ZAVRŠETAK REDOVITE NASTAVE

- srijeda, 14.lipnja 2017.godine

DODJELA SVJEDODŽBI 

- 5.srpnja 2017.godine

- u 9.00 sati učenicima od 5.-8.razreda

- u 10.00 sati učenicima od 1.-4.razreda

DOPUNSKI RAD

Za učenike koji na kraju nastavne godine imaju ocjenu nedovoljan (1) iz najviše dva nastavna predmeta, će biti organiziran dopunski rad kojeg je učenik obvezan pohađati.

Dopunski rad traje od 23.lipnja do 3.srpnja 2017. godine

Raspored dopunskog rada će biti oglašen na oglasnoj ploči za učenike i internetskim stranicama škole najkasnije do 21.lipnja 2017.godine.

PRIGOVOR NA ZAKLJUČNU OCJENU

Učenik/roditelj, koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta, ima pravo u roku od dva dana od završetka nastavne godine podnijeti zahtjev Učiteljskom vijeću radi polaganja ispita pred povjerenstvom. 

Obrazac zahtjeva nalazi se na internetskim stranicama škole i u Tajništvu.

Učenicima 8.razreda svakako želim uspješan nastavak obrazovanja u srednjoj školi. Svim učenicima želim da na kraju godine ostvare željen školski uspjeh i potom provedu ugodne i korisne školske praznike.

R A V N A T E LJ

Slaven Marenić, prof


[OPŠIRNIJE]Škola u prirodi
Administrator / datum: 6. 6. 2017. 11:36

Škola u prirodi je stručno organizirana nastava u prirodi, na terenu kojoj prethode razne pripreme. Djeca uče promatrajući ,uočavajući, opisujući promjene u prirodi. Ovakav oblik rada ima velike prednosti u odnosu na klasičnu svakodnevnu nastavu. I ne samo iz obrazovnih razloga, ovakav zajednički boravak u skupini vršnjaka može se smatrati malom “životnom školom” za svako dijete. Ove školske godine u Školi u prirodi ukupno je sudjelovao 91 učenik u pratnji sa 7 voditelja: 20 učenika 4.a razrednog odjela  i učiteljica Ružica Matanić, 25 učenika 4.b razrednog odjela, učiteljica Marija Vitez  i asistentica u nastavi Tihana, Keser, 6 učenika PŠ Veliki Pašijan i učiteljica Dušanka Dozet,     6 učenika PŠ Hrastovac i učiteljica Andreja Kovač, 10 učenika PŠ Kaniška Iva i učiteljica Andreja Kovač, 12 učenika PŠ Garešnički Brestovac i učitelj Davorin Agatić  i 12 učenika PŠ Kapelica i učiteljica Romina Jakopan Marković. 

Izvrsni vodiči Tea i Zdravko, udobni autobusi i ljubazni vozači te dobro organizirani animatori i učitelji plivanja Hana i Filip svojim pruženim uslugama, sukladno ugovorenom , učinili su ovaj oblik nastave iznimno stručnim i zanimljivim . Zadnja destinacija za razgled bila je Aquatika u Karlovcu. Tamo nas je dočekala gospođa Ivančica Rubido i počastila slatkišima. Prenijela je još jednom Jakovljevu poruku: " VI STE CIJELO VRIJEME TU U MOM SRCU I KAD SE TOGA SJETIM PREKO SVEGA ZLA ŠTO ME PRIJEČI DO CILJA JA PRELETIM"

Učitelji pratitelji: Davorin Agatić , Dušanka Dozet, Romina Jakopan Marković, Tihana Keser, Andreja Kovač  i Ružica  Matanić. Učitelj voditelj: Marija Vitez   

Andreja Kovač 

   

                                                             

 


[OPŠIRNIJE]Plenarni roditeljski sastanak za roditelje učenika osmih razreda
Administrator / datum: 29. 5. 2017. 10:47

U utorak, 30.svibnja, u 16.15 održat će se roditeljski sastanak roditelja učenika osmih razreda. Tema sastanka je e-upisi (Upisi u srednje škole za šk.g.2017./2018.)


[OPŠIRNIJE]Dan škole
Administrator / datum: 29. 5. 2017. 10:04

U petak, 26.svibnja, OŠ Garešnica proslavila je svoj Dan škole. U jutarnjim terminima odigravala su se razna sportska natjecanja učenika, a poslijepodne je bila svečana sjednica na kojoj smo se prisjetili svih postignuća naših učenika u ovoj školskoj godini. Prethodno Danu škole, učenici su u četvrtak, 25.svibnja, predstavili raznorazne igrokaze, recitacije te plesne skupine u Hrvatskom domu. Na inicijativu učiteljice Andreje Kovač, učenici viših razreda, ali i nekih nižih kupili su majice humanitarne udruge Jak kao Jakov. Ukupno 399 majica u vrijednosti 14.760,00. U ovoj hvalevrijednoj akciji sudjelovali su:
Učenici PŠ Kaniška Iva i njihove učiteljice Andreja Kovač i Petra Diklić, učenici 4. razreda PŠ Garešnički Brestovac i učitelj Davorin Agatić, učenici 4. razreda PŠ Kapelica i učiteljica Romina Jakopan Marković, učenici 4. razreda PŠ Hrastovac i učiteljica Slavica Jurić, učenici 3.a OŠ Garešnice i njihova učiteljica Dubravka Panić te učenici 3.b OŠ Garešnice i njihova učiteljica Vera Janeš Sušilović. Od učenika predmetne nastave sudjelovali su slijedeći razredi: 5.a i razrednica Slavica Hasanac, 5.b i razrednica Ivana Biškup Mihalinec, 5.c i razrednica Martina Kučinić, 5.d i razrednica Iva Sofka, 6.a i razrednica Lovorka Gereci, 6.b i razrednica Marija Đuran, 6.c i razrednica Ana Keč, 7.a i razrednica Ivana Čuka, 7.b i razrednica Daniela Vujčić, 7.c i razrednica Martina Tutić, 7.d i razrednica Zrinka Opalički, 8.a i razrednik Marin Sabolović, 8.b i razrednica Nikolina Keleman. Udruga Jak kao Jakov - web stranica, facebook stranica

     


[OPŠIRNIJE]Objavljene su publikacije "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018."
Administrator / datum: 29. 5. 2017. 09:33

Publikacije su dostupne na mrežnim stranicama NISpuSŠ-a na www.upisi.hr.

U srijedu 31.svibnja istječe rok za prijavu u razredne odjele za sportaše.

Publikacije možete pregledati ovdje:

Redovni učenici, Učenici s teškoćama u razvoju, Umjetnički programi i odjeli za sportaše.


[OPŠIRNIJE]Upis djece u prvi razred osnovne škole
Administrator / datum: 29. 5. 2017. 09:31

Upis djece u 1.razred za Matičnu i Područne škole, provodit će se 20. i 21.lipnja 2017. godine (utorak i srijeda) u vremenu od 8 do 15 sati u Matičnoj školi u Garešnici.


[OPŠIRNIJE]Počinju prijave učenika osmih razreda u sustav NiSpuSŠ
Administrator / datum: 24. 5. 2017. 20:22

Od sutra, 25.5.2017. učenici osmih razreda nakon 12.00 sati mogu se prijaviti u sustav prijava i upisa u srednje škole na www.upisi.hr

Molimo sve učenike i roditelje da pažljivo prate sve obavjesti te pročitaju korisničke upute , posebno prilikom prve prijave.

Prijave obrazovnih programa bit će moguće od ponedjeljka, 26.6.2017.

Kandidati, koji se žele upisati u razredne odjele za sportaše, trebaju u razdoblju od 25. do 31. svibnja 2017. godine u sustavu odabrati sport kojim se bave, navesti ime kluba i mjesto u kojem se klub nalazi kako bi se mogao provesti daljnji postupak njihovog rangiranja koji će provesti nacionalni sportski savezi.Obrazovne programe. koji se odnose na razredne odjele za sportaše, isključivo prijavljuju kandidati sportaši koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program.

Prijava kandidata s teškoćama u razvoju započinje ranije te od 25.svibnja do 9.lipnja ti kandidati trebaju se javiti uredima državne uprave u županiji te iskazati svoj odabir liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe.


[OPŠIRNIJE]Godišnji koncert Glazbenog odjela OŠ Garešnice
Administrator / datum: 24. 5. 2017. 09:29

U svečanom tjednu kada naša škola slavi svoj dan, Glazbeni odjel OŠ Garešnice je u utorak, 23. 05. 2017. u 19 sati održao "Godišnji koncert". Učenici našeg odjela izveli su sadržajan i zahtijevan program koji je razgalio srca roditelja i cijenjenih posjetitelja.Na kraju koncerta ravnatelj naše škole prof. Slaven Marenić je proglasio najučenika Glazbenog odjela šk. god. 2016. / 2017, te mu uručio prigodan poklon. 
Najučenikom je proglašen učenik Roman Mihalić, 6. r. klavir,  koji je svojom repertoarom i izvedbom još jednom pokazao pijanističko umijeće. Odlični u izvedbama su bili i ostali učenici na gitari, harmonici i klaviru što pokazuje da Glazbeni odjel ima svjetlu budućnost.

Ivana Gereci, prof.  


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole
Administrator / datum: 23. 5. 2017. 12:43

Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. zajedno s dokumentom Struktura razrednih odjela i broj učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2017./2018. U odluci možete pregledati vremenik upisnih rokova. Odluka je dostupna ovdje.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole
Administrator / datum: 22. 5. 2017. 17:10

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u prvi razred srednje škole

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole


[OPŠIRNIJE]Godišnji koncert Glazbenog odjela OŠ Garešnice
Administrator / datum: 18. 5. 2017. 09:01

Glazbeni odjel OŠ Garešnica, tradicionalno organizira "Godišnjiu koncert" u Hrvatskom domu u Garešnici u utorak, 23.05.2017.g. u 19 sati. Ulaz je slobodan. Na koncertu će učenici naše škole izvesti kompozicije koje su vrijedno vježbali tokom školske godine, i predstaviti svoj rad na instrumentima klaviru, harmonici i gitari.

Pozivamo svu djecu, učenike, učitelje i građane grada Garešnice na koncert. Radujemo se vašem dolasku.

Učenici i predavači Glazbenog odjela


[OPŠIRNIJE]Gost u razredu - Filip Martinić
Administrator / datum: 16. 5. 2017. 11:59

9. svibnja 2017., gost trećih razreda Osnovne škole Garešnica bio je Filip Martinić, učenik Srednje baletne škole - odjel narodni plesovi i pjesme u Zagrebu. Povod poziva bila je tradicijska pjesma. Na zanimljiv i djeci pristupačan način Filip je pokazao kako se pjeva u različitim zavičajnim područjima, te tako potvrdio stručnost u budućem zvanju te spremnost  prenošenja na mlađe. Puno uspjeha u radu i veliko hvala na volji i uloženom trudu žele učenici i učiteljice Vera Janeš Sušilović i Dubravka Panić.

      


[OPŠIRNIJE]Audicija za prvopolaznike u OŠ Garešnica Glazbeni odjel
Administrator / datum: 12. 5. 2017. 09:41

Glazbeni odjel OŠ Garešnica održat će u ponedjeljak, 15. 05. 2017. u 16 sati Audiciju za prvopolaznike u glazbenu školu. Audicija će se održati u prostorijama Glazbenog odjela - desno krilo OŠ Garešnice. Na audiciji se ispituju elementarni sluh i osjećaj za ritam, a polaznici neka pripreme i 3 dječje pjesmice. Instrumenti koje mogu upisati su: harmonika, gitara i klavir. Kandidati neka dođu u pratnji odrasle osobe kako bi mogli ispuniti sve potrebite podatke za pristup audiciji.

Predavači Glazbenog odjela


[OPŠIRNIJE]Glazbeni susreti
Administrator / datum: 12. 5. 2017. 09:18

Glazbeni odjel OŠ Garešnice je zajedno s gostima OGŠ Pakrac iz Pakraca,
10. svibnja 2017. godine održao zajednički koncert "Glazbeni susreti" u Hrvatskom domu.
Projekt "Glazbeni susreti" je održan već drugu godinu u našem gradu, a cilj nam je upoznati druge mlade glazbenike, i s drugim gradovima ostvariti obrazovnu i kulturnu suradnju.
Tako smo ove godine imali prilike upoznati harmonikaše, klaviriste, flautiste, violinistu i tamburaše OGŠ Pakrac, te njihove profesore.

Koncert je bio lijepo posjećen i primljen od publike. Zahvaljujemo OGŠ Pakrac na gostovanju i uspješnoj suradnji.
Na koncertu je pjevao Troglasni dječji zbor OŠ Garešnica koji je na 60. državnom natjecanju u Varaždinu osvojio srebrnu medalju sa 85,40 bodova. Čestitamo učenicima i njihovom dirigentu prof. Branku Medvedu.

prof.Ivana Gereci

  


[OPŠIRNIJE]Znanjem u Europi
Administrator / datum: 11. 5. 2017. 10:05

Znanjem u Europi jedan je školski dan u kojem se naši učenici natječu u znanju. Kao i prošlih godina, projektni dan posvećen je zemljama članicama Europske unije. Razredni odjeli, podijeljeni u dvije skupine (ukupno 30), obilaze sedam postaja – europskih gradova u kojima ih čekaju zadaci iz različitih nastavnih predmeta. Nakon obilaska svih sedam postaja, bodovi se zbrajaju i proglašava pobjednik.

Pobjednici petih razreda su učenici prve skupine 5.a razreda sa 47 svojenih bodova, pobjednici šestih su učenici druge skupine 6.b razreda sa 48,1 bodova, pobjednici sedmih su učenici druge skupine 7.d razreda sa 46 bodova i pobjednici osmih razreda su učenici prve skupine 8.a razreda sa 52,5 osvojenih bodova. Čestitamo pobjednicima.

  


[OPŠIRNIJE]Završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Administrator / datum: 5. 5. 2017. 09:42

ŠSD Vihor OŠ Garešnice osvojio je 3.mjesto na državnom prvenstvu školskih sportskih društava u Poreču 26., 27. i 28.travnja 2017.godine. Čestitamo djevojčicama te voditelju, prof. Matiji Baotiću. Detalje pogledajte na web stranici skolski-sport.hr

          

Voditelj: Matija Baotić. Sastav:Leonarda Bengez, Katja Cupek, Greta Greidl, Ramona Jakšić, Lana Križanović, Lucija Lacković, Patricia Santo, Tamara Santo, Maja Štimac, Gabriela Šukman, Patricija Udovčić, Lucija Milinković, Margareta Batinić, Patricija Komugović.

 


[OPŠIRNIJE]Podijeli radost čitanja
Administrator / datum: 18. 4. 2017. 08:37

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige OŠ Garešnica 24. travnja 2017. organizira akciju prikupljanja knjiga za školsku knjižnicu pod nazivom 

 

 „Podijeli radost čitanja – daruj knjigu  školskoj knjižnici“

 

Pozivamo Vas  da se dana 24. travnja 2017. godine odazovete akciji darivanja knjiga i u prostor školske knjižnice u prizemlju Osnove škole donesete knjige koje želite darovati.

Najtraženiji su lektirni naslovi, ali i oni koji nisu na popisu lektire,  sve knjige su dobrodošle. Mogu ih darovati učenici, mame, tate, bake, djedovi, rodbina i prijatelji, pa stoga ponesite očuvane knjige koje ste pročitali ili prerasli.

Knjige možete predati knjižničarki u prostoru školske knjižnice u prizemlju Osnovne škole Garešnica  od 9 – 14 sati.

Radujemo se Vašem dolasku !


[OPŠIRNIJE]Održan seminar Osnovnog CAP programa prevencije zlostavljanja djece
Administrator / datum: 10. 4. 2017. 17:13

U Osnovnoj školi Garešnica u Garešnici, 24. i 25. ožujka 2017., održan je seminar za primjenu Osnovnog CAP programa prevencije  zlostavljanja djece.

Voditeljice seminara bile su Sanja Brajković, psihologinja i Dijana Toljanić, socijalna pedagoginja. Sudionici su bili učitelji i stručni suradnici iz nekoliko županija. Sudionici su upoznati s ciljevima i zadacima seminara i samog CAP programa, s filozofijom Cap-a , prikazom CAP mreže te organizacijom provedbe . Također su svi sudionici prošli kroz predavanja za odrasle. Trenerice su zatim demonstrirale igrokaze za djecu koje su onda sudionici uvježbavali .

Na seminaru su se svi sudionici uspješno i kvalitetno radili i družili se .   

Što je CAP?

CAP je najcjelovitiji i najučinkovitiji preventivni program protiv zlostavljanja djece koji se danas primjenjuje u svijetu. UDRUGA RODITELJA “KORAK PO KORAK” uspostavila je 1999. godine suradnju s ICAP-om i omogućila provođenje programa u Hrvatskoj. Provedba CAP programa uključuje:  predavanje za osoblje škole, predavanje za roditelje,radionice za djecu i  vrijeme za razgovor s djecom nakon radionice.

Na 3. danu seminara, održanom 7. 4. 2017. , timovi s  novim CAP pomagačima koji su nastali na  1. i 2. danu seminara demonstrirali su uvježbanost radionica za djecu, raspravljali o eventualnim nejasnoćama i dilemama i na kraju potpisali izjave o suradnji. S obzirom da u našoj školi sada imamo dva takva osposobljena tima očekivati je da će uskoro započeti sa daljnjim aktivnostima. 

Draženka Bajan

     

(slike preuzete s facebook stranice Udruga roditelja Korak po korak)

Više o CAP programu: web stranica, facebook stranica


[OPŠIRNIJE]Lutkari u Bjelovarskom kazalištu
Administrator / datum: 23. 3. 2017. 09:24

U povodu Svjetskog dana lutkarstva, učenici lutkarske skupine PŠ Kapelica, sudjelovali su 19.3.2017. u Bjelovarskom kazalištu na Lutkarskom kolažu 2  – susretima lutkarskih skupina osnovnih škola. Cilj ovakvog okupljanja je popularizacija lutkarskog medija na našem području koje je kao scenski izraz prilično težak i zahtjevan. Mi smo se vrlo uspješno predstavili prikazom basne Lav i miš. Sudjelovali su i učenici: ČOŠ J.A.Komenskog , Daruvar, OŠ Nova Rača, III.OŠ Bjelovar, I. OŠ Bjelovar i OŠ  Vladimir Nazor, Križevci. Susret je protekao u veselom ozračju pred punim gledalištem , a voditelji skupina imali su priliku čuti stručno mišljenje   profesionalnih lutkara o svakoj predstavi. Više na bjkazalište.hr


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj
Administrator / datum: 14. 3. 2017. 13:26

Naša škola sudjeluje u projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“. Projekt je sufinanciran iz EU programa IPA 2012 i od strane Ureda za udruge Vlade RH, a u projektu smo radili s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj Zamah. U sklopu projekta smo proveli akciju   ŠTO VIŠE DARUJEMO , BOGATIJI SMO.

   Cilj te akcije bio je: darivanje starijih i nemoćnih osoba krušnim proizvodima, osoba slabijeg materijalnog stanja iz Vukovara prikupljenim namirnicama, financijski pomoći obnovi Vodotornja u Vukovaru te darivanje prigodnog Božićnog  programa u domovima za starije i nemoćne, pomoć Humanitarnoj udruzi Jak kao Jakov. Sve planirano smo i ostvarili.

      Naša je škola provedbom akcije postala jedan od kandidata za certifikat „Škola Filantrop“koji će se u ožujku 2017. dodijeliti u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika
Administrator / datum: 13. 3. 2017. 12:36

6.ožujka 2017. održana je županijska razina najtjecanja u poznavanju hrvatskog jezika. Osnovnu školu Garešnica predstavile su učenice sedmog razreda Iva Galić i Ela Pišpek. Iva Galić osvojila je drugo mjesto, a Ela Pišpek treće mjesto. Ivi, Eli i mentorici Martini Tutić čestitamo na izvrsnim rezultatima.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike
Administrator / datum: 2. 3. 2017. 07:59

28.veljače 2017. u Češkoj osnovnoj školi Josipa Ružičke Končanica održano je Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola u matematici. Učenik 4.b razrednog odjela Kovačević Noa osvojio je 4.mjesto. Mentorica je nastavnica Marija Vitez.A učenica 8.a razreda, Edita Tukara je osvojila 3.mjesto, mentor je Tomislav Starčić.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto učitelja/ice harmonike i učitelja/ice solfeggia
Administrator / datum: 28. 2. 2017. 10:35

Natječaj za radno mjesto učitelja/ice harmonike i učitelja/ice solfeggia


[OPŠIRNIJE]Rezultati Županijskog natjecanja iz geografije
Administrator / datum: 27. 2. 2017. 10:13

Dana 23. veljače učenici 7. i 8.  razreda Osnovne škole Garešnica sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz geografije. Natjecanje je održano u Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog u Daruvaru. Iako je sama činjenica o pozivu na Županijsko natjecanje odličan i hvale vrijedan uspjeh, učenici su pokazali iznimno znanje. Na natjecanju se posebno  iskazala učenica 7.d razreda Iva Galić koja je zauzela 1. mjesto u kategoriji 7. razreda.  Učenica 8.b razreda Lucija Milinković u ukupnom poretku kojeg čini 12 učenika zauzela je 6., Patrik Kajzogaj, učenik 8.c razreda 7. mjesto, a Lucija Lacković, učenica 8.d razreda 9. mjesto. 

Marin Sabolović


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje LIDRANO
Administrator / datum: 17. 2. 2017. 15:40

U utorak 14.2.2017.u OŠ Veliko Trojstvo održano je Županijsko natjecanje Lidrano 2017. Na natjecanju je sudjelovala lutkarska skupina PŠ Kapelica sa lutkarskom predstavom Lav i miš. Čestitke  i svaka pohvala učenicama 3.razreda Mirni Juretić, Mateji Vnučec i Melani Cupek.

             


[OPŠIRNIJE]Valentinovo
Administrator / datum: 14. 2. 2017. 15:26

Radionica izrade čestitki za Valentinovo

U školskoj knjižnici 3. i 10. veljače 2017. godine održana je radionica izrade čestitki za Valentinovo. U radionici su sudjelovali uz Male knjižničare i učenici 4., 5., i 6. razreda. Izrađene čestitke su se prodavale u predvorju škole. Sav prikupljeni novac od prodaje namijenjen je za kupnju knjiga za školsku knjižnicu.

Ljubavna pošta

Za vrijeme prodaje čestitki za Valentinovo prikupljala su se pisma učenika u sklopu Ljubavne pošte. Prikupljeno je mnoštvo pisama koja su podijeljena učenicima na Valentinovo.

 


[OPŠIRNIJE]Županijska razina natjecanja iz informatike
Administrator / datum: 13. 2. 2017. 15:20

U petak, 10.veljače u II.Osnovnoj školi Bjelovar, održalo se je županijsko natjecanje iz informatike u kategorijama Osnove informatike, Algoritmi te Razvoj softvera. Lovro Petrović, osmi razred naše škole u kategoriji Osnove informatike osvojio je 3.mjesto. Mentor: Mario Martinović.


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz hrvatskog jezika
Administrator / datum: 6. 2. 2017. 12:33

2.veljače 2017. održana je školska razina natjecanja u poznavanju hrvatskog jezika. Natjecanju su pristupili učenici sedmih i osmih razreda. Uspjehom su se istaknule učenice sedmog razreda Iva Galić i Ela Pisšpek koje su se plasirale na županijsku razinu natjecanja. Mantorica je Martina Tutić.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto pomoćnika u nastavi
Administrator / datum: 6. 2. 2017. 08:34

Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz fizike
Administrator / datum: 31. 1. 2017. 12:05

Školska razina natjecanja održana je 30.siječnja 2017. godine. U natjecanju su sudjelovali učenici osmih razreda: Edita Tukara, Davor Marenić, Luka Jurkić, Ivan Babić, Lucija Milinković, Patrik Kajzogaj i Rafael Kovač. Mentor je učitelj Saša Jakopović.


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz matematike
Administrator / datum: 30. 1. 2017. 15:01

U četvrtak, 26. siječnja 2017. godine održana je školska razina natjecanja iz matematike. Sudjelovalo je 36 učenika od četvrtog do osmog razreda. Treba istaknuti vrlo dobre rezultate učenika 4. razreda:  Noe Kovačevića, Frana Tutića i Hane Vugrinović te rezultat učenice Edite Tukare koja se natjecala u kategoriji osmih razreda. Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima. 


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz engleskog jezika
Administrator / datum: 28. 1. 2017. 12:03

Školska razina natjecanja održana je 25.siječnja 2017. godine. U natjecanju su sudjelovali učenici osmih razreda: Ana Džonlić, Iva Đurica, Gabriel Hrnjkaš, Leon Mađerić, Jakov Bilandžić, Luka Kožar, Lucija Milinković, Lovro Vitez, Karlo Štefanac, Kora Šukalj, Lucija Lacković, Patricija Rebić. Mentorice: Nikolina Keleman i Danijela Vujčić.


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz informatike
Administrator / datum: 20. 1. 2017. 13:29

U četvrtak, 19.siječnja održala se je Školska razina natjecanja iz informatike. Ukupno se je natjecalo šest učenika u kategoriji Osnove informatike: Lovro Petrović, osmi razred te Petra Stojaković, Leonarda Bengez, Mario Žgela, Aleksandra Kvrgić i Dorijan Čačić, sedmi razred. Mentor je Marijo Martinović, učitelj informatike.


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz geografije
Administrator / datum: 20. 1. 2017. 13:23

Dana 18. siječnja u Osnovnoj školi Garešnica održano je Školsko natjecanje iz geografije. Natjecanju su pristupili učenici 5., 7. i 8. razreda. Ukupno se natjecalo 10 učenika od čega pet učenika u kategoriji 5. razreda (Patrik Šinko, Margareta Batinić, Lucija Žibert, Tomislav Kranjec, Katarina Trputac) jedna učenica u 7. (Iva Galić) i četvero učenika u kategoriji 8. razreda (Lucija Milinković, Patrik Kajzogaj, Lucija Lacković, Patricija Rebić). Povjerenstvo je utvrdilo kako su svi učenici ostvarili značajne rezultate, čestitamo svim natjecateljima.

Predsjednik Školskog povjerenstva

Marin Sabolović


[OPŠIRNIJE]Raspored sati za ponedjeljak 16.siječnja 2017.godine
Administrator / datum: 13. 1. 2017. 11:39

Raspored sati za ponedjeljak, 16.1.2017.godine može se preuzeti klikom na opširnije te na postavljeni dokument.

 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto učitelja/ice geografije
Administrator / datum: 20. 12. 2016. 10:26

Natječaj za radno mjesto učitelja/ice geografije


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]2.kolo natjecanja Croatian Makers lige
Administrator MARINA PIRIA / datum: 16. 12. 2016. 13:16

U utorak, 13.12. održano je 2. kolo Croatian Makers lige u IV. OŠ Bjelovar. Na natjecanju  sudjelovali  su učenici naše škole Kristijan Martinjač, David Jovanović, Erik Začkaj i Matija Kovač pod vodstvom mentora Daria Njegovca. Natjecatelji su trebali isprogramirati robota da sam pređe stazu prateći crnu crtu. Više na linku.

  


[OPŠIRNIJE]Natječaj za radno mjesto učitelja/ice razredne nastave
Administrator / datum: 28. 11. 2016. 16:42

Natječaj za radno mjesto učitelja/ice razredne nastave


[OPŠIRNIJE]Orbit daruje osmjeh
Administrator / datum: 25. 11. 2016. 16:44

Dana 23.11.2016. održana je kampanja „Orbit daruje osmijeh“ u sklopu Školskog preventivnog programa. Pregledani su zubi učenika 1. i 2. razreda matične i područnih škola. Pregled zuba se odvijao u Zubomobilu, pokretnoj dentalnoj ambulanti koja je bila smještena na parkiralištu matične škole. Učenici su poslije pregleda dobili pohvalnicu, vrećicu s poklonima (Orbit gume za žvakanje, pasta za zube, četkica za zube, školski pribor itd.) i karton sa statusom zubala. Ispred autobusa bio je osiguran prostor za igru i likovne aktivnosti.

               


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Administrator MARINA PIRIA / datum: 18. 11. 2016. 17:53

Dana 18. studenog 2016. obilježen je u Osnovnoj školi Garešnica Dan sjećanja na Vukovar. Postavljena je mala izložba u holu škole te održan prigodni kulturno-umjetnički program u organizaciji nastavnica Marije Đuran i Ane Keč te nastavnika Branka Medveda. Nakon programa predsjednici razreda zapalili su svijeće pred spomenikom poginulim garešničkim braniteljima.

    


[OPŠIRNIJE]Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice škole
Administrator / datum: 8. 11. 2016. 12:38

Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice škole


[OPŠIRNIJE]Županijska razina Natjecanja u čitanju naglas
Administrator / datum: 7. 11. 2016. 17:03

Županijska razina Natjecanja u čitanju naglas održana je 04.11.2016. u Bjelovaru. Sudjelovalo je preko desetak natjecatelja iz mlađe i starije kategorije. Pored ocjene žirije dodjeljivala se i nagrada publike, a najviše glasova publike osvojila je naša Lucija s čitanjem Greške u našim zvijezdama. Učenici su posjetili  Narodnu knjižnice „Petar Preradović“ te prisustvovali književnom susretu s Mirom Gavranom.

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u čitanju naglas
Administrator / datum: 25. 10. 2016. 15:54

Gradska razina Natjecanja u čitanju na glas održana je 24. listopada 2016. u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici "Đuro Sudeta" u Garešnici. Na županijsku razinu plasirale su se, i predstavljat će OŠ Garešnicu: Hana Vugrinović (ment. Marija Vitez) i Lucija Lacković (ment. Ana Keč). Županijsko natjecanje održat će se 04.studenog u Bjelovaru.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Vukovar
Administrator / datum: 24. 10. 2016. 10:08

Dana 20. i 21. listopada 8. razredi Osnovne škole Garešnica u okviru terenske nastave boravili su u Vukovaru. Radi se o projektu „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“  Vlade Republike Hrvatske koja preko ministarstava sufinancira dvodnevni posjet Vukovaru učenika osmih razreda. Učenike su vodili razrednici osmih razreda Renata Madras, Nikolina Keleman, Miroslav Pernar i Marin Sabolović te Ivan Torčić kao nastavnik povijesti. Učenici su u okviru Memorijalnog centra Vukovar obišli Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz, memorijalne lokalitete Ovčaru, Trpinjsku cestu, Spomen bolnicu Vukovar te Memorijalno groblje. U okviru edukativnog programa sudjelovali su na predavanjima „Domovinski rat“,  „Bitka za Vukovar“ i „Škola mira“ na kojem su u okviru kviza za učenike osvojili treće mjesto. Inicijativom roditelja pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja hrane za socijalnu samoposlugu u Vukovaru. Učenici su prikupili više desetaka kilograma hrane koja je predana 20. listopada korisnicima socijalne samoposluge. Dirnuti gestom korisnici su učenicima u znak zahvale poklonili sliku starog vukovarskog vodotornja.  

      


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti
Administrator / datum: 21. 10. 2016. 10:57

18. listopada 2016. u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Garešnica učenici i djelatnici škole obilježili su Dane kruha i zahvalnosti. Učenici su pod vodstvom svojih nastavnika prikazali prigodni program i podsjetili prisutne na važnost zahvalnosti Bogu i ljudima. Svečanosti je bio nazočan garešnički župnik Josip Vavrik koji je održao govor i blagoslovio kruh koji su učenici zajedno blagovali.

Ankica Bogović Ledvinka

  


[OPŠIRNIJE]Solidarnost na djelu
Administrator / datum: 13. 10. 2016. 09:06

Danas, 13. listopada 2016. godine diljem Hrvatske se provedi 44. Sabirna akcija „Solidarnost na djelu“. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa. U akciji sudjeluju i učenici naše škole koji će oblilaziti kućanstva i prikupljati novčane priloge. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u akciji u ime onih kojima je pomoć najpotrebnija. Više o akciji pročitajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
Administrator / datum: 5. 10. 2016. 17:04

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada.Taj je dan prigoda za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.


[OPŠIRNIJE]Šahovska simultanka
Administrator / datum: 23. 9. 2016. 14:23

U suradnji s Šahovskim klubom Garešnica, Osnovna škola Garešnica provela je još jednu šahovsku simultanku. Imali smo priliku ugostiti poznatu FIDE majstoricu, Ivonu Purgar. Ovom prilikom želimo što više učenika privući ovoj vrlo poznatoj igri. U školi šaha garešničkog Šahovskog kluba, subotom dopodne u prostoru na katu zgrade starog kina, svi ljubitelji šaha su dobrodošli, pa tako i oni koji tek žele naučiti igrati. Krugoval Šahovski klub Garešnica

        

        


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Početak nastavne godine 2016.-2017.
Administrator / datum: 30. 8. 2016. 22:09

Nastavna godina počinje 5. rujna 2016. prema sljedećem rasporedu:

 

Matična škola

5. – 8. razred u 8.00 sati

2. – 4. razred u 11.30 sati

1. razred u 13.30 sati

 

Područne škole

u 8.00 sati


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Raspored održavanja popravnih ispita u jesenskom roku
Administrator / datum: 16. 8. 2016. 15:53

OSNOVNA ŠKOLA GAREŠNICA                                                                                         GAREŠNICA                                                                                    Garešnica, 7. srpnja 2016.

 

POPRAVNI ISPITI – TERMINI ODRŽAVANJA

 

Popravni ispiti u školskoj godini 2015./2016. će se održati prema sljedećem rasporedu:

24. kolovoza 2016. pisani dio ispita :

MATEMATIKA  - u 8.00 SATI

25. kolovoza 2016. usmeni dio ispita

MATEMATIKA  - u 8.00 SATI

 

 

                                                                                                         RAVNATELJICA                                                                                              Dejana Vitez, mag.ped.


[OPŠIRNIJE]Objava konačnih ljestvica poretka
Administrator / datum: 8. 7. 2016. 06:42

11. srpnja 2016. godine u 12:00 sati ljestvice poretka postat će konačne. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici 'Moj odabir') koju će donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 15. srpnja. Nakon 12:00 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ Da, a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana pisat će " -". Molimo kandidate koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije (liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju, dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove (osim za natjecanja koju su automatski evidentirana u sustavu) i sl.), što kandidati mogu provjeriti na svom sučelju na kartici Moji rezultati/Detaljno, da potrebne dokumente dostave srednjoj školi u razdoblju od 11. do 15. srpnja 2016. godine.

Na kartici 'Moj odabir' dostupna je za preuzimanje i Potvrda o stečenom pravu upisa koja se koristi za upis u učeničke domove i slične svrhe.

Slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata od 18.srpnja 2016.


[OPŠIRNIJE]Završetak procesa prijava obrazovnih programa - ispis prijavnica
Administrator / datum: 6. 7. 2016. 08:42

Danas, 6.srpnja ističe rok za prijavu obrazovnih programa u 12.00 sati. Odabiri i liste priroriteta obrazovnih programa će se zaključati i više neće biti podložni ikakvim izmjenama. Svakako provjerite da obabire obrazovnih programa poredate na željeni način. Nakon što se zaključa sustav, omogućit će se ispis prijavnica.

Prijavnice potpisuju učenik i roditelj u četvrtak, 7.srpnja od 08.00 do 12.00 sati u osnovnoj školi. Nepotpisane prijavnice se smatraju neslaganjem s odabirom obrazovnih programa te željom za natjecanje u jesenskom upisnom roku. 

Od 11. srpnja do 15.srpnja svi kandidati moraju se javiti srednjoj školi koju su upisali te donijeti svu potrebnu dokumentaciju koja je potrebna za odabrani obrazovni program.


[OPŠIRNIJE]Početak prijava obrazovnih programa za upis u srednju školu
Administrator / datum: 27. 6. 2016. 11:58

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., dana 27. lipnja 2016. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak.

Prijave obrazovnih programa trajat će do 6. srpnja 2016. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 28. lipnja 2016. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.

Prijavnice je potrebno potpisati u osnovnoj školi 7.srpnja. Krajnji rok za predaju potpisane prijavnice je 8.srpnja. Prijavnice potpisuju roditelj i učenik.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Korisničke upute.


[OPŠIRNIJE]Prijavnice za upis u srednju školu
Administrator / datum: 24. 6. 2016. 09:07

Prema vremeniku upisnih rokova 6.7 zaključat će se mogućnost izbora i promijene obrazovnih programa te će se iz sustava NISpuSŠ (www.upisi.hr) moći ispisivati prijavnice. Prijavnice moraju doći potpisati učenik i roditelj te se smatra vašim pristankom na odabire obrazovnih programa. U četvrtak, 7.srpnja od 08:00 do 12:00 prijavnice se mogu doći potpisati u osnovnoj školi. Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica je 8.srpnja.


[OPŠIRNIJE]Dopunski rad
Administrator / datum: 15. 6. 2016. 14:38

Raspored za održavanje dopunskog rada može se preuzeti klikom na OPŠIRNIJE


[OPŠIRNIJE]Završetak školske 2015./2016. godine
Administrator / datum: 9. 6. 2016. 14:42

Garešnica 9. Lipnja 2016.

O B A V I J E S T

 

Poštovani učenici i roditelji,

još nam se jedna nastavna godina bliži svom kraju. Ove godine završavamo s nastavom nešto ranije nego prethodne, ali s dovoljno  ostvarenih sati i dana da svaki učenik na kraju ostvari svoj optimalan školski uspjeh.

Raspored planiranih aktivnosti

ZAVRŠETAK REDOVITE NASTAVE

U petak 10. lipnja 2016. je zadnji nastavni dan za učenike koji završavaju razred.

DODJELA SVJEDODŽBI

30. lipnja 2016.

- U 9.00 sati učenicima 5.-8. razreda

- u 10.00 sati učenicima 1.-4. razreda

DOPUNSKI RAD

Za učenike, koji na kraju nastavne godine, imaju ocjenu nedovoljan (1) iz najviše dva nastavna predmeta, će biti organiziran dopunski rad kojeg je učenika obvezan pohađati.

Dopunski rad traje od 17. do 29. lipnja 2016.

Raspored dopunskog rada će biti oglašen na oglasnoj ploči za učenike i internetskim stranicama škole najkasnije do 16. lipnja 2016.

PRIGOVOR NA ZAKLJUČENU OCJENU

Učenik/roditelj, koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta, ima pravo u roku od dva dana od završetka nastavne godine podnijeti zahtjev Učiteljskom vijeću radi polaganja ispita pred povjerenstvom.

Obrazac zahtjeva se nalazi na internetskim stranicama Škole i u Tajništvu.

Učenik/roditelj, koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz vladanja, može u roku od dva dana od završetka nastavne godine, podnijeti zahtjev Učiteljskom vijeću radi preispitivanja ocjene.

Obrazac zahtjeva se nalazi na internetskim stranicama Škole i u Tajništvu.

Učenicima 8. razreda svakako želim uspješan nastavak obrazovanja u srednjoj školi .

Svim učenicima želim da na kraju godine ostvare željeni školski uspjeh i potom provedu ugodne i korisne školske praznike.

                                                                                                                                                             R A V N A T E L J I C A

                                                                                                                                                         Dejana Vitez, mag.ped.

 


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole
Administrator / datum: 5. 6. 2016. 17:08

Od četvrtka 2.lipnja u sustav NISpuSŠ(www.upisi.hr) omogućene su prijave. Molimo sve osmaše da se prijave te provjere upisane podatke. Odabir obrazovnih programa počinje 27.lipnja.

Od 2. do 15. lipnja kandidati s teškoćama u razvoju prijavljuju se u uredima državne uprave u županiji odnosno Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te iskazuju svoj odabir s liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe

Vremenik upisa u ljetnom upisnom roku za redovne učenike:


[OPŠIRNIJE]Znanjem u Europi
Administrator / datum: 11. 5. 2016. 12:29

Znanjem u Europi jedan je školski dan u kojem se naši učenici natječu u znanju. Kao i prošlih godina, projektni dan posvećen je zemljama članicama Europske unije. Razredni odjeli, podijeljeni u dvije skupine (ukupno 30), obilaze sedam postaja – europskih gradova u kojima ih čekaju zadaci iz različitih nastavnih predmeta. Nakon obilaska svih sedam postaja, bodovi se zbrajaju i proglašava pobjednik.

Pobjednici petih razreda su učenici prve skupine 5.a razreda sa 43,5 svojenih bodova, pobjednici šestih su učenici prve skupine 6.d razreda sa 53 bodova, pobjednici sedmih su učenici druge skupine 7.b razreda sa 98,8 bodova i pobjednici osmih razreda su učenici druge skupine 8.b razreda sa 64,5 osvojenih bodova. Čestitamo pobjednicima.

  

  


[OPŠIRNIJE]59.Glazbene svečanosti hrvatske mladeži
Administrator / datum: 9. 5. 2016. 15:23

Podjelom plaketa u varaždinskom kazalištu završile su 59. glazbene svečanosti hrvatske mladeži koje su okupile 1.400 učenika iz cijele Hrvatske. U 5 kategorija podijeljenih od mlađeg uzrasta osnovnih škola do srednjoškolskih zborova, kao i onih amaterskih, predstavilo se 36 zborova.Najbolji rezultat prema ocijeni petočlanog žirija ostvarili su u kategoriji A (djeca do 5. razreda) Pjevački zbor Izidora Kršanjavoga iz Zagreba, u B kategoriji (učenici do 8. Razreda) Pjevački zbor Osnovne škole Garešnica, u C/a kategoriji Pjevački zbor Srednje škole Valpovo, u kategoriji C2/a Pjevački zbor mladih Lira iz Rijeke, u D kategoriji Pjevački zbor Gimnazije A.G. Matoša iz Đakova, u E kategoriji Mješoviti pjevački zbor IV. gimnazije Marko Marulić iz Splita i u E2 kategoriji Pjevački zbor mladih Matice hrvatske Petrinja „Mato Bučar“. Glazbene svečanosti održane su pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva kulture, Varaždinske županije i Grada Varaždina.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje obljetnice operacije Bljesak
Administrator / datum: 30. 4. 2016. 10:46

U petak 29. travnja učenici osmih razreda sudjelovali su u predavanju Udruge hrvatskih branitelja policije Garešnica povodom obilježavanje obljetnice vojno redarstvene operacije Bljesak u Hrvatskom domu. Učenici Kristina Trputac, Gabrijel Ivšić i Jure Bilandžija primili su nagrade za svoje literarne radove. Detaljnije na stranicama Krugovala.


[OPŠIRNIJE]Zelena čistka
Administrator / datum: 18. 4. 2016. 10:03

Zelena čistka - Let's do it Croatia! Zajednička je jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagalište otpada. Zelena čistka najveći je volonterski projekt u Hrvatskoj. TIjekom ovog tjedna učenici naše škole čistit će prostore grada Garešnice. U petak 22.travnja u holu škole prvog kata postavit će se izložba koja će prikazati vrijedan rad naših učenika. Više o ciljevima akcije Zelene čistke pročitajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Moj zavičaj u prošlosti - Kutina
Administrator / datum: 13. 4. 2016. 13:23

U petak, 08.04. učenici 3.a i 3.b razreda s učiteljicama Ružicom Matanić i Marijom Vitez održali su izvanučioničnu nastavu s temom "Moj zavičaj u prošlosti" u gradu Kutini. Učenici su obišli Muzej Moslavine Kutina, galeriju te sam grad Kutinu. Tijekom posjete učenici su spoznali važnost i namjenu kulturnih ustanova poput muzeja, galerije i knjižnice.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje mladih tehničara
Administrator / datum: 8. 4. 2016. 10:50

Državno natjecanje mladih tehničara održano je u Primoštenu od 30.03. do 01.04.2016. Predstavnik naše škole, učenik 8.b razreda, Luka Baretić osvojio je prvo mjesto na županijskom natjecanju koje se održalo u OŠ Vladimira Nazora u Daruvaru 4.ožujka. Učenik se natjecao iz kategorije elektronike. 

Sami dio natjecanja započeo je drugi dan dolaska u Primošten. Natjecanje se sastojalo se od pisanog, praktičnog i prezentacijskog dijela. Luka Baretić je osvojio 17. mjesto od 25 natjecatelja i ukupno 72 boda od mogućih 100 ( 21/30 iz pisanog,  35/50 iz praktičnog i 16/20 iz prezentacijskog dijela).

Zahvaljujemo učeniku Luki Baretiću na osvojenom mjestu, trudu i radu koji je uložio na natjecanju.

 


[OPŠIRNIJE]Sretan i blagoslovljen Uskrs
Administrator / datum: 17. 3. 2016. 16:35

Ravnateljica

Dejana VItez

Garešnica 18. ožujka 2016.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz kemije
Administrator / datum: 14. 3. 2016. 12:20

U petak, 11. ožujka održalo se je županijsko natjecanje iz kemije. Kao domaćini županijskog natjecanja ugostili smo predstavnike slijedećih škola: I.OŠ Bjelovar, II.OŠ Bjelovar, IV. OŠ Bjelovar te OŠ Vladimira Nazora. U kategoriji učenika 7.razreda natjecali su se naši učenici: Edita Tukara, Daniel Rodić i Davor Marenić. U kategoriji učenika 8.razreda sudjelovali su naši učenici: Marija Šapić, Greta Uđbinac, Luka Baretić, Korina Vrban i Tomislav Marenić. 

Rezultati - 7. razred. 1. mjesto osvojila je Edita Tukara (OŠ Garešnica), 2. mjesto osvojio je Davor Marenić (OŠ Garešnica), 3. mjesto osvojio je Daniel Rodić (OŠ Garešnica).

Rezultati - 8. razred. 1. mjesto osvojio je Andro Brzović (I.OŠ Bjelovar), 2. mjesto osvojila je Marija Šapić (OŠ Garešnica), 3. mjesto osvojio je Matej Ljubičić (IV.OŠ Bjelovar).


[OPŠIRNIJE]Županijska završnica u rukometu za djevojčice
Administrator / datum: 4. 3. 2016. 11:11

Županijska završnica u rukometu za djevojčice  osnovnih škola održana je 01. ožujka 2016. godine u školsko sportskoj dvorani Osnovne škole Garešnica. Na županijskoj završnici nastupili su: ŠŠD Prva I.osnovne škole Bjelovar, ŠŠD Vihor II.osnovne škole Bjelovar, ŠŠD Zrinski Osnovne škole Trnovitički Popovac, ŠŠD Ivan Obrljan Osnovne škole Ivanska i ŠŠD Vihor Osnovne škole Garešnica. Naslov županijskih prvakinja u rukometu za djevojčice osnovnih škola osvojile su rukometašice ŠŠD Vihor Osnovne škole Garešnica. Ekipa: Gabriela Šukman, Valentina Pajić, Korina Rohlik, Tamara Santo, Lucija Lacković, Greta Uđbinac, Leonarda Bengez, Maja Štimac, Patricija Santo, Barbara Farkaš, Patricija Udovčić, Ramona Jakšić, Lucija Milinković, Katja Cupek, voditelj ekipe Matija Baotić.

       

 


[OPŠIRNIJE]Županijska završnica u rukometu za dječake
Administrator / datum: 4. 3. 2016. 10:57

Županijska završnica u rukometu za dječake osnovih škola održana je 02. ožujka 2016. godine u Gradskoj dvorani Bjelovar. Na Županijskoj završnici nastupili su: ŠŠD Česmanski daborvi Osnovne škole Čazma, ŠŠD Vihor II.osnovne škole Bjelovar, ŠŠD Polet Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar, ŠŠD Mladost Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje, ŠŠD Vihor Osnovne škole Garešnica, ŠŠD Mladost IV.osnovne škole Bjelovar. U uskoj završnici ŠŠD Mladost IV.osnovne škole Bjelovar porazila je ŠŠD Vihor Osnovne škole Garešnica rezultatom 16:14. Ekipa: Valentino Halgota, Patrik Kajzogaj, Patrik Štimac, Davor Marenić, Tomislav Marenić, Nikola Klarić, Ante Jozić, Lovro Vitez, Rafael Kovač, voditelj ekipe Matija Baotić.

          


[OPŠIRNIJE]„ZDRAV ZA 5!“ – „Bolesti ovisnosti, rizici i zdravstveni aspekti zlouporabe alkohola“
Administrator / datum: 1. 3. 2016. 15:14

U sklopu projekta „Zdrav za 5!“ socijalna pedagoginja je provela radionice za učenike osmih razreda na temu „Bolesti ovisnosti, rizici i zdravstveni aspekti zlouporabe alkohola“.

            Učenici su navodili različite posljedice zlouporabe alkohola koje su prikazali uz pomoć stripa (razne bolesti i rizične situacije u kojima se nalaze osobe pod utjecajem alkohola). Kroz igru uloga osvijestili su ulogu vršnjačkog pritiska te naučili kako reći „NE“.

Socijalna pedagoginja Mihaela Telebar

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz fizike
Administrator / datum: 25. 2. 2016. 14:01

Danas se u našoj školi održava županijsko natjecanje iz fizike. Kao domaćini natjecanja ugostili smo predstavnike 8 škola: OŠ Garešnica, I.OŠ Bjelvoar, II.OŠ Bjelovar, III.OŠ Bjelovar, IV. OŠ Bjelovar, OŠ Dežanovac, OŠ Rovišće i OŠ Vladimira Nazora Daruvar. Ukupno sudjeluje 15 učenika. Svima želimo mnogo sreće i uspjeha u ovogodišnjem natjecanju. 


[OPŠIRNIJE]„Zajedno više možemo“– edukativno predavanje u OŠ Garešnica
Administrator / datum: 22. 2. 2016. 16:13

U sklopu programa „Zajedno više možemo“ kontakt policajac PP Garešnica održao je  22.2.2016. edukativno predavanje za sve učenike šestih razreda na temu „Prevencija i alternativa“. Učenicima je predstavljen program. Kroz predavanje su upoznati s osnovama policijskog postupanja te zakonskim odredbama u slučajevima zlouporabe opojnih droga, konzumiranja alkohola, vandalizma i vršnjačkog nasilja.

            U sklopu navedenog programa planiran je i posjet djelatnika PP Garešnica učenicima četvrtih razreda te zajednički roditeljski sastanak za roditelje učenika šestih razreda.

Socijalna pedagoginja Mihaela Telebar

              


[OPŠIRNIJE]„Zagrli za Guinness zagrli za rijetke!“
Administrator / datum: 18. 2. 2016. 17:29

„Zagrli za Guinness zagrli za rijetke“ međunarodna je kampanja u svrhu podizanja svijesti javnosti o potrebama ljudi koji boluju od rijetkih bolesti. Radi se o pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja. Naša škola se priključila ovoj kampanji koja traje od 21. do 27. veljače 2016.godine. Sve fotografije možete vidjeti na http://www.hugforrare.com/

Socijalna pedagoginja Mihaela Telebar

 


[OPŠIRNIJE]"Zdrav za 5"
Administrator / datum: 18. 2. 2016. 17:21

U sklopu projekta „Zdrav za 5!“ policijske službenice za prevenciju Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske županije održale su predavanje u našoj školi 18. veljače 2016. za učenike svih osmih razreda.

            Na početku predavanja učenicima je predstavljen spomenuti projekt „Zdrav za 5!“. Tijekom predavanja policijske službenice su upoznale učenike sa „Štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola“. Prikazani su im primjeri iz policijske prakse u kojima su opisana kažnjiva ponašanja koja čine djeca i mladi pod utjecajem alkohola te posljedice takvih ponašanja. Također, učenici su upoznati s prekršajnim odredbama koje se odnose na konzumaciju alkohola.

Socijalna pedagoginja Mihaela Telebar

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike
Administrator / datum: 17. 2. 2016. 07:32

Županijsko natjecanje iz matematike bit će održano u utorak, 23. veljače 2016. godine. Domaćin natjecanja je ĆOŠ Josipa Ružičke Končanica. Sudjelovat će slijedeći učenici naše škole: Tea Poplašen, 5.razred i Edita Tukara, 7.razred.


[OPŠIRNIJE]"Reciklirana priča"
Administrator / datum: 13. 2. 2016. 07:54

U petak, 12. veljače, u školskoj sportskoj dvorani, kazalište "Svarog" iz Zagreba za učenike od 1. do 5. razreda odigralo je besplatnu predstavu Reciklirana priča. Predstava je nastala pod pokroviteljstvom tvrtke Vetropack straža, tvornice stakla iz Huma na Sutli i tvrtke Unija Nova iz Zagreba, a riječ je o edukativnoj, humorističnoj i interaktivnoj predstavi o zbrinjavanju i recikliranju stakla sa elementima SF-a.

  


[OPŠIRNIJE]Maškare u obiteljskom domu Horvatović
Administrator / datum: 10. 2. 2016. 07:21

U utorak,9. veljače 2016. godine učenici 2.a i 2.b  OŠ Garešnica posjetili su korisnike obiteljskog doma Horvatović, Matije Gupca  27 u Garešnici. Svojim veselim maskama izmamili su osmijeh na lica svih prisutnih . Pjevali su i recitirali, a domaćini su ih počastili slatkišima.Bilo je to još jedno od druženja u realizaciji projekta „Dobro djelo na vidjelo“.

 

 


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz hrvatskog jezika
Administrator / datum: 5. 2. 2016. 08:29

U četvrtak, 04.veljače, održana je školska razina natjecanja iz hrvatskog jezika. Sudjelovali su slijedeći učenici naše škole: Vjekoslav Bambir, 8.razred, Dora Kefelja, 8.razred, Ivan Havliček, 8.razred i Iva Kožar, 8 razred.


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz njemačkog jezika
Administrator / datum: 3. 2. 2016. 08:21

2.veljače održala se je školska razina natjecanja iz njemačkog jezika. U našoj školi sudjelovala je učenica Marija Šapić, 8.razred.


[OPŠIRNIJE]Lista pozvanih na županijsko natjecanje iz informatike
Administrator / datum: 29. 1. 2016. 16:03

Županijsko natjecanje iz informatike i računalstva održati će se u II.OŠ Bjelovar 12. veljače 2016. godine. Na natjecanje pozvani su svi učenici koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja: Lovro Petrović (Osnovne informatike-7,8 razred), Iva Galić (Algoritmi,Basic/Python - 6.razred), Mihael Bek (Algoritmi,Basic/Python - 6.razred), Mihael Levanić (Algoritmi,Basic/Python - 8.razred).


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz fizike
Administrator / datum: 29. 1. 2016. 15:47

27.siječnja 2016. održala se je školska razina natjecanja iz fizike. Sudjelovali su slijedeći učenici:

8.razred: Greta Uđbinac, Luka Baretić, Korina Vrban, Tomislav Marenić, Marija Šapić, Mihael Levanić, Ivan Havliček.

 


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz geografije
Administrator / datum: 29. 1. 2016. 15:42

Školska razina natjecanja iz geografije održala se je danas, 28. siječnja 2016.godine. Sudjelovali su slijedeći učenici: 

5 razred: Tin Čunko, Valentino Mihalinac, Matej Peteranec, Patricija Udovčić, Antonela Sertić, Kristijan Martinjač, Iva Havranek.

6.razred: Petra Ontl, Nino Šarec, Iva Galić.

7.razred: Patrik Kajzogaj, Rafael Kovač, Edita Tukara, Kora Šukalj, Lucija Milinković.


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz engleskog jezika
Administrator / datum: 22. 1. 2016. 15:02

Danas se u našoj školi održala školska razina natjecanja iz engleskog jezika. Sudjelovali su sljedeći učenici: Nika Kozmač, 8.razred, Karla Šapina, 8.razred, Iva Džonlić, 8.razred i Kristijan Turić, 8.razred.


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz matematike
Administrator / datum: 21. 1. 2016. 11:16

Danas se održava školska razina natjecanja iz matematike. Sudjeluju sljedeći učenici naše škole (matična i područne):

4.razred: Batinić Margareta, 4.a, Miloš Lucija, 4.a, Posavec Dorijan, 4.b, Kranjec Tomislav, 4.b, Akšić Dorijan, PŠ Zdenčac, Čuljat Emanuel PŠ Hrastovac, Kefelja David, PŠ Hrastovac, Šinko Patrik, PŠ Hrastovac, Žibert Lucija, PŠ Kapelica, Turić Marin, PŠ Kapelica, Miroslavić Aleksandar, PŠ Kapelica.

5.razred: Sabo Marino, 5.a, Mihalinac Valentino 5.a, Poplašen Tea, 5.b, Martinjač Kristijan 5.c, Tolić Valentino, 5.c

6.razred: Ontl Petra, 6.a, Klarić Karolina, 6.a, Peračković David, 6.a, Galović Teo, 6.b, Galović Ema, 6.b

7.razred: Tukara Edita, 7.a, Babić Ivan 7.a, Jurkić Luka, 7.a

8.razred: Havliček Ivan, 8.c, Bambir Vjekoslav, 8.d


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz informatike
Administrator / datum: 19. 1. 2016. 10:31

Danas se odvija školska razina natjecanja iz informatike za osnovne i srednje škole. Učenici se natječu u dvije kategorije: Osnove informatike i Algoritmi. Učenici koji se natječu su: Lovro Petrović, učenik 7. razred, Mihael Levanić, učenik 8. razreda, Mihael Bek te Iva Galić, učenici 6. razreda. Želimo im mnogo sreće.

              


[OPŠIRNIJE]Čajanka s Medom
Administrator / datum: 19. 1. 2016. 10:19

18. siječnja rođen je Alan Alexandar Milne, autor popularnog Mede Winnieja zvanog Pooh. U Velikoj Britaniji toga dana obilježava se Winnie the Pooh Day. Obzirom da je to lektira koju upravo čita 2.a razred, upriličili smo Čajanku s Medom.Knjižničarka je učenicima objasnila kako su nastale priče o ovom poznatom medvjediću. Priče smo slušali uz čaj zaslađen medom, domaće lizalice od meda, medenjake i druge medene kolače jer je med najdraže jelo ovog književnog lika. Učenicima se ovaj sat svidio, a velik dio njih zaključio je da će im sad biti i zanimljivije čitati lektiru. Više.

         

 


[OPŠIRNIJE]Sretan Božić i Nova godina
Administrator / datum: 22. 12. 2015. 15:31

Dragi učenici, poštovani roditelji i suradnici

 

Želim da  Božić proslavite  u zajedništvu, radosti i s porukama ljubavi što se preko betlehemskog svjetla  spuštaju na sve nas.

Čestit Božić i sretnu Novu 2016 godinu  želi vam

Ravnateljica Dejana Vitez


[OPŠIRNIJE]Po Bjelovarsko-bilogorskoj županiji - terenska nastava
Administrator / datum: 10. 12. 2015. 16:07

09.prosinca učenici 3.a i 3.b razreda zajedno sa učiteljicama Marijom Vitez i Ružicom Matanić te knjižničarkom Margaretom Cvitanović obišli su mjesta Veliki Grđevac, Bjelovar i Daruvar čime su spoznali važnosti Bjelovarsko-bilogorske županije. Tijekom terenske nastave učenici su imali priliku posjetiti Osnovnu školu Mate Lovraka, Lovrakov centar, šetati se gradom Bjelovarom te se pobliže upoznati s radom županije. Učenike su tijekom posjete pozdravili gradonačelnik Velimir Žunac i župan Damir Bajs.

  


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam
Administrator / datum: 8. 12. 2015. 10:14

Od 07. prosinca u školi je svakodnevno otvoren mali božićni sajam. Prodaju se čestitke, ukrasi te drugi razni predmeti nastali zajedničkim radom učenika na izvanastavnim aktivnostima poput Malih knjižničara, likovne skupine,...   

                  


[OPŠIRNIJE]Šahovska simultanka
Administrator / datum: 4. 12. 2015. 20:25

Danas se je u našoj školi odigrala šahovska simultanka. Ugostili smo garešničkog dogradonačelnika Tomislava Anđala, direktoricu garešničkog Poduzetničkog centra Vidu Iličić, predsjednika Šahovskog kluba Garešnica, Miroslava Horinu te Juricu Srbiša, šahovskog Fide majstora, višestrukog kadetskog i juniorskog prvaka Hrvatske iz Šahovskog kluba Podravka u Koprivnici. Mladi prvak istovremeno je odigrao 37 šahovskih partija s našim mladim šahistima. Događaj je i medijski popraćen na stranicama Krugovala.

  


[OPŠIRNIJE]"Školski plesni virtualni show"
Administrator / datum: 26. 11. 2015. 15:16

"Školski plesni virtualni show" naziv je projekta Hrvatskog školskog športskog saveza koji ima za cilj potaknuti učenike i učenice na bavljenje tjelesnom aktivnošću i veće uključivanje u aktivnosti školskog sportskog društva kroz ples te pokretanje novih vrsta školskih sportskih natjecanja. Ideja projekta je da učenici sami osmisle plesne točke (koreografije), pokažu svoju kreativnost te da snime svoj nastup. Video uradci bit će objavljeni na mrežnim stranicama HŠŠS-a (Facebook i web stranica HŠŠS-a) te će se moći komentirati i „like-ati“ što će biti glavni kriterij za određivanje najpopularnije plesne izvedbe. Osim najpopularnije plesne izvedbe stručni žiri će odabrat i najbolju plesnu izvedbu. Najbolje i najpopularnije plesne grupe bit će nagrađene od strane HŠŠS-a.

Rok za prijavu škola i slanje video uradaka je 12. veljače 2016. godine.

Detaljnije informacije


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Administrator / datum: 18. 11. 2015. 18:03

 18.11.2015. u našoj školi svečano je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Nakon prigodnog programa u školi predstavnici Vijeća učenika, učitelji, učenici, ravnateljica Dejana Vitez i gradonačelnik Velimir Žunac zapalili su svijeće i položili vijenac ispred spomenika poginulim garešničkim braniteljima.

"Svjetlo Vukovara već je tradicionalno svijetlilo u našoj školi, a znamo da se nikada neće ugasiti."

Luka Baretić, 8.b, novinarska grupa

     

     


[OPŠIRNIJE]EU projekt LADDER
Administrator / datum: 14. 11. 2015. 15:36

UČENIČE,

naša se škola, kao predstavnik Bjelovarsko-bilogorske županije uključila u EU projekt LADDER - natjecanje za najbolje slogane o razvoju.

BUDI KREATIVAN/NA! Pošalji svoj prijedlog slogana koji će biti promoviran diljem Europe! Napiši nešto, naslikaj, napravi kratki video zapis ili što god želiš, pošalji poruku o razvoju!

UKLJUČI SE!  MOŽDA BAŠ TI POSTANEŠ POBJEDNIK!

Krajnji rok za predaju prijedloga je 27. studenog 2015.

Ako smo te zainteresirali, prouči materijale...(klikni na opširnije)

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA
Administrator / datum: 6. 11. 2015. 14:14

Obavještavamo učenike i njihove roditelje da je danas 6. studenog 2015. u 11.20 sati prekinuta nastava i sav odgojno-obrazovni rad u našoj školi i učenici pušteni kućama.

Razlog: intenzivan miris kemikalija koji se školskim prostorijama širio kao posljedica istjecanja opasne tvari u sustav gradske kanalizacije iz  lokalne autopraonice u neposrednoj blizini škole.

Evakuacija učenika i djelatnika učinjena je koordiniranom aktivnošću DUZS, JVP,  gradonačelnika i ravnateljstva škole u cilju sigurnosti i zaštite zdravlja učenika i zaposlenika.

Sve aktivnosti u školi, planirane za subotu i nedjelju 7. i 8. studenog 2015. odvijat će se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

 

Dejana Vitez, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Vijeće učenika Bjelovarsko-bilogorske županije
Administrator / datum: 6. 11. 2015. 09:43

U četvrtak, 5. studenog 2015. godine, u županijskoj vijećnici u Bjelovaru, održao se sastanak predsjednika Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola naše županije. Sjednici je također bio prisutan i predsjednik Učeničkog vijeća Osnovne škole Garešnica, Ivan Havliček.

....više informacija


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava - Zagreb
Administrator / datum: 30. 10. 2015. 10:23

28.listopada 2015. realizirana je planirana izvanučionička nastava - posjet Zagrebu. U kazalištu Žar ptica učenici 3.a i 3.b razreda u pratnji učiteljica Matanić Ružice i Vitez Marije te ravnateljice Vitez Dejane uživali su u predstavi Heidi. Nakon predstave posjetili su Tehnički muzej i Planetarij.

                 

            

   


[OPŠIRNIJE]Solidarnost na djelu
Administrator / datum: 22. 10. 2015. 15:16

U četvrtak 22.10.2015. godine održava se akcija Crvenog križa ˝SOLIDARNOST NA DJELU ˝. U akciji sudjeluju učenici naše škole, učitelji te predsjednici Mjesnih odbora u mjestima gdje nema škole. 

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u akciji "Solidarnost na djelu" u ime onih kojima je pomoć najpotrebnija. Više o akciji pročitajte ovdje

                     


[OPŠIRNIJE]Promocija obrtničkih zanimanja
Administrator / datum: 22. 10. 2015. 10:39

Regionalna razvojna agencija BBŽ u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom BBŽ provodi projekt pod nazivom "Promocijom poduzetništva i obrta učenika osnovnih škola do bolje pozicije na tržištu rada". 

Dana 21.listopada 2015.godine predstavnici Regionalne razvojne agencije i Obrtničke komore BBŽ posjetili su našu školu i promovirali obrtnička zanimanja koja su tražena na tržištu rada učenicima osmih razreda.

                 


[OPŠIRNIJE]Blagoslov kruha
Administrator / datum: 16. 10. 2015. 14:21

16. listopada 2015. u 11:30 u školskoj sportskoj dvorani prigodnim programom i blagoslovom kruha završene su aktivnosti vezane uz Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Okupljenim učenicima i djelatnicima matične škole najprije se obratila ravnateljica Dejana Vitez i podsjetila ih na što sve u životu trebaju biti zahvalni. Potom se uslijedio kulturno-umjetnički program učenika nižih razreda u kojem se osvijestila važnost kruha i vjere u životu čovjeka. Programu je nazočio i velečasni Josip Vavrik, koji je blagoslovio kruh koji su pred njega iznijeli predsjednici razrednih odjela, a udijelio je blagoslov i prisutnima. Na kraju svečanosti učenici su, zajedno s učiteljima, blagovali kruh.

     


[OPŠIRNIJE]"Dobar kao kruh"
Administrator / datum: 13. 10. 2015. 15:17

U sklopu projekta "Dobar kao kruh", na gradskoj tržnici održana je prodajna izložba učenika 3.a i 3.b razreda Osnovne škole Garešnica. Uz potporu učiteljica, Ružice Matanić i Marije Vitez, izloženo je sve što su pripremile vrijedne ruke mama i bake te i onih najmlađih. Cilj ovog projekta je osvjestiti i educirati učenike o važnosti pravilnog odnosa prema kruhu i krušnim proizvodima, plodovima zemlje s naglaskom na zdravu i ekološku uzgojenu hranu (pogotovo onu koja raste u našem dijelu zavičaja) te motivirati sve uključene u projekt na razmišljanje o njihovom budućem doprinosu na ovu temu.

  

 


[OPŠIRNIJE]Prodajna izložba kruha i krušnih proizvoda
Administrator / datum: 5. 10. 2015. 16:17

Dragi roditelji, građani i građanke našeg lijepog grada!

Pozivamo Vas na proslavu Dana kruha i prodajnu izložbu kruha i krušnih proizvoda koja će biti 13.listopada (utorak) na tržnici grada Garešnice.

Učenici 3.a i 3.b razrednog odjela Osnovne škole Garešnica, Garešnica i njihove učiteljice Ružica Matanić i Marija Vitez.

    


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje u raketnom modelarstvu
Administrator / datum: 5. 10. 2015. 14:06

Od 02.-04.10.2015. Klub tehničke kulture grada Garešnice sudjelovao je na "21. Državnom natjecanju u raketnom modelarstvu za djecu i mladež" u Obrovcu. Ekipa u sastavu; Alen Polović, Marijo Filipović i Karlo Damjanović iz srednjih škola osvojila je 1.mjesto u kategoriji raketa s padobranom, te 3.mjesto u kategoriji raketa s trakom. Marijo Filipović osvojio je pojedinačno 3.mjesto u kategoriji raketa s padobranom.

Ekipa učenika OŠ Garešnica nastupila je u sastavu; Andrea Štimac, Nika Rostoher i Luka Jurkić i ostvarila odličan uspjeh osvojivši 1.mjesto u kategoriji raketa s padobranom, dok je Andrea Štimac osvojila pojedinačno 3.mjesto u kategoriji raketa s padobranom. Predsjednik: Saša Jakopović

 

  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
Administrator / datum: 5. 10. 2015. 12:58

Svake godine u više od sto zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na 5. listopada 1966. godine kada je u Parizu na posebnoj sjednici Međuvladine konferencije o statusu učitelja  potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Obilježavanje Svjetskog dana učitelja prilika je da se učiteljima i nastavnicima diljem svijeta oda priznanje za njihov rad i naglasi važnost posla koji obavljaju, a koji je jedna od najbitnijih karika u razvoju društva u cjelini.


[OPŠIRNIJE]Razredna akcija skupljanja limenki i plastičnih boca
Administrator / datum: 5. 10. 2015. 11:16

Učenice i učenici 2.a i 2.b razreda Osnovne škole Garešnica provode  u rujnu i listopadu razrednu akciju. Sakupljaju limenke i plastične boce. Učenici sakupljeno  svakodnevno donose u prostor škole. Ponekad im pomažu i stariji članovi obitelji. Boce sakupljaju jer žele sakupiti novac za novi CD-player. Učenici 2.a su u tome već uspjeli, a učenicima 2.b nedostaje još dvjestotinjak  boca. Pozivamo zainteresirane da nam se pridruže. Svaka bočica i konzerva su novčić više i bliže ostvarenju našeg plana. Unaprijed, 

Obavijest napisali:

Učenice i učenici 2.a i 2.b razreda

Dodatni rad-Hrvatski jezik 


[OPŠIRNIJE]Sigurnost u prometu
Administrator / datum: 16. 9. 2015. 11:01

U utorak, 15.rujna, učenicima prvih razreda naše škole poklonjene su slikovnice te reflektirajući prsluci i krijesnice fluorescentne boje. Najmlađim školarcima poklone je uručio gradonačelnik Velimir Žunac.Tradicionalnom akcijom "Poštujte naše znakove" želi se skrenuti pozornost javnosti na djecu u prometu, posebice učenike prvih razreda što je naglasio načelnik garešničke policijske postaje, Dalibor Čajsa.

Poštujte naše znakove 2015.


[OPŠIRNIJE]Početak nastavne godine
Administrator / datum: 1. 9. 2015. 08:38

Nastava u školskoj godini 2015./2016. počinje 7.rujna 2015. godine prema sljedećem rasporedu:

Matična škola

5.-8.razred u 8.00 sati

2.-4.razred u 11.30 sati

1.razred u 13.30 sati

 

Područne škole

-Gar.Brestovac, Zdenčac, Veliki Pašijan, Tomašica, Kaniška Iva i Hrastovac u 8.00 sati

-Kapelica u 7.30 sati

Svim učenicima želim veseo početak i uspješnu novu školsku godinu, a prvoškolcima iskrenu dobrodošlicu.

                                                                                                        Ravnateljica                                                                                        Dejana Vitez, mag.ped.


[OPŠIRNIJE]Školska godina 2015-2016
Administrator / datum: 4. 8. 2015. 10:59


Nastava počinje 7. rujna 2015. g., a završava 10. lipnja 2016. g.
 
Prvo polugodište traje od 7. rujna 2015. g. do 23. prosinca 2015. g. 
 
Drugo polugodište traje od 11. siječnja 2016. g. do 10. lipnja 2016. g.
 
Zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2015. g., a završava 8. siječnja 2016. g. 
 
Proljetni odmor učenika počinje 21. ožujka 2016. g., a završava 25. ožujka 2016. g. 
 
Ljetni odmor počinje 13. lipnja 2016. g
 
Kalendar za školsku godinu 2015./2016.
 


[OPŠIRNIJE]Upis učenika u I.razred srednje škole - JESENSKI UPISNI ROK
Administrator / datum: 17. 7. 2015. 08:59

Kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta. U jesenskom upisnom roku bit će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnom roku nije popunjena. Slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata 21. srpnja.

Rokove prijava i upisa u I.razred srednje škole u jesenskom upisnom roku mogu se pronaći u brošuri.


[OPŠIRNIJE]Konačne ljestvice poretka upisa u srednju školu
Administrator / datum: 11. 7. 2015. 12:05

Objavljene su konačne ljestvice poretka  te ih je moguće pogledati na kartici Rezultati. Tijekom slijedećeg tjedna (od 13.7 do 17.7) učenici prvih razreda srednje škole moraju se javiti srednjoj školi te donijeti potrebnu dokumentaciju koja je navedena pod Detaljno odabranog obrazovnog programa na kartici Rezultati. Na kartici Moj odabir moguće je preuzeti upisnicu te ju također predati u odabranu srednju školu.


[OPŠIRNIJE]Početak prijava obrazovnih programa za upis u srednju školu
Administrator / datum: 26. 6. 2015. 09:52

Prijave obrazovnih programa za upis u I.razred srednje škole bit će moguće od 12.oo sati, a ljestvice poretka bit će vidljive od 22.00 sati. 

Prijave obrazovnih programa trajat će do 8. srpnja 2015. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2015. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji.

Korisničke upute dostupne su na sustavu NISpuSŠ. 

Prijave i upisi u srednju školu - brošura

 


[OPŠIRNIJE]Raspored za dopunski rad
Katarina Jurković / datum: 19. 6. 2015. 09:17

Ovdje možete preuzeti raspored za dopunski rad koji počinje 24.6.2015.


[OPŠIRNIJE]Završetak školske 2014./2015. godine
Administrator / datum: 15. 6. 2015. 14:39

OSNOVNA ŠKOLA GAREŠNICA

Garešnica, 12. lipnja 2015

O B A V I J E S T

Poštovani učenici i roditelji,

pred nama je  završetak još jedne školske godine.

Nadam se i želim da svaki učenik  u svjedodžbi ima ocjene koje su rezultat uloženog rada i odraz sposobnosti i motiviranosti da svatko ostvari svoj najbolji uspjeh. Nadam se i želim da svaki roditelj bude zadovoljan uspjehom svog djeteta i bude mu podrška.

U nastavku  dajem pregled najvažnijih obavijesti o završetku nastavne godine.

ZAVRŠETAK REDOVITE NASTAVE

U utorak 16. lipnja 2015. je zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini za sve učenike koji s uspjehom završavaju razred. 

DODJELA SVJEDODŽBI

30. lipnja 2015.

U 9.00 sati učenicima 5. -  8. razreda
U 10.00 sati učenicima 1. –  4. razreda (Matična i sve Područne škole)

DOPUNSKI RAD

Za učenike, koji na kraju nastavne godine , imaju ocjenu nedovoljan ( 1 ) iz najviše dva nastavna predmeta , bit će organiziran dopunski rad kojeg je učenik obvezan pohađati.

Dopunski rad traje od 24. lipnja 2015.  do 8. srpnja 2015.

Raspored dopunskog rada će biti oglašen na oglasnoj ploči za učenike i internetskim stranicama škole najkasnije do 23. lipnja 2015.

 

PRIGOVOR NA ZAKLJUČENU OCJENU

Učenik/roditelj , koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta , ima pravo u roku od dva dana od završetka nastavne godine podnijeti zahtjev Učiteljskom vijeću radi polaganja ispita pred povjerenstvom.

Obrazac zahtjeva se nalazi na internetskim stranicama Škole i u Tajništvu.

Učenik/roditelj , koji nije zadovoljan ocjenom iz vladanja, može  u roku od dva dana od završetka nastavne godine, podnijeti zahtjev Učiteljskom vijeću radi preispitivanja ocjene.

Obrazac zahtjeva se nalazi na internetskim stranicama Škole i u Tajništvu.

 

            Učenicima 8. razreda želim da nastave srednjoškolsko obrazovanje u školi i za zanimanje u skladu s vlastitim željama i sposobnostima.

Svim učenicima želim ugodan i koristan ljetni odmor.

 

 

                                                                                  R A V N A T E L J I C A

                                                                                  Dejana Vitez, mag.ped.


[OPŠIRNIJE]Vijeće učenika Bjelovarsko-bilogorske županije
Administrator / datum: 15. 6. 2015. 14:36

Danas, 15. lipnja  2015. godine, u županijskoj vijećnici u Bjelovaru, održao se sastanak predsjednika vijeća učenika osnovnih i srednjih škola naše županije. Sjednici je također bio prisutan i predsjednik Učeničkog vijeća Osnovne škole Garešnica, Mihael Janeš. Učenike je pozdravio župan Bjelovarsko-bilogorske županije, gospodin Damir Bajs. Više


[OPŠIRNIJE]Plenarni roditeljski sastanak
Administrator / datum: 1. 6. 2015. 13:28

Plenarni roditeljski sastanak za roditelje učenika osmih razreda održati će se u utorak, 02.06.2015. u 16:30 sati u holu potkrovlja škole. Sastanku mogu prisustvovati i učenici 8.razreda. 

Tema:

Prijave i upisi učenika završnih razreda osnovne škole u I.razred srednje škole.

Voditelji: Hrvoje Novačić, učitelj informatike OŠ Garešnica, Smilja Međugorac, pedagog OŠ Garešnica, Ivana Čoban, pedagog Tehničke škole Daruvar.

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija Ekonomske i turističke škole Daruvar
Administrator / datum: 31. 5. 2015. 12:15

Dana 29.svibnja ugostili smo ravnateljicu Ekonomske i turističke škole Daruvar gospođu Dinku Ivanović, dipl.oec. koja je kratkom prezentacijom učenicima osmih razreda prikazala njihovu srednju školu.

         


[OPŠIRNIJE]"Živim život bez nasilja"
Administrator / datum: 30. 5. 2015. 09:37

U petak, 29.05.2015., u našoj školi provedena je završnica projekta "Živim život bez nasilja". 

Nositelji projekta su MUP RH i UN u RH, a partneri u provođenju aktivnosti su: Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (Obiteljski centri), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo pravosuđa, Agencija za odgoj i obrazovanje te Udruge civilnog društva.

Cilj preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava na prijavljivanje obiteljskog nasilja. Učenici su na tu temu izradili radove, a najbolji su nagrađeni prigodnom zahvalnicom te poklon bonovima različitih kunskih iznosa u suradnji s knjižarom T I P Kutina d.o.o. Najboljim radom proglašen je plakat učenika 7.b razreda.

 


[OPŠIRNIJE]Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. - Idemo u srednju!
Administrator / datum: 25. 5. 2015. 15:31

Proces prijava i upisa u srednje škole vrši se preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) na web adresi www.upisi.hr

Od danas, 25.5.2015. od 12.00 sati, učenici su u mogućnosti prijaviti se u sustav te provjeriti svoje podatke. Prijava u sustav vrši se pomoću AAI@EduHr korisničkih podataka. Sam proces odabira obrazovnih programa biti će omogućen 26.6.2015. Napominjemo svim kandidatima da redovito prate obavjesti na sustavu. 

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole možete pronaći u publikaciji "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. - Idemo u srednju!"


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE 2015.
Administrator / datum: 25. 5. 2015. 15:09

Dan škole ove godine proveo se je u našoj područnoj školi, PŠ Kapelica povodom proslave 120 godina školstva u Kapelici. Svečana sjednica održana je u obližnjem Mjesnom domu, gdje je prikazan prigodan program učenika područne škole, prezentacija 120 godina postojanja te kratki film o najuspješnijim učenicima naše škole. Prethodno tome,u četvrtak u Hrvatskom domu u Garešnici također je održan program tijekom kojeg je i predstavljena najbolja učenica naše škole, Nora Greidl. Dodajmo da su jutarnje aktivnosti bile ispunjene raznim sportskim natjecanjima koja su se zbog kiše održane u sportskim dvoranama OŠ Garešnice te Srednje škole "August Šenoa".

  


[OPŠIRNIJE]Projektni dan "Znanjem u Europu"
Administrator / datum: 13. 5. 2015. 16:02

Projektni dan jedan je školski dan u kojem se naši učenici natječu u znanju. Kao i prošlih godina, projektni dan posvećen je zemljama članicama Europske unije. Razredni odjeli, podijeljeni u dvije skupine (ukupno 32), obilaze sedam postaja – europskih gradova u kojima ih čekaju zadaci iz različitih nastavnih predmeta. Nakon obilaska svih sedam postaja, bodovi se zbrajaju i proglašava pobjednik.

Pobjednici petih razreda su učenici prve skupine 5.d razreda sa 60,5 od 70 osvojenih bodova, pobjednici šestih su učenici druge skupine 6.d razreda sa 57,5 bodova, pobjednici sedmih su učenici prve skupine 7.d razreda sa 55 bodova i pobjednici osmih razreda su učenici druge skupine 8.a razreda sa 61 bodom. Čestitamo pobjednicima.

      

Šahovska simultanka

U sklopu Projektnog dana održana je i šahovska simultanka. Ugostili smo međunarodnog šahovskog prvaka Ognjena Matka, Davora Kreznovića,direktora radio postaje Krugoval 93,1 MHz,  dopredsjednika šahovkog kluba „Garešnica“ i predsjednika šahovskog kluba „Garešnica“, gospodina Vaclava Ontla. Međunarodni prvak Ognjen Matko istovremeno je odigrao 20 šahovskih partija s našim učenicima. 

          

 


[OPŠIRNIJE]Poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva u rukometu
Administrator / datum: 11. 5. 2015. 13:27

Poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva skupine „Sjever“ u rukometu za djevojčice 5. i 6. razreda osnovnih škola održano je u školsko-sportskoj dvorani Srednje škole August Šenoa Garešnica. Nastup na poluzavršnom natjecanju Državnog prvenstva skupine „Sjever“ izborile su slijedeće ekipe: ŠŠD Jelkovac – Osnovna škola Jelkovac Zagreb, ŠŠD Bela IV. – IV. Osnovna škola Varaždin, ŠŠD Vihor – Osnovna škola Garešnica, ŠŠD Tabor – Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli, ŠŠD Školarac – Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica i ŠŠD Mladost – Osnovna škola Prelog. U tijesnoj završnici 1. mjesto izborila je Osnovna škola Jelkovec (ŠŠD Jelkovec), 2. mjesto Osnovna škola Garešnica (ŠŠD Vihor) i 3. mjesto Osnovna škola „Đuro Ester“ (ŠŠD Školarac).

 

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u atletici osnovnih škola
Administrator / datum: 8. 5. 2015. 16:41

Županijsko natjecanje u atletici za djevojčice i dječake osnovnih škola održano je na Gradskom stadionu u Bjelovaru 29. travnja 2015. godine. Učenici su se natjecali u slijedećim kategorijama: utrka na 100, 300 i 600 metara, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i štafeta 4x100 metara. 1. mjesto osvojila je I.Osnovna škola, 2. mjesto Osnovna škola Garešnica i 3. mjesto III. Osnovna škola. 


[OPŠIRNIJE]Finale školskog supertalenta
Administrator / datum: 5. 5. 2015. 13:12

Školski Supertalent i ove godine je došao kraju. Nakon izvedbi svih prijavljenih izvođača, učenici su glasali. Finalisti školskog supertalenta su: Jure Bilandžija, 7.c razred - glasanjem učenika i učitelja osvojio je 3.mjesto u svojoj imitaciji glazbenog instrumenta - trube; Anita Melec i Petra Jeđud, 8.a razred - osvojile su 2.mjesto izvedbom pjesme Severine Vučković - Prijateljice; 1. mjesto osvojila je Margareta Batinić, učenica 3.a razreda izvedbom pjesme Let it go iz Disneyevog filma Frozen

     


[OPŠIRNIJE]Potpora stanovnicima Nepala
Administrator / datum: 1. 5. 2015. 08:51

Potres u Nepalu koji se dogodio 25. travnja, s magnitudom od 7,8 po Richteru iza sebe je ostavio veliki broj žrtava.  Osim u Nepalu podrhtavanja se osjetilo i u Indiji, Tibetu, Kini i Pakistanu. Hipocentar se nalazio na dubini od 18 kilometara. Nekoliko dana kasnije zabilježeni su i nešto manji potresi  koji su ponovo iza sebe ostavili veliku materijalnu štetu. Potres se smatra jednim od najsnažnijih koji je uzdrmao ovo područje u zadnjih 80 godina. 

Kao znak potpore svim stanovnicima Nepala, učenici 6. C razrednog odjela i njihov razrednik Dejan Nemčić  na Trgu hrvatskih branitelja ispisali su oblik riječi " NEPAL ". 


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlja - izložba
Administrator / datum: 28. 4. 2015. 16:30

Povodom Dana planeta Zemlja, 22. travnja, u našoj školi otvorena je izložba u kojoj su prikazani raznovrsni učenički radovi na temu ekologije te zaštite okoliša. Nakon razgledavanja izložbe možete pogledati i kratki videouradak koji je sažetak prošlotjedne volonterske akcije "Zelena čistka" u kojoj su naši učenici očistili prostore grada Garešnice te sakupili 335 kg raznovrsnog otpada. Akcija je provedenu u suradnji s komunalnim poduzećem Komunalac d.o.o. Garešnica.  Izložbu možete pogledati klikom na opširnije.

  


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015. godine
Administrator / datum: 27. 4. 2015. 13:28

26. travnja održane su Glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Bjelovaru. Na ovom županijskom natjecanju sudjelovalo je 46 učenica naše škole i ostvarile su plasman na državno natjecanje koje će se održati 7. i 8. svibnja u Varaždinu. Više


[OPŠIRNIJE]Noć knjige
Administrator / datum: 23. 4. 2015. 13:38

23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskog prava. Tim povodom u školskoj knjižnici Osnovne škole Garešnica, održana je Noć knjige s knjižničarkom Margaretom Cvitanović i vjeroučiteljicom Marijanom Bosanac s učenicima od 5. do 8. razreda. Više


[OPŠIRNIJE]Školski Supertalent
Administrator / datum: 21. 4. 2015. 13:25

Od ponedjeljka, 13.04., u našoj školi održava se Supertalent. Supertalent je natjecanje učenika naše škole koje se provodi sada treću godinu za redom. U Supertalentu učenici se natječu u iskazivanju svojih talenata, pjesmi i plesu. Snimke izvođača učenici prate tijekom velikih odmora svakoga dana. Nakon što se prikažu svi izvođači, učenici tajno glasuju za pobjednika školskog Supertalenta.Svim izvođačima želimo mnogo sreće.


[OPŠIRNIJE]Zelena čistka
Tin Magdić / datum: 14. 4. 2015. 15:06

                                    

U našoj školi se trenutno provodi volonterska akcija "Zelena čistka". U akciji koja će se održavati cijeli tjedan, sudjeluju učenici naše škole od prvog do osmog razreda zajedno s razrednicima. Učenici čiste prostor oko škole, Park šume, livade na Gajnama, autobusni kolodvor,  nogometno igralište, benzinska pumpa, Trg hrvatskih branitelja, gradski park, dječje igralište te gradsku tržnicu. 

Zelena čistka predstavlja najveći ekološki projekt u Hrvatskoj. Više o samom projektu pročitajte ovdje.

     


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015. godine
Administrator / datum: 14. 4. 2015. 13:25

Državno natjecanje iz tehničke kulture održano je u Primoštenu od 8. do 10. travnja. Na natjecanju mladih tehničara sudjelovao je Luka Jurkić, učenik 6.a razreda i ostvario sedamnaesti rezultat.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015. godine
Administrator / datum: 3. 4. 2015. 13:19

Državna smotra Lidrano, održana je u Šibeniku od 23. do 25. ožujka. Luka Baretić, učenik 7.b razrednog odjela predstavljao je našu školu s literarnim radom - Moja frendica Milena.


[OPŠIRNIJE]Proljetni praznici
Administrator / datum: 27. 3. 2015. 10:57

U ponedjeljak 30. ožujka 2015. započinje proljetni odmor.  U  Velikom je  tjednu, pred Uskrs -najveći i najvažniji kršćanski blagdan kojim kršćani slave Isusovo uskrsnuće.

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, poštovane kolegice i kolege,

Radujte se u svom srcu i podijelite radost svoga  srca sa svim ljudima.  Dajući ga nesebično , osjetit ćete radost Uskrsa.

Neka Vam je sretan i blagoslovljen Uskrs!

Ravnateljica

                                                               Dejana Vitez

 

 


[OPŠIRNIJE]Živim život bez nasilja
Administrator / datum: 26. 3. 2015. 07:05

U sklopu preventivnog programa "Živim život bez nasilja" koji provodi Ministartvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta, 25.ožujka u OŠ Garešnici održana je interaktivna radionica i predstava za učenike sedmih razreda. Voditelji radionice bili su Barbar Vukalović, policijska službenica za prevenciju PU bjelovarsko-bilogorske i Mislav Mihael Mandir iz nevladine organizacije "Status M". Učenici su nakon radionice pogledali kazališnu predstavu u režiji Zijaha Sokolovića "Nasilje - za nasilje nema opravdanja" u izvedbi glumaca Marka Makovičića i Ivane Krizmanić.

Ravnateljica škole Dejana Vitez, Dalibor Čajsa načelnik Policijske postaje Garešnica i Velimir Žunac gradonačelnik grada Garešnice, pozdravili su sve prisutne i istaknuli važnost provođenja preventivnog projekta. 

  

više o preventivnom programu


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015. godine
Administrator / datum: 20. 3. 2015. 13:22

18. ožujka održano je županijsko natjecanje iz biologije. Predstavnici naše škole: Jure Bilandžija, 7.c i Iva Džonlić, 7.b podijelili su treće mjesto u kategoriji učenika sedmih razreda.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje - njemački jezik
Administrator / datum: 18. 3. 2015. 12:49

Na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika u II. OŠ Bjelovar, učenik Patrik Hrvoje Radočaj, osvojio je 4.mjesto, a učenica Margarita Paradžik 2.mjesto te je predložena za državnu razinu natjecanja.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika
Administrator / datum: 18. 3. 2015. 12:44

Na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, Marina Aščić, učenica osmog razreda osvojila je 9.mjesto.


[OPŠIRNIJE]Poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva skupine Centar - rukomet
Administrator / datum: 17. 3. 2015. 10:12

Savez školskih športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije 12.ožujka 2015. u školsko-športskoj dvorani Srednje škole Augusta Šenoe u Garešnici organizirao je poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva skupine Centar u rukometu za djevojčice i dječake osnovnih škola. Nastup na poluzavršnom natjecanju izborile su rukometašice slijedećih školskih športskih društava: ŠŠD TABOR – Osnovne škole Viktora Kovačića Hum na Sutli, ŠŠD MOSLAVAC – Osnovne škole Popovača, ŠŠD VIHOR – Osnovne škole Garešnica, ŠŠD VIHOR – Osnovne škole Stjepana Basaričeka  Ivanić - Grad. U konkurenciji dječaka na poluzavršnom natjecanju  Državnog prvenstva nastupili su rukometaši slijedećih školskih športskih društava: ŠŠD VIHOR – Osnovne škole Zlatar Bistrica, ŠŠD TADIJA – Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja, ŠŠD POLET – Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar, ŠŠD VIHOR – Osnovne škole Stjepana Basaričeka  Ivanić – Grad. Natjecanje je otvorio gradonačelnik grada Garešnice, gospodin Velimir Žunac. Rukometašice Osnovne škole Stjepana Basaričeka(ŠŠD VIHOR) u finalu su svladale Osnovnu školu Popovača(ŠŠD MOSLAVAC) rezultatom 15:14, te rukometaši Osnovne škole Dragutina Tadijanovića(ŠŠD TADIJA)  u finalu su slavili nad Osnovnom školom Vladimira Nazora(ŠŠD POLET) rezultatom 20:17.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz tehničke kulture
Administrator / datum: 16. 3. 2015. 10:59

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture održalo se 13.ožujka u OŠ Vladimira Nazora Daruvar. Natjecanju je prisustvovalo 4 naša predstavnika od kojih je učenica Ella Pišpek osvojila 3. mjesto u kategoriji Modelarstvo i maketarstvo, a učenik Luka Jurkić 1.mjesto u kategoriji Graditeljstvo. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz kemije
Administrator / datum: 14. 3. 2015. 15:54

Županijsko natjecanje iz kemije održalo se je 12.ožujka 2015. u OŠ Garešnici. Sudjelovalo je 20 učenika sedmih i osmih razreda iz ukupno 7 škola: OŠ Garešnica, I.OŠ Bjelovar, II.OŠ Bjelovar, III. OŠ Bjelovar, IV. OŠ Bjelovar, OŠ Sirač, OŠ Mate Lovraka, OŠ Ivanska.

U kategorji učenika sedmih razreda, prvo mjesto osvojio je Matej Ljubičić, učenik II.OŠ Bjelovar. Drugo mjesto  osvojila je Marija Šapić, učenica OŠ Garešnica. Treće mjesto osvojili su Andro Brzović, učenik I.OŠ Bjelovar i Greta Uđbinac, učenica OŠ Garešnica.

U kategoriji učenika osmih razreda, prvo mjesto osvojio je Filip Horvat, učenik II.OŠ Bjelovar. Drugo mjesto osvojio je Luka Ćurić, učenik III.OŠ Bjelovar. Treće mjesto osvojio je Marin Mihaljev, učenik I.OŠ Bjelovar.

Čestitke svim natjecateljima i njihovim mentorima.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike
Administrator / datum: 11. 3. 2015. 14:48

27.02.2015. u III. OŠ Bjelovar bilo je županijsko natjecanje iz matematike za učenike od četvrtog do osmog razreda. Naša učenica 6.a razreda, Edita Tukara osvojila je 1. mjesto sa ostvarenih 43 boda od mogućih 50. Čestitamo.

galerija


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 9. 3. 2015. 15:32

Županijsko natjecanje iz glazbene kulture održati će se 26.03.2015. Na natjecanju će sudjelovati naš ženski pjevački zbor pod vodstvom prof. Branka Medveda.


[OPŠIRNIJE]Vijeće učenika Bjelovarsko-bilogorske županije
Administrator / datum: 7. 3. 2015. 14:36

U petak, 6. ožujka 2015. godine, u županijskoj vijećnici u Bjelovaru, održao se sastanak predsjednika vijeća učenika osnovnih i srednjih škola naše županije. Sjednici je također bio prisutan i predsjednik Učeničkog vijeća Osnovne škole Garešnica, Mihael Janeš.

Vijeće učenika Bjelovarsko-bilogorske županije


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 5. 3. 2015. 15:34

Na međuopćinskom natjecanju učenici i učenice OŠ Garešnice prošli su na županijsku razinu u kategorijama muškog i ženskog rukometa. Državna poluzavršnica održati će se 12.ožujka 2015. u Garešnici.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 27. 2. 2015. 15:02

Na školskom natjecanju iz hrvatskog jezika, učenica Marina Aščić se je plasirala na županijsko natjecanje koje će se održati u Rovišću 04.ožujka.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 26. 2. 2015. 15:23

Školsko natjecanje iz informatike održalo se 21. siječnja 2015. Na održanom županijskom natjecanju u II. OŠ Bjelovar, 20.veljače, Filip Dodig osvojio je prvo mjesto, a Mihael Levanić drugo mjesto u kategorji Algoritmi.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz fizike
Administrator / datum: 25. 2. 2015. 15:45

Županijsko natjecanje iz fizike održalo se je 23. veljače 2015. u OŠ Garešnici. Ukupno je sudjelovalo 10 učenika iz 5 škola: III.OŠ Bjelovar, IV. OŠ Bjelovar, OŠ Garešnica, OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića i OŠ Rovišće. Prvo mjesto osvojio je Karlo Oremović, učenik III.OŠ Bjelovar. Drugo mjesto osvojili su Jurica Kovačić, učenik OŠ Rovišće i Vesna Obradović-Kuridža, učenica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića. Treće mjesto osvojio je Luka Ćurić, učenik III.OŠ Bjelovar. Čestitke svim natjecateljima i njihovim mentorima.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 23. 2. 2015. 15:14

Školsko natjecanje iz bilologije održalo se 18. veljače 2015., sudjelovalo je 7 učenika sedmih razreda, a na županijsko natjecanje je pozvano dvoje: Iva Džonlić i Jure Bilandžija.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 19. 2. 2015. 15:28

Školsko natjecanje iz tehničke kulture održalo se 11.veljače 2015. Učenici su se natjecali u tri kategorije: modelarstvo, graditeljstvo i elektronika. Najuspješniji su bili Dominik Martinjač i Filip Dodig. Učenici su pozvani na županijsko natjecanje koje će se održati 22.ožujka u Daruvaru.


[OPŠIRNIJE]Maškare
Administrator / datum: 18. 2. 2015. 10:23

Pogledajte kratku galeriju naših maškara...

(kliknite na opširnije)

  


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 17. 2. 2015. 15:20

Školsko natjecanje iz astronomije održalo se 10.veljače 2015. Najbolji rezultat i poziv na županijsko natjecanje u Novoj Rači postigao je Mihael Levanić.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 16. 2. 2015. 15:11

Školsko natjecanje iz kemije održalo se 28.siječnja 2015., najveći broj bodovai poziv na županijsko natjecanje zaradila je Greta Uđbinac, Marija Šapić i Korina Vrban. Županijsko natjecanje održat će se 12.ožujka u OŠ Garešnici.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 13. 2. 2015. 15:26

Školsko natjecanje iz povijesti održalo se 05. veljače 2015. Na županijsko natjecanje pozvana je učenica Ana Bajević.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo
Mihael Janeš / datum: 13. 2. 2015. 12:35

U subotu 14.veljače,obilježava se Valentinovo, Dan zaljubljenih. I ove se je godine tim povodom organizirala Ljubavna pošta. Tijekom današnjeg dana učenici su međusobno razmjenjivali ljubavna pisma.

 

Sretno Valentinovo svima!

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 9. 2. 2015. 14:56

Na županijskom natjecanju Lidrano, održanom u Velikoj Trnovitici 05.veljače, Osnovnu školu Garešnica predstavili su: Petra Gudelj iz Područne škole Garešnički Brestovac u klasi samostalnog scenskog nastupa (pohvala), Nika Kozmač s novinarskim radom (pohvala), Luka Bretić s samostalnim literarnim radom (rad poslan na državno natjecanje) i Josipa Vujić s samostalnim literarnim radom (pohvala).


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 6. 2. 2015. 15:07

Školsko natjecanje iz matematike održalo se 31.siječnja 2015. godine gdje je sudjelovalo 32 učenika, od toga 10 učenika 4.razreda i 22 učenika od 5. do 8. razreda. Učenica Edita Tukara pozvana je na županijsko natjecanje koje će se održati 27.veljače u Bjelovaru.


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 6. 2. 2015. 15:04

Školsko natjecanje iz Njemačkog jezika održano je 03.veljače 2015.godine. Na županijsko natjecanje koje će se održati u II.OŠ Bjelovar, pozvani su učenici Margarita Paradžik i Patrik Hrvoje Radočaj.


[OPŠIRNIJE]Gost u razredu
Hana Gerić / datum: 6. 2. 2015. 12:25

Dana 6.veljače gost 1.a i 1.b razrednog odjela bio je gospodin Vjekoslav Martinić. Tradicijska glazbala i tradicijska glazba bila je tema koju je na zanimljiv i znalački način prezentirao učenicima. Šezdesetak minuta proteklo je u ugodnom i vedroj atmosferi. Zahvaljujemo gospodinu Vjekoslavu na pomoći i suradnji. 

       


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 5. 2. 2015. 15:17

Školsko natjecanje iz geografije održalo se 27.siječnja 2015. za učenike 5.-8. razreda. Na županijsko natjecanje pozvano je 5 učenika od kojih su najbolje rezultate postigli Rafael Kovač i Patricija Kajzogaj. Županijsko natjecanje održat će se 25.veljače 2015. u Daruvaru.


[OPŠIRNIJE]Potpisivanje ugovora o sufinanciranju pomagača u nastavi
Administrator / datum: 30. 1. 2015. 19:23

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u petak 30. siječnja posjetio je Garešnicu, gdje je u Srednjoj školi August Šenoa u Garešnici potpisao Ugovore o sufinanciranju rada pomoćnika u nastavi osnovnih i srednjih škola s područja županije. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno je 46 pomoćnika u nastavi koji rade s djecom s poteškoćama.

Više informacija na http://www.bjelovar.info/

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 30. 1. 2015. 19:19

Na županijsko natjecanje iz informatike pozvana su dva naša učenika. Filip Dodig, 8.c razred i Mihael Levanić, 7.c razred sudjelovati će na županijskom natjecanju u kategoriji Algoritmi koje će se održati 20.veljače u II.OŠ Bjelovar. Čestitamo...


[OPŠIRNIJE]Natjecanja školske 2014./2015.godine
Administrator / datum: 21. 1. 2015. 14:18

Kao i svake školske godine, početkom drugog polugodišta počinju školske razine natjecanja. Danas (21.siječnja) je održana školska razina natjecanja iz informatike u kategorijama Algoritmi i Osnovne informatike s uspješnim rezultatima. Školski Lidrano održan je 15. siječnja, a međuopćinski Lidrano danas (21.siječnja) u Osnovnoj školi Trnovitica, sa kojeg se učenica 4. razreda, Petra Gudelj iz Područne škole Garešnički Brestovac istaknula  monolog "Da sam odrastao" te je pozvana na županijsku razinu natjecanja koja će se održati od 2.veljače do 6. veljače 2015. Svim natjecateljima želimo mnogo sreće i uspješnih rezultata.


[OPŠIRNIJE]Kraj zimskog odmora i početak II. polugodišta
Administrator / datum: 9. 1. 2015. 09:14

S današnjim danom završavaju zimski praznici za učenike te počinje drugo polugodište koje traje od 12. siječnja 2015. do 16. lipnja 2015.


[OPŠIRNIJE]Božićni koncert
Administrator / datum: 15. 12. 2014. 10:50

Pozivamo Vas na Božićni koncert koji će se održati u utorak, 16. prosinca 2014. godine u 18.00 sati u Hrvatskom domu u Garešnici. Želimo Vam sretan Božić i Novu 2015. godinu.


[OPŠIRNIJE]Predstava: Kako sam ponovno postao normalan
Administrator / datum: 13. 12. 2014. 10:38

U petak, 12.prosinca učenici naše škole pogledali su predstavu "Kako sam ponovno postao normalan" u Hrvatskom domu u Garešnici. "Izvrsna satira Slobodana Simića poslužila je kako bi predstavom osvjestili problem opijanja djece i mladih" - http://www.bjkazaliste.hr/

 


[OPŠIRNIJE]Sjednica Gradskog vijeća učenika OŠ Garešnice
Mihael Janeš Hana Gerić / datum: 5. 12. 2014. 08:36

Članovi Vijeća učenika zajedno s ravnateljicom Dejanom Vitez, mag.ped., pedagoginjom Smiljom Međugorac te socijalnom pedagoginjom Mihaelom Telebar 2. prosinca prisustvovali su sjednici Gradskog vijeća učenika OŠ Garešnice. Ostali prisutni bili su: Velimir Žunac (gradonačelnik Grada Garešnice), Tomislav Anđal (zamjenik gradonačelnika), Josip Bilandžija (zamjenik gradonačelnika), Miroslav Gerstner (pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i opće poslove Grada Garešnice) te Željko Starčević (predsjednik Gradskog vijeća Grada Garešnice).

Učenici naše škole prisustvovali su sjednici te postavljali razna pitanja vezana uz gradsku tematiku, infrastrukturu te buduće planove Gradskog vijeća za Grad Garešnicu.


[OPŠIRNIJE]Mali božićni sajam
Administrator / datum: 2. 12. 2014. 14:43

Mali božićni sajam je humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava prodajom predmeta božićne tematike u svrhu pomoći našem učeniku, Ivanu Mlincu. Učenici naše škole vješto su izrađivali razne predmete na satovima likovne kulture s prof. Matom Gerecijem te ekološke skupine s prof. Zrinkom Đurović. Koji su to predmeti...pogledajte ispod. Sama akcija trajat će do kraja prvog polugodišta.

         


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Vukovara
Administrator / datum: 19. 11. 2014. 10:55

18.11. Osnovna škola Garešnica obilježila je Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Učenici su prisustvovali nastupu glazbenog zbora pod vodstvom prof. Branka Medveda, prigodnom govoru naše ravnateljice, mag.ped. Dejane Vitez te pogledali kratki video sadržaj na temu Domovinski rat. Članovi vijeća učenika, zajedno s ravnateljicom i učiteljima odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima. Uz glavni ulaz škole učenici zajedno s razrednicima zapalili su lampione.

  


[OPŠIRNIJE]Dan ljubaznosti 13.11.
Administrator / datum: 17. 11. 2014. 16:59

Povodom Svjetskog dana ljubaznosti 13.11. i Međunarodnog dana tolerancije učitelji i učenici OŠ Garešnica izradili su prigodan video u kojem su prikazane svakodnevne geste ljubaznosti i prijateljskog odnosa naših učenika.

       


[OPŠIRNIJE]Mali sportski mikrofon
Administrator / datum: 11. 11. 2014. 21:08

U ponedjeljak, 10.studenog 2014. godine u emisiji Hrvatskog radija, Mali sportski mikrofon, usmjerenoj prema školskom sportu, gostovali su članovi sportskog društva Vihor. Učenice 8.a razreda, Sara Belak i Nora Greidl uz profesora Matiju Baotića govorili su o svojim velikim uspjesima. 

Audio prilog je dostupan na mrežnim stranicama Hrvatskog radija.

                             


[OPŠIRNIJE]Kad narastem bit ću......antropolog
Ivana Čuka / datum: 10. 11. 2014. 08:04

U petak, 7.11.2014., učionica broj 21 bila je pretijesna za sve učenike naše škole koje je zainteresiralo predstavljanje programa AntroPOP – programa koji popularizira znanost. Našu školu posjetile su dvije doktorice znanosti s Instituta za antropologiju u Zagrebu i oduševile nas na prvi pogled. Doktorice Olga i Vanda (tražile su da im se obraćamo imenima) ukratko su nam objasnile što antropologija proučava. 

Cijeli intervju možete pročitati klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - prvi razredi
Administrator / datum: 7. 11. 2014. 09:01

5. studenog 2014. učenici 1.a i 1.b razreda realizirali su terensku nastavu odlaskom u Zagreb. Posjetili su gradsko kazlište "Žar ptica" i pogledali izvrsnu predstavu Tonkica Palonkica Frrr. Posjetili su i ZOO vrt gdje su uz razgled životinja sudjelovali u edukativnom programu. Slobodno poslijepodnevno vrijeme proveli su u igri u Parku Bundek.

          

 


[OPŠIRNIJE]31. listopada - Međunarodni dan štednje
Administrator / datum: 3. 11. 2014. 09:17

Učenici 1.a i 1.b razreda OŠ Garešnica posjetili su Erste banku. Srdačno ih je ugostila ravnateljica poslovnice u Garešnici, gđa. Luca Babić.

     


[OPŠIRNIJE]Vježba evakuacije i spašavanja
Administrator / datum: 24. 10. 2014. 08:59

U četvrtak, 23.10.2014., u Osnovnoj školi Garešnica te Srednjoj školi "August Šenoa", provela se je praktična vježba evakuacije i spašavanja. Osim osposobljenosti zaposlenika škole i učenika, promatrao se je i postupak intervencije žurnih službi. U školama je insceniran požar, a sama vježba je trajala od 11.00 do 11.25. U izvođenju vježbe sudjelovala je i Javna vatrogasna postrojba Garešnica, Policijska postaja Garešnica, Područni ured za zaštitu i spašavanje Bjelovar, Zavod za hitnu medicinu BBŽ i Odjel za preventivne i planske poslove Bjelovar. Rezultate pogledajte ispod te klikom na opširnije

        


[OPŠIRNIJE]Vježba evakuacije i spašavanje
Jasmina Mihatović / datum: 23. 10. 2014. 14:56

U četvrtak 23.listopada 2014. u školi ćemo provoditi:

 

VJEŽBU EVAKUACIJE I SPAŠAVANJA

 

U suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Garešnica, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje Bjelovar. 

Vježba će se odvijati u vremenu od 11.00 do 11.25 sati.

Za potrebe vježbe ćemo, osim prostora škole, koristiti i školsko i gradsko parkiralište pored škole. Molimo roditelje učenika 1.-4. razreda, koji dovoze učenike u školu, da to učine najkasnije do 10.45 kako bi parkirališta bila prohodna.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


[OPŠIRNIJE]Blagoslov kruha
Administrator / datum: 22. 10. 2014. 09:51

 21. listopada 2014. u 11:30 u školskoj sportskoj dvorani prigodnim programom i blagoslovom kruha završene su aktivnosti vezane uz Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Okupljenim učenicima i djelatnicima matične škole najprije se obratila ravnateljica Dejana Vitez i podsjetila ih na što sve u životu trebaju biti zahvalni. Potom se uslijedio kulturno-umjetnički program učenika nižih i viših razreda u kojem se kroz kazivanu i pjevanu riječ osvijestila važnost kruha i vjere u životu čovjeka. Programu je nazočio i garešnički župnik, velečasni Srećko Marić, koji je blagoslovio kruh koji su pred njega iznijeli predsjednici razrednih odjela, a udijelio je blagoslov i prisutnima. Na kraju svečanosti učenici su, zajedno s učiteljima, blagovali kruh.

(NOVINARSKA DRUŽINA OŠ GAREŠNICA)

       


[OPŠIRNIJE]Vidi i klikni
Administrator / datum: 20. 10. 2014. 13:29

Vidi i klikni - Kako se ponašati u prometu

20. listopada 2014. učenici 1.a i 1.b razreda OŠ Garešnica bili su sudionici projekta Hrvatskog autokluba "Vidi i klikni" u školskoj sportskoj dvorani. Projekt su za prvašiće osmislili i edukativni program vodili Mladen Matković i Zlatko Jelinčić iz odjela za edukaciju i prometnu preventivu.

      

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravata
Hana Gerić / datum: 17. 10. 2014. 14:24

SVJETSKI DAN KRAVATA

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga Academia Cravatica proglašava da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate. Naime, na taj dan izvedena je, 2003. godine, spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima. Putem televizijskih postaja, instalacija Kravata oko Arene postala je vrhunski svjetski spektakl, koji je vidjelo više od milijardu ljudi. 

KRAVATA OKO ARENE U PULI, 2003.
Najveća kravata na svijetu, teška 450 kg, dužine 808 m, maksimalna širina 25 m, vezana oko Arene u Puli, gradu na poluotoku Istra u Hrvatskoj. Sam čvor vezan je na visini od 21 metara, a bio je širok 15 metara.

[OPŠIRNIJE]Izložba o podzemlju i čovječjoj ribici
Administrator / datum: 14. 10. 2014. 17:46

Trenutno u našoj školi je izložena putujuća izložba o podzemlju i čovječjoj ribici. Izložba će biti izložena od 13. listopada do 21. listopada 2014. godine. "Podzemlje i čovječja ribica", izložba koju organizira HYLA (Hrvatsko herpetološko društvo) će trajati godinu dana čiji je cilj edukacija mladih u školama i ustanovama diljem Hrvatske, ali i šire javnosti. Više informacija na stranicama Hrvatskog herpetološkog društva - Hyla

                                        


[OPŠIRNIJE]Posjet Pekare "Centar"
FIlip Dodig / datum: 14. 10. 2014. 16:57

13. listopada 2014. učenici prvih razreda obilježili su posjetu Pekare "Centar" u Garešnici gdje su mogli vidjeti proces nastajanja kruha i krušnih proizvoda. Domaćini obitelj Prekaj ponudili su na kušanje raznovrsne slastice na čemu smo im od srca zahvalni.


[OPŠIRNIJE]Solidarnost na djelu
Jasmina Mihatović / datum: 9. 10. 2014. 13:25

U četvrtak 9.10.2014. godine održava se akcija Crvenog križa ˝SOLIDARNOST NA DJELU ˝. Sakuplja se novac, hrana, čista i cijela odjeća, a u Garešnici i stari papir. Hrana je namijenjena školskim restoranima u Garešnici, Garešničkom Brestovcu i Pašijanu. U akciji sudjeluju učenici naše škole, učitelji te predsjednici Mjesnih odbora u mjestima gdje nema škole. 

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u akciji "Solidarnost na djelu" u ime onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Više o akciji pročitajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju